![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki maly problem ale od początku. Mam dwa pliki (kod poniżej). Do index2.php loguje sie z z trony index.html (dane przesyłam postem). W pliku dsklepy.php wprowadzam dane itd. Ale nie o to chodzi. W index2.php sprawdzam czy $_SESSION[] zostały wprowadzone i czy zgadzają się z tymi w bazie. Ja nie to wywala mnie do logowania. Dalej. Jeżeli przejde do dsklepy.php też wszystko jest OK. Problemy zaczynają sie w momencie gdy chcę przejść do index2.php. Wynikiem tego działana jest że wywala mnie do logowania. Tak jakby gubił zmienne superglobalne. Dlaczego
![]() Mam jeszcze pytanie kolejne, a mianowicie w lini 17 w pliku dsklepy.php jak dam header('location: index2.php') to wywala mi błąd (oczywiście jeżeli nie zaloguje sie jako Admin). Index2.php
dsklepy.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Index2.php zmień:
na:
Ten post edytował Dowhook 4.05.2006, 07:50:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gebp @ 2006-05-04 06:34:35) Mam jeszcze pytanie kolejne, a mianowicie w lini 17 w pliku dsklepy.php jak dam header('location: index2.php') to wywala mi błąd (oczywiście jeżeli nie zaloguje sie jako Admin). prawdopodobnie masz już gdzieś wysłane jakieś dane do pliku, dlatego header nie może być ustawiony poprawnie. Spróbuj pousuwać puste spacje i entery z początku pliku i sprawdź, czy nie masz gdzieś echa.... -------------------- Hardware: Celeron 3.06, 512 MB DDR
Software: Apache 2.0, MySQL 4.0, php 4.3.1, Zend 5.1, Firefox |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 6 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Dowhook @ 2006-05-04 06:49:56) W Index2.php zmień:
na:
Niestety. Nie pomogło a wręcz zaszkodziło. Teraz po wylogowani wogóle nie mogę sie zalogować na żadnym z loginów.
Powyższą część stosowałem aby nie można było bezpośrednio wejśc na index2.php. Problem jednak dalej istnieje. Jeżeli z ixdex2.php wejde na dsklepy.php i wruce linkiem
to wywala mnie do logowania tak jaby $_SESSION['user'] i $_SESSION['pass'] zgineły/zostały skasowane/ przepadły/ wciąglo je* *Niepotrzebne skreślić. I to jest najbardziej wkurzające. Dlaczego tak sie dzieje? Przecież w dsklepy.php nie ma instrukcji "session_destroy()" jest ona tylko w logout.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 14:15 |