![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
waliduje RSS i dostaje dwa błedy
Kod This feed does not validate. * line 10, column 31: managingEditor must include an email address [help] <managingEditor>aaa(at).pl</managingEditor> ^ In addition, this feed has an issue that may cause problems for some users. We recommend fixing this issue. * line 18, column 4: item should contain a guid element (10 occurrences) [help] </item> ^ linie te to kolejno Kod # <managingEditor>aaa@.pl</managingEditor> Kod </item> ![]() Ten post edytował right6 4.05.2006, 21:56:03 -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aaa@.pl nie jest poprawnym adresem mailowym - to dlatego wyskakuje błąd. Gdzie domena?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tamo przeoczylem. moja czytsa glupota
ale to </item> to juz nie wiem. Caly blok wyglada tak Kod # <item>
# <title>Historia</title> # <link>http://wyciolem_linka</link> # <description> # ążółćŻÓŹłę # </description> # </item> -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyobraź sobie, że wkleiłem w google treść komunikatu... i zgadnij co? Wiesz już? Wyskoczył mi link (pierwszy result) do wyjasnienia errora - pięknie i ładnie opisany.
A tutaj jeszcze opis samego <guid></guid> |
|
|
![]()
|
|
no nie ... ja mam chyba zacmienie umyslu.
zamieniam item na guid i dostaje ze takiego tagu nie ma ... a pisze ze "<guid> sub-element of <item> " eh -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
right6:
<guid> jest podelementem <item więc zmiana to nie rozwiązanie, tylko trzeba dodać element <guid> do elementu <item> Proponuję przeanalizować jak wygląda RSS poprawny. Np: http://dev.vis-maior.net/index.xml -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
a teraz kolejny paradoks
Kod Warning This feed is valid, but may cause problems for some users. We recommend fixing these problems. * line 15, column 66: Image link doesn't match channel link [help] <link>http://student.wsiz.rzeszow.pl/~l910116/rss/banner.jpg</link> a przeciez link jest dobry. Banner sie wyswietla. ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 09:30 |