![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Zna ktoś sposób na śledzenie zmian na stronie WWW? Chodzi to, że strony wykładowców jak wyglądają pewnie wiele osób wie, często edytują je ręcznie, żadnych dat itd. Myślałem o tym, żeby po prostu wyciągać jakiś konkretny element(ten, w którym jest główna treść), liczyć jakiś hash i zapisywać w bazie. Sprawdzać co np 1h i jeżeli się hash różni to podejmowana jest jakaś akcja. Proste, a co wy myślicie? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Czasami wystarczy "Last-Modified" z nagłówka http (ewentualnie If-Modified-Since przy requeście).
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
Firefox + od uja dodatków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten sam profil od wersji 3.0. swój człowiek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) niema jak ff |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
O$iek Kiedyś miałem taką wtyczkę do FF Update scanner. Nie dawno szukałem czegoś do Chrome to nie znalazłem nic ciekawego. Jak coś znajdziesz to się możesz pochwalić. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W sumie, to właśnie znalazłem PageMonitor Miałem, to pisać sam, ale mnie rozleniwiłeś (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jeszcze nie wiem jak działa. W ciągu najbliższych kilku dni mają być wyniki egzaminu na stronie, to się okaże (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
O$iek
Właśnie mi przypomniałeś, że miałem ją kiedyś. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Działała nawet dobrze. Chociaż potrafiła się zgubić. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Tak czy inaczej. Dzięki za przypomnienie. ;d |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
jak tam panowie z czasem u was? reflektowalby ktos na startup jakis czasem?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%)
|
jak tam panowie z czasem u was? reflektowalby ktos na startup jakis czasem? ja to codziennie up, a po kawce start (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a tak serio, to co w czym i na kiedy? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli poważnie cierpisz na nadmiar czasu w tej branży, to albo coś z Tobą nie tak, albo umiesz zaginać czasoprzestrzeń (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
Jeżeli poważnie cierpisz na nadmiar czasu w tej branży, to albo coś z Tobą nie tak, albo umiesz zaginać czasoprzestrzeń (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) czasem bym chetnie wrzucil na luz ze zleceniami jak mnie akurat nie cisnie z kasa i zrobil cos bardziej kreatywnego niz kolejna strone internetowa. stad pytanie czy by sie moze ktos nie pisal na to |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jakiś startup dla kasy czy tak coś kreatywnego społecznie np. jakis ToolSet czy inne gromstwo? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakiś startup dla kasy czy tak coś kreatywnego społecznie np. jakis ToolSet czy inne gromstwo? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cos w ten desen. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja robie startupach i czasami bym porobił po prostu stronki agencyjne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
A ja się tego standardowo przypier*lę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Start-up. Startup to nie strona czy serwis. Nie mam pojęcia dlaczego w Polsce się taki dziwny wariant tego terminu wytworzył.
|
|
|
|
|
|
|
|
A ja się tego standardowo przypier*lę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Start-up. Startup to nie strona czy serwis. Nie mam pojęcia dlaczego w Polsce się taki dziwny wariant tego terminu wytworzył. a ktos tu ma problem z rozumieniem tego terminu ze zarzuciles definicja? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
a ktos tu ma problem z rozumieniem tego terminu ze zarzuciles definicja? Ehe: jak tam panowie z czasem u was? reflektowalby ktos na startup jakis czasem? Jakiś? Czasem? Nie starczy Ci czasu na zdobycie finansowania, planowania skoro ma być ich więcej - zapewne mówisz o jakimś serwisie, etc. Do meritum, system dla PKW? Tylko trzeba sie Cake nauczyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
A to to w końcu w Cake piszą?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%)
|
jako ciekawostkę podam ze mój kolega z ekipa ostatnio uczestniczył w Startup Weekend w Lodzi i tak powstał FoodButton (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
https://www.youtube.com/watch?v=zxR_aPH719w https://www.facebook.com/foodbutton?ref=ts&fref=ts Ten post edytował aniolekx 3.02.2015, 15:43:28 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Treść
http://pastebin.com/tbFNsQD8 Dane (punkty.txt) http://pastebin.com/X6Bi5fCi Potrenujcie sobie mózgi. Próbna matura z informatyki rozszerzonej. Jest 2,5 h na 3 zadania, a to jedno z nich. Jestem ciekaw czy ktoś to zrobi w czasie około godziny - czyli czas, który pozwoli skończyć wam jeszcze dwa kolejne zadania (Access oraz Excel). Mi się udało w około 2h. Ktoś chętny? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Potrenujcie sobie mózgi. Próbna matura z informatyki rozszerzonej. Jest 2,5 h na 3 zadania, a to jedno z nich. Jestem ciekaw czy ktoś to zrobi w czasie około godziny - czyli czas, który pozwoli skończyć wam jeszcze dwa kolejne zadania (Access oraz Excel). Mi się udało w około 2h. Ktoś chętny? Można, tylko po co tracić czas (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ministra finansów nikt nie pyta o tabliczkę mnożenia. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Wyzwanie przyjęte!
Ciekawe, dale podpwiedź do pitagorasa ale nie do odległości punktów (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował buliq 3.02.2015, 17:08:56 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 15.06.2026 - 16:36 |