![]() |
![]() |
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kopiuje sobie plik index.php z jedno katalogu na serwerze do innego. Przed kopiowaniem ma on atrybuty 700 a po przekopiowaniu 744. Gdy go wywolam z przegladarki wyskakuje mi blad zebym usunal "r" dla grupy i innych. Gdy zrobie to ręcznie (z panelu serwera) jest już ok. Jak mogę to zrobić w kodzie (zaraz po przekopiowaniu)?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki! dziala:)
|
|
|
-Gość_timii- |
![]()
|
Goście ![]() |
no dobra =D
a jak zmienic prawa do katalogu twardziele ![]() tą metodą mi sie nie udaje ![]() pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (...)twardziele(...) Nie wywoluj Chuka z lasu. Lepiej powiedz jakie masz uprawnienia do katalogu, w ktorym znajduje sie ten katalog, ktory modyfikujesz. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlaczasz total comandera, łączysz sie z kontem ftp ;D - wiem to trudne jest, wybierasz plik/pliki/folder/foldery do zmiany chomodu i klikasz
PLIK>>>>>ZMIEN ATRYBUTY i tam zaznaczasz wszystko lub wpisujesz 777 i juz:D -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat(macza @ 2006-05-21 06:51:25) wlaczasz total comandera, łączysz sie z kontem ftp ;D - wiem to trudne jest, wybierasz plik/pliki/folder/foldery do zmiany chomodu i klikasz PLIK>>>>>ZMIEN ATRYBUTY i tam zaznaczasz wszystko lub wpisujesz 777 i juz:D hehe jeszcze taki ograniczony to ja nie jestem. tylko jezeli np. 100 uzytkownikow sie zarejstruje to utworzy mi 100 katalogow ![]() a katalog w ktorym sa te katalogi ma ustawione na 777. wiec co Wy na to ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli przy rejestracji każdego użytkownika tworzysz nowy katalog, to użyj funkcji mkdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Nią zrobisz katalog i nadasz mu odpowiednie uprawnienia.
-------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:59 |