Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 491 492 493 494 495 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
rzymek01

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@mrc
sam jestem ciekaw czy istnieją w ogóle takie serwisy z większymi zleceniami.

A nie myślałeś po prostu założyć firmy i zacząć pozyskiwać klientów w "tradycyjny" sposób?
Można rozpocząć współpracę z inkubatorami, startupami czy większymi firmami, ale to zwykłą drogą pisemnie/osobiście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Przy funduszach europejskich też można się obłowić, ale to trzeba mieć dojścia, hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
mrc

-----

@rzymek01

Jestem kiepski w pozyskiwaniu klientów, wolałbym działać na czymś typu oferia.pl, z tym że tam są w większości śmieciowe oferty - kilkukrotnie nadziałem się na coś takiego. Szukam miejsca, gdzie będę mógł zgłaszać zespół do większych projektów.
+Quote Post
Evinek

-----

Istnieje coś takiego jak USB przez bluetooth? Np. łączę jakieś urządzenie z tabletem, do tegoż urządzenia podłączam myszkę i operuje na tablecie. A jeśli nie to jest to ciekawy pomysł na biznes. ;]
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(Evinek @ 1.01.2015, 18:40:21 ) *
Istnieje coś takiego jak USB przez bluetooth? Np. łączę jakieś urządzenie z tabletem, do tegoż urządzenia podłączam myszkę i operuje na tablecie. A jeśli nie to jest to ciekawy pomysł na biznes. ;]

Brak zapotrzebowania na to by był. Potrzeba dodatkowego urządzenia. Jest za to coś ciekawszego:

- mysz bluetooth
- wi-fi

Każde urządzenie podłączane pod usb może być podłączone przez bluetooth (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
Evinek

-----

Mam myszkę bluetooth, ale działa tylko z urządzeniem, które podłącza się pod USB. Klasyczna myszka.
Tablet zamierzam podłączać pod telewizor więc port USB będzie zajęty. Dlatego szukam rozwiązania. Są jakieś myszki przez bluetooth bez dodatkowych urządzeń, ale to mi się nie widzi. Mało ich i dosyć drogie.

Możesz rozwinąć myśl z Wi-Fi?

Ten post edytował Evinek 2.01.2015, 16:44:21
+Quote Post
skowron-line

-----

http://ebookpoint.pl/kategorie/informatyka/php
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(Evinek @ 2.01.2015, 16:43:37 ) *
Mam myszkę bluetooth, ale działa tylko z urządzeniem, które podłącza się pod USB. Klasyczna myszka.
Tablet zamierzam podłączać pod telewizor więc port USB będzie zajęty. Dlatego szukam rozwiązania. Są jakieś myszki przez bluetooth bez dodatkowych urządzeń, ale to mi się nie widzi. Mało ich i dosyć drogie.

Możesz rozwinąć myśl z Wi-Fi?

"Mam myszkę bluetooth, ale działa tylko z urządzeniem, które podłącza się pod USB. Klasyczna myszka."

Jakie urządzenie? O czym ty mówisz? Tablet ma bluetooth + myszka ma bluetooth = brak dodatkowych urządzeń O_o nie myl myszki bezprzewodowej z myszką bluetooth -,-

edit:
dla jasności - każda myszka bluetooth jest bez adaptera -,-

Ten post edytował Forti 2.01.2015, 17:09:53
+Quote Post
Evinek

-----

Może źle to napisałem - akurat w tych rzeczach jestem zielony.
Chodziło mi oczywiście o myszkę bezprzewodową, która jak mi się wydawało łączy się przez bluetooth z tym adapterem.

I wolałbym mieć miejsce na USB na myszkę, klawiaturę, pendrive czy nawet dysk niż tylko myszkę na bluetooth.
+Quote Post
tzm

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Spotkaliscie sie z jakimis stronami ktore maja identyczny uklad strony startowej jak facebook?
Nie mialem wiekszego pomyslu na main_page to w zasadzie zerznalem od nich i nie wiem czy to nie przegiecie a pomyslu brak.
+Quote Post
SpiritCode

-----

tzm
zerżnięcie to faktycznie może być przegięcie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Chociaż zmiana kolorystyki i niektórych funkcjonalności czy elementów i problem z głowy. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
A co do pytania to ja się szczerze mówiąc nie spotkałem. Są podobne ale identyczne nie sądzę. Załoga FB by się raczej zorientowali i złożyli pozew* (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
(*hiperbola... chociaż kto ich tam wie)
+Quote Post
Damonsson

-----

http://www.stonogabook.com/
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(Evinek @ 2.01.2015, 19:34:03 ) *
Może źle to napisałem - akurat w tych rzeczach jestem zielony.
Chodziło mi oczywiście o myszkę bezprzewodową, która jak mi się wydawało łączy się przez bluetooth z tym adapterem.

I wolałbym mieć miejsce na USB na myszkę, klawiaturę, pendrive czy nawet dysk niż tylko myszkę na bluetooth.

a o usb hub słyszał? Albo np. sprzęt logitech z technologią unifying - jeden adapter dla wielu urządzeń.
+Quote Post
Evinek

-----

Jak podłączę USB HUB to używając slimport to nic innego nie zadziała. No i tylko jedno urządzenie na raz prawdopodobnie może działać. To nie komputer.

A wolałbym właśnie mieć wolny port aby móc podłączyć myszkę czy pendrive.
Urządzenia samsunga mają MHL zrobiony z więcej pinów dzięki czemu można dwa urządzenia podłączyć - jeśli dobrze pamiętam. Ale ja mam innego producenta i slimport.
+Quote Post
Forti

-----

No słuchaj.. są pewne kwestie których nie przeskoczysz. Sprawdź hub aktywnego (to taki z dodatkowym zasilaniem z gniazdka). Jeżeli to nie zadziała, a urządzenie nie obsługuje bluetooth i kilku urządzeń to nie przeskoczysz i kropka. Odtwarzacze video itp. tak już mają.
+Quote Post
kamil4u

-----

Takie szybkie pytanie, na które aż nie opłaca się zakładać nowego tematu. Mamy zapytanie SQL:
  1. String sql = "SELECT " + W_COLUMN_WORD + " FROM " + TABLE_WORDS + " WHERE " + W_COLUMN_ID + " IN (SELECT " + C_COLUMN_WORDS_ID + " FROM " + TABLE_CODES + " WHERE " + C_COLUMN_CODE + " = " + userCode + ");";

1. SELECT word FROM words_table WHERE id IN (SELECT wordsID FROM codes_table WHERE code = 123);

1. Dlaczego to nigdy niczego nie zwraca? - gdy robię zapytania osobno i ręcznie wstawiam odpowiednią wartość w WHERE .. IN to działa i są zwracane odpowiednie słowa
2. Czy da się to zapisać lepiej?

Tabele wyglądają tak:
words_table: id, word ---> 1,"test" | 2,"php" | 3,"tekst"
codes_table: wordsID, code ---> "'1','3'", 123 | "'2'", 245

W pierwszej trzymamy id i słowo( text ), w drugiej text kolejnych id z tabeli pierwszej oraz pewien specjalny kod.

Baza danych to SQLite. Stąd między innymi konieczność użycia kolumny typu text do trzymania tablicy id.
+Quote Post
com

-----

a sprawdziłeś czy ten string na pewno dostaje poprawne dane?
+Quote Post
kamil4u

-----

Tak, w wyniku takiego zapytania
  1. SELECT wordsID FROM codes_table WHERE code = 123
dostaję string '1','3' Gdy to ręcznie wprowadzę do zapytania:
  1. WHERE id IN ('1','3');
to wszystko działa.
+Quote Post
Pyton_000

-----

Zapewne dlatego że to jest właśnie string, w dziwnym formacie, i zapytanie próbuje dopasować WHERE ID IN ("'1','2'","'2','3' ) itd, czyli coś co wg. logicznego rozumowania powinno zadziałać (Twój przykład) jest traktowane jako cały string i jako całość dopasowane do ID
+Quote Post
redeemer

-----

kamil4u: Subselect zwraca Ci 1 element i jest to string "'1','3'" a takiego id (raczej) nie masz w words_table.

I co to w ogóle za struktura tabeli:
Kod
"'1','3'", 123
"'2'",245
Rozbij to jak człowiek:
Kod
1,123
3,123
2,245
A zacznie Ci działać.

Ten post edytował redeemer 5.01.2015, 14:17:52
+Quote Post
kamil4u

-----

OK, teraz wreszcie zrozumiałem gdzie był mój błąd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Cytat
Rozbij to jak człowiek:

Problem jest taki, że to słownik T9. Baza to 350 000 słów i całość pracuje na androidzie. Twój sposób zwiększy mi ponad 10 krotnie ilość rekordów( w przybliżeniu ), a przez to czas przeszukiwania bazy zwiększy się i spowolni aplikację. Szukam najszybszego sposobu, a wcześniejsze próby potwierdziły tylko, że minimalizacja ilości rekordów znacząco przyspiesza działanie( oczywiście odpowiednie indeksy są założone ).

Jakieś pomysły?
+Quote Post

586 Stron V  « < 491 492 493 494 495 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.06.2026 - 18:58