![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Maciek- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Jestem poczatkujacym programista i mam problem ze skryptem. Mianowicie jest to rejestracja (php + baza mysql). Oto skrypt :
Chodzi o to, ze nie wiem co zrobilem zle (pewnie jakis szczegol...), bo po wpisaniu adresu do skryptu w przegladarce zwraca mi blad : Cytat Parse error: parse error, unexpected $ in /home/orange12/domains/xxx/public_html/xxx/html/rejestracja.php on line 78 Troche mnie to dziwi, tym bardziej, ze zwraca blad z 78 lini, a tam przeciez nic nie ma :|. Dziekuje za jakiekolwiek wskazowki. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuję CI przy takich skryptach pisać komentarze gdzie każdy znak } się kończy... w ten sposób może sam znajdziesz błąd, lub ułatwisz jego znalezienie.
wykasuj tymczasowo forumlarz, puść skrypt i wtedy zobaczysz w której cześci jest problem. Potem... niesety musisz wnikliwie przejechać kod. Ten post edytował Master Miko 5.05.2006, 16:47:56 -------------------- |
|
|
-Gość_Maciek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(Master Miko @ 2006-05-05 15:43:35) proponuję CI przy takich skryptach pisać komentarze gdzie każdy znak } się kończy... w ten sposób może sam znajdziesz błąd, lub ułatwisz jego znalezienie. Jasne. Dzieki za rade na pewno skorzystam. A odnosnie bledu mozesz mi cos napisac ? Tak jak wspomnialem. Dziwi mnie to tym bardziej, ze zwraca blad z 78 lini :|. Sprawdzalem kilka razy gdzie moze byc problem, ale do dzis dzien nie wiem ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba przykład z jakiejś książki
![]() ![]() Błąd jest linia 60. Zamiast kropkek, dałeś przecinki -------------------- |
|
|
-Gość_Maciek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Po usunieciu formularza :
Zwraca mi blad z 62 lini, w ktorej rowniez nic nie ma :roll2: Cytat Parse error: parse error, unexpected $ in /home/orange12/domains/xxx/public_html/xxx/html/rejestracja.php on line 62 P.s Jesli napisalem post pod postem to przepraszam najmocniej, ale nie mam praw edycji. Pozdrawiam i czekam na komentarze. |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak mniemam mowisz o tym :
Mimo zmiany dalej zwraca blad z 62 lini (formularz usuniety) : Cytat Parse error: parse error, unexpected $ in /home/orange12/domains/xxx/public_html/xxx/html/rejestracja.php on line 62 P.s Skrypt jest z ksiazki - Kurs php i mysql. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, gdzie jest błąd o którym mowa, ale przy przeglądaniu skryptu znalazłem literówke
![]()
jeszcze poszukam tamtego błędu ![]() Ten post edytował Michasko 6.05.2006, 08:04:47 -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]()
|
|
1. Sugeruję Ci wejść na strone (pewnie wydawinctwo helion) gdzie umieszczone są gotowe skrypty. Tam napewno będziesz mieć dobrą wersję.
2. Przepisywanie skryptów z książki na komputer jest trochę bezsensu... przykłady raczej pokazują Ci jak to działa (w praktyce w ogóle się nie sprawdzają ![]() 3. Poszukaj błędu razem z książką... 4. Sprawdzaj literówki.. użyj do tego jakiegoś edytora php. Powinien Ci o wiele pomóc przy pisaniu (pewnie pisałeś to w notatniku ![]() 5. A to że mówi Ci że jest błąd na "ostatniej linii" mówi o tym że jest coś nie tak z syntaxem (składnia) - może to być źle wstawiony $, ' , " } , { - jednym słowem wszystko... :/ Ten post edytował Master Miko 6.05.2006, 09:47:20 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 17:44 |