![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otoz mam taki problem, chcialbym sobie zapisac plik na serwerze www z poziomu przegladarki, takim oto przykladowym scryptem:
no i sie nie da zapisac pliku bo wyskakuje cos takiego: Warning: move_uploaded_file(1.jpg): failed to open stream: Permission denied in /usr/local/apache/www/htdocs/all-ant.pl/anteny/tw.php on line 24 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpvtNZvE' to '1.jpg' in /usr/local/apache/www/htdocs/all-ant.pl/anteny/tw.php on line 24 cos podobnego sie wyswietla gdybym chcial utworzyc folder, czy to wina ustawien serwera czy chmod'ow ![]() Ten post edytował banpl 7.05.2006, 13:16:42 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chmodow.
Zrob sobie folder do uploadu ustaw mu chmod 777 i tam uploaduj. np: w katalogu ze skryptem zrob katalog upl. i tu zmien tak:
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak zmienic chmoda z 775 na 777, kiedy nie moge przestawic tego chmoda, a jak skopiuje folder z takimi chmodami an serwer to zmienia sie odrazu na 775
co ty na to ? -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
-Gość_Piotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Coprawda nie odpowiem na twoje pytanie ale chciałem zadać odrazu pytanie uzupełniające
![]() Bo ja w moim temacie [php]prosty problem z downloadem napisałem post z tym pytaniem ale nikt jak narazie nie wie ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 08:49 |