![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem: Mam metode w klasie która odpowiada za zapisanie danych do bazy, no i napisałem sobie sprawdzanie które pole jest puste i jesli jakies jest to dopisuje sie do zmiennej odpowiedni komunikat:
I teraz robie mi sie takie cos ze ta pętla robi jakby tylko 2 powtórzenie, przez co jak są np 3 pola puste wypisze tylko jedno. W nazwach zmiennych napewno sie nie pomyliłem, klasa filtr tez jest dobra. Dodatkowo jak robie print_r($tablica) to wysiwetla mi tylko 2 elementy, a php zednego błedu nie wyświetla :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi sie, ze problem jest nastepujacy: blednie zalozyles, ze stworzy ci sie tablica z pustymi kluczami dla tych elementow, ktorych wartosci nie zostaly podane w formularzu i tym samym nie ma ich w $_POST. Owszem, stworzy ci sie taka tablica, ale kazdy kolejny element ktory nie ma wartosci nadpisze poprzedni, bo przeciez w tablicy nie mozesz miec dwoch takich samych kluczy, rajt?
proponuje taka zmiane:
no i oczywiscie petle troche przerobic zgodnie z nowa tablica i powinno byc OK pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:01 |