![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam 2 problemu ![]() 1. Chciałem aby wszystkie fieldset w div'ie były wyśrodkowane więc je dałem w jeszcze jeden div no i chciałem teraz wszystko w tym div'ie wyśrodkować więc napisałem tak: Ale nie wyśrodkowało mi poli fieldset pomimo text-align: center; więc dałem: No i tu mi wyśrodkowało i jest wszystko ok, ale align="centet" już sie niepowinno używać i validator sie telepie. Jak mogę to wyśrodkować :? 2. Jak ustawić pole legend w fieldset do lewej. Robie tak: No i napis edytuj chce mie do lewej: ---- Edytuj --------------------------------- a jak narazie mam na środku i nie umiem tego zrobić, a tak mam w css:
Z góry THX za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad. 1: O centrowaniu pisał Riddle. Podpowiem tylko, że element fieldset jest elementem blokowym.
Ad. 2 : Z tego co wiem, z pozycją elementu legend nie można nic zrobić - jest ona ustawiana na "sztywno" przez przeglądarkę (można się jedynie pobawić atrybutem padding). -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:17 |