Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 495 496 497 498 499 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
Forti

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

U mnie lataliśmy za ipadem aby mieć pewność, że dobrze działa. Proste rzeczy którym emulatory nie zasymulują.

Ten post edytował Forti 30.01.2015, 16:03:32
Go to the top of the page
+Quote Post
in5ane

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Ktoś podpowię jak zrobić, aby główna domena strona.pl była nieaktywna (lub żeby przekierowywała na druga.strona.pl)? Bo serwis ogólnie ma działać na druga strona.pl. I w sumie może lepiej żeby przekierowywała niż była nieaktywna (chociaż wypowiedzcie się, jak to wygląda z punktu SEO - która opcja lepsza). Czy to w .htaccess czy konfiguracja domeny?

@edit: I domena i subdomena kierują na ten sam katalog.

Ten post edytował in5ane 31.01.2015, 16:24:58
+Quote Post
Pyton_000

-----

Wrzuć w htaccess z 302 przekierowanie na subdomenę i tyle.
+Quote Post
starach

-----

Cytat(tzm @ 30.01.2015, 14:09:13 ) *
no wlasnie o lumie chodzi.. wszedzie strona dziala tylko na IE sie rozwalilo tak ze wyglada jak cos kompletnie innego (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) uroki frontendu
Czekaj czekaj, gdzieś to miałem...
(IMG:http://i.imgur.com/zAIEwns.jpg)
Jakie życie byłoby proste bez IE... ehh
+Quote Post
Forti

-----

Jak ja nie lubie jak ktoś narzeka na dzisiejszy IE (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dla porównania chrome jest kilku krotnie cięższy dzisiaj a ludzie dalej ślepi i korzystają.
IE na windows phone to bajka, a od windows 7 również i tam. Spartan może zmieni troche wasze przekonania (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
MrMag

-----

Forti chyba nie zrozumiales powyzszego obrazka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
tzm

X----

Cytat(Forti @ 1.02.2015, 09:46:47 ) *
Jak ja nie lubie jak ktoś narzeka na dzisiejszy IE (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dla porównania chrome jest kilku krotnie cięższy dzisiaj a ludzie dalej ślepi i korzystają.
IE na windows phone to bajka, a od windows 7 również i tam. Spartan może zmieni troche wasze przekonania (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Jakos nie narzekam na chrome ani normalnie ani mobile... moze dokup ramu a nie rob cebuli?(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Czy GTA VC jest lepsze od GTA IV bo lzejsze? oprogramowanie idzie do przodu, sprzet tez musi.
+Quote Post
com

-----

Forti ale co ma wspólnego to ile dana przeglądarka waży z tym jak ona działa. Chodzi o to, że IE nie trzyma się standardów wiec dla tej przeglądarki od zawsze trzeba było tworzyć wersje specjalne. I nawet Spartan tego nie zmieni jak Microsoft będzie nadal stosował własne "standardy".
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Cytat(com @ 1.02.2015, 22:02:01 ) *
Chodzi o to, że IE nie trzyma się standardów wiec dla tej przeglądarki od zawsze trzeba było tworzyć wersje specjalne. I nawet Spartan tego nie zmieni jak Microsoft będzie nadal stosował własne "standardy".

Bzdury gadasz. IE 9/10 są już nawet, nawet, a 11 to właściwie bajka. Poniżej? Nie ma co komentować, bo to też była "bajka", tylko, że inna.

Ten post edytował pedro84 1.02.2015, 21:16:52
+Quote Post
com

-----

pedro84 Ja wcale nie twierdze, że to nie jest bajka. Problem z IE był taki jak napisałem, dlatego wszyscy tak znienawidzili całe IE, a to, że ostatnie wersje dogoniły w końcu cały postęp technologiczny, to bardzo dobrze i chwała im za to, ale MS zawsze uważał, że zrobi coś lepiej i potem były z tego tylko problemy. I jeśli porzuci w końcu ten sposób tworzenia tego oprogramowania, a zapewne tak się własnie stanie po to zmienili te przeglądarkę na Spartana bo IE źle się kojarzyło to w końcu ludzie przestaną mieć problem z tą przeglądarka i o tym napisałem, może mój skrót myślowy był zbyt ubogi wiec rozumiem Twoje oburzenie.

Tylko chcąc nie chcąc nadal fakty są takie, że jest Chrome, Opera a potem reszta świata i IE11 dalej jest gdzieś tam na samym końcu. Ale fakt faktem i tu się zgodzę nie ma już takiej przepaści jak te lat parę wstecz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
http://caniuse.com/#compare=chrome%2B40%2Copera%2B27

http://caniuse.com/#compare=ie%2B11
+Quote Post
tzm

X----

Cytat(com @ 1.02.2015, 22:13:18 ) *

a kto korzysta z opery? niestety windows phony nie maja najnowszej wersji IE jak mniemam bo jest kosmiczna roznica miedzy rozumieniem cssa na telefonie z IE a kompie z IE.. rozumiem bezawaryjnosc i stabilnosc tej przegladarki jest duzym atutem przy rozwiazaniach biznesowych na telefonach ale W3C tutaj ma jakis inny standard ktory niestety nie jest jasno opisany i potem zamiast robic to co lubie, grzebie po zakatkach internetow probujac zrozumiec co robie zle - a wcale tak nie jest.
+Quote Post
com

-----

tzm nwm co zacytowałeś bo cytat się nie pojawił. O jakich standardach innych W3C mówisz i w porównaniu do czego, tzn jakiej przeglądarki, mógłbyś przybliżyć? A opera w Polsce to prawie tyle samo procent co IE 11, wiec są tacy co z niej korzystają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
solificati

-----

Cytat(com @ 1.02.2015, 22:13:18 ) *
pedro84 Ja wcale nie twierdze, że to nie jest bajka. Problem z IE był taki jak napisałem, dlatego wszyscy tak znienawidzili całe IE, a to, że ostatnie wersje dogoniły w końcu cały postęp technologiczny, to bardzo dobrze i chwała im za to, ale MS zawsze uważał, że zrobi coś lepiej i potem były z tego tylko problemy. I jeśli porzuci w końcu ten sposób tworzenia tego oprogramowania, a zapewne tak się własnie stanie po to zmienili te przeglądarkę na Spartana bo IE źle się kojarzyło to w końcu ludzie przestaną mieć problem z tą przeglądarka i o tym napisałem, może mój skrót myślowy był zbyt ubogi wiec rozumiem Twoje oburzenie.

Tylko chcąc nie chcąc nadal fakty są takie, że jest Chrome, Opera a potem reszta świata i IE11 dalej jest gdzieś tam na samym końcu. Ale fakt faktem i tu się zgodzę nie ma już takiej przepaści jak te lat parę wstecz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
http://caniuse.com/#compare=chrome%2B40%2Copera%2B27

http://caniuse.com/#compare=ie%2B11

Przecież na caniuse połowa rzeczy to drafty. Poza egzotycznymi api dużo się ładnie degraduje, historie o IE są z czasów, gdy inaczej renderował zwykłe tabele, albo miał całkiem inne dom api. Patrzę na IE11 vs Chrome i realne problemy IE to Web Audio, SSE i WebRTC, z czego dwa ostatnie zmieniły się zasadniczo w zeszłym roku, czyli nawet nie ma sensu pisać aplikacji z tym. Ewentualnie Web SQL, ale IndexedDB jest popularniejsza.
+Quote Post
com

-----

i taki html imports, html templates i tak można jeszcze wymieniać długo zależy czego ktoś potrzebuje i czego oczekuje. A IE nadal nie wspiera wszystkich tagów html5 i trzeba potem się bawić w jakieś display:block czy inne, można by o tym dyskutować długo, jest lepiej ale przydało by się, żeby było jeszcze lepiej. całkiem niedawno bo w 9 cssowy border radius nie działał tak jak miał jak podawałeś, które krawędzie ma zaokrąglić, dlaczego a no dlatego, że IE oczywiście musiało zamienić kolejność podawania parametrów, bo musiało być inne niż reszta świata i w3c. itd
+Quote Post
solificati

-----

Akurat im mniej technik od Web Componentów wejdzie do użycia tym lepiej. Jesteśmy już na tym etapie aplikacji webowych, że potrzebujemy etapu buildowania front endu. Lepiej, żeby tego nie robiła przeglądarka.
+Quote Post
pedro84

-----

IE jako sensowną przeglądarkę można traktować od wersji 10/11. Porównywanie wcześniejszych wersji nie ma najmniejszego sensu.

@com - jaki sens jest porównywać drafty? To nie ma najmniejszego sensu - pamiętasz co się stało z tagiem <hgroup>? Ostatnie wersje IE już nie odstają aż tak bardzo (a nawet sam Microsoft wstydzi się swoich starych "przeglądarek").

A inna kwestia, taka poboczna, że Chrome jest imho totalnie przehypowane.
+Quote Post
com

-----

no zgadzam się, napisałem przecież że nie ma już takiej przepaści jak była kiedyś ale, mogło by być jeszcze lepiej. Tylko ile lat MS potrzebował, żeby dojrzeć do tego, tak swoją droga na jakiej przeglądarce pracujesz na co dzień ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował com 2.02.2015, 15:00:14
+Quote Post
pedro84

-----

Firefox + od uja dodatków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten sam profil od wersji 3.0.
+Quote Post
O$iek

-----

Zna ktoś sposób na śledzenie zmian na stronie WWW? Chodzi to, że strony wykładowców jak wyglądają pewnie wiele osób wie, często edytują je ręcznie, żadnych dat itd. Myślałem o tym, żeby po prostu wyciągać jakiś konkretny element(ten, w którym jest główna treść), liczyć jakiś hash i zapisywać w bazie. Sprawdzać co np 1h i jeżeli się hash różni to podejmowana jest jakaś akcja. Proste, a co wy myślicie? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
mic327

-----

O$iek Kiedyś miałem taką wtyczkę do FF Update scanner. Nie dawno szukałem czegoś do Chrome to nie znalazłem nic ciekawego. Jak coś znajdziesz to się możesz pochwalić. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 495 496 497 498 499 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.06.2026 - 16:36