![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam nastepujacy problem: chce do tabli wstawic odpowiednie wartosci do nowo dodanej kolumny, ale tylko tam gdzie jest spelniony pewien okreslony warunek. Moze pokaze w zarysie jak to wyglada. mam kolumne -|wynik|-(to jest kolumna w ktorej mam przechowane dane jakim wynikiem skonczylo sie spotkanie) i kolumne -|punkty|-(to jest kolumna nowo stworzona). I teraz chce dodac do kolumny punkty punkty:) w ten sposob ze jak w kolumnie wynik sa wartosci 30 lub 31 lub 32 to wstawia mi do kolumny punkty wartosc 3 w przeciwnym wypadku nic nie robi. Wiem ze powiniem uzyc instrukcji if zapewne ale w phpmyadminie wyskakuje jakis blad, Moze ma ktos przyklad jak ta instrukcja w mysqlu wyglada, z gory dziekuje ![]() Ten post edytował Goolum 3.05.2006, 17:57:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ps: na przyszlosc podziel sie z nami swoim kodem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, dziala
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:48 |