![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie miałem na myśli tego, że programowanie się nie przydaje w ogóle. Chodziło mi o w.w przedmioty. Co do Struktur danych to masz rację na laboratoria też jest potrzebne programowanie, ale na same zagadnienia teoretyczne nie. To chyba jedyny z wymienionych na który jest potrzebne programowanie. BTW. samego programowania jest od cholery. Grafika, Programowanie obiektowe matlaby bla bla bla... O dziwo, zaczynając studia, myślałem że wszyscy będą narzekać na przedmioty typu analiza itp. i będę ciąglę słyszał "Ale mało programowania, na ch* mi ta uczelnia, matma mi nie potrzebna." ale teraz kiedy jestem na 3 sem i jest programowania zdecydowanie więcej niż tych przedmiotów czysto teoretycznych widzę że 80% ludzi nie cierpi programowania. Gdy pytam się ich "to na cholere wam informatyka, przecież chcieliscie byc programistami"... i ta jakże standardowa odpowiedź "ale nasza uczelnia ejst tak ch* ze nic nie tłumaczą" <facepalm>. Także tego, nikomu nie dogodzisz. Osobiscie kocham programować, staram sie nie narzekać na "gówniane" przedmioty bo czesto okazują się gdzieś tam w praniu przydatne. A no i czasami można w towarzystwie zabłysnąć. Aktualnie sporo udzielam się w różnego typu eventach i kole .NET, dziś jestem po hackatonie (Nnight of the living dvs 3) i jestem wy*ebany jak byk po westernie ale świetne doświadczenie i polecam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Teraz wiem że 40h+ bez snu nie jest takie fajne. W każdym razie satysfakcja jest, że się goarnęło i że jakieś tam miejsce na podium regionu jest.
BTW. Dla tych którzy nie mają dziewczyn / nie są w jakichkolwiek związkach. Na programowanie idzie wyrwać fajne foczki (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Świat się zmienia na plus dla informatyków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Posio 14.12.2014, 22:57:22 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Fajnie wyszło. Masz gdzieś HTMLa albo jakieś PSDki? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) GIMP > Photoshop, bo darmowy... (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) HTML nie mam, wypociny z dzisiejszego wieczora, tzn. wstępnie był plan zrobić kilka podstron, potem zakodować i wypuścić jako CC0... znam swoje lenistwo więc na tym jednym dniu roboty to pewnie się skończyło. Może jak się zmotywuje to zrobię coś więcej, może nawet zakoduje i wrzucę do działu oceny (ale jak już mówiłem - nie liczyłbym na to (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
pierwszy i drugi semestr jest po to żeby żeby odwalić 80% studentów więc nie masz się czym przejmować, kilka osób z mojego roku zaliczało analizę z pierwszego semestru na ostatnim. "To jest normalne" O ile chyba tylko 2 przedmioty mam ciekawe, to reszta przyprawia mnie o ból głowy tak, że po każdych mam rozkminy czy te studia mają sens (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Nie ukrywam, że jestem na nich dla papierka, bo kiedyś może się przydać. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
@Turson, z czasem pojawią się przedmioty które będą bazować na obecnych i wtedy zmienisz zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Oczywiście będzie kilka których zastosowania pewnie nie znajdziesz, ale to będzie zdecydowana mniejszość. Pamiętaj również aby nie ograniczać wiedzy do treści z zajęć. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy tylko ja jestem matematycznym głąbem mimo że kocham programować? Mam na studiach algebrę i logikę, których za chiny nie mogę ogarnąć, ani zaliczyć (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Acha, to dopiero I semestr... (IMG:style_emoticons/default/blink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy tylko ja jestem matematycznym głąbem mimo że kocham programować? Mam na studiach algebrę i logikę, których za chiny nie mogę ogarnąć, ani zaliczyć (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif) Acha, to dopiero I semestr... Najpewniej padłeś po prostu ofiarą systemu szkolnictwa, który upiera się, że matematyka to liczenie coraz trudniejszych rzeczy a nie nauka o wzorcach i strukturach. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%)
|
Poradzisz sobie, to trudne nie jest. Wystarczy posłuchać na wykładach, spędzić trochę czasu i zrozumieć kilka rzeczy. Sam miałem spore problemy na studiach (próbowałem pogodzić samodoskonalenie z programowania ze studiami), ale jakoś dałem radę.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
@Turson, z czasem pojawią się przedmioty które będą bazować na obecnych i wtedy zmienisz zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Oczywiście będzie kilka których zastosowania pewnie nie znajdziesz, ale to będzie zdecydowana mniejszość. Pamiętaj również aby nie ograniczać wiedzy do treści z zajęć. Gdyby moja głowa to ogarniała to nawet nie musiałoby być ciekawe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z tego co patrzyłem to drugi semestr jest ciekawszy, ale czy dotrwam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Łot? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%)
|
Co to za studia AHE ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pierwsze dwa semestry są najgorsze. Ja np. na drugim odpadłem (czyt. zrezygnowałem) (wsb - informatyka i ekonometria) z powodu rachunkowości i mikroekonomii.
|
|
|
|
|
|
|
|
Co to za studia AHE ? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) UŁ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%)
|
Pierwsze dwa semestry są najgorsze. Ja np. na drugim odpadłem (czyt. zrezygnowałem) (wsb - informatyka i ekonometria) z powodu rachunkowości i mikroekonomii. do 3 razy sztuka, ja dopiero te "trzecie" studia skończyłem (Uniwersytet Łódzki) ;p Pierwsze dwie uczelnie na jakich bylem, tj Politechnika Łódzka i SWSPiZ to były dwa wielkie nieporozumienia ;p |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
do 3 razy sztuka, ja dopiero te "trzecie" studia skończyłem (Uniwersytet Łódzki) ;p Pierwsze dwie uczelnie na jakich bylem, tj Politechnika Łódzka i SWSPiZ to były dwa wielkie nieporozumienia ;p no nie wiem.. ja co prawda raz tylko próbowałem. Mam kumpla co próbował 4 razy i się nie udało (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) w anglii (nie pamiętam jakie), na politechnice w łodzi w wydziale robotyki, a później robotyki. Ja chyba spasuje, prace mam, przyszłość jakąś tam widzę. Chyba że w trójmieście są kierunki typowo informatyka z programowaniem - zaoczne i tanie, co by było mniej szkoda gdy jednak zrezygnuje. Kiedyś chciałem na polsko-japońską szkołe nauk komputerowych, ale czesne jest miażdzące. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
no nie wiem.. ja co prawda raz tylko próbowałem. Mam kumpla co próbował 4 razy i się nie udało (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) w anglii (nie pamiętam jakie), na politechnice w łodzi w wydziale robotyki, a później robotyki. Ja chyba spasuje, prace mam, przyszłość jakąś tam widzę. Chyba że w trójmieście są kierunki typowo informatyka z programowaniem - zaoczne i tanie, co by było mniej szkoda gdy jednak zrezygnuje. Kiedyś chciałem na polsko-japońską szkołe nauk komputerowych, ale czesne jest miażdzące. Bez obrazy ale to chyba trzeba być trochę "niepełnosprytnym" żeby 4 razy próbować i nie zdać... Marudzicie że jest ciężko, a ja wychodzę z założenia że po prostu nikomu sie nie chce uczyć (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Bez obrazy ale to chyba trzeba być trochę "niepełnosprytnym" żeby 4 razy próbować i nie zdać... Marudzicie że jest ciężko, a ja wychodzę z założenia że po prostu nikomu sie nie chce uczyć (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) I to jest właśnie cała trudnośc studiowania! (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=Lhh4iRJWSCI#t=106
Co tutaj się dzieje (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
na politechnice w łodzi w wydziale robotyki, a później robotyki. to jest instytut mechatroniki(imsi) na wydział elektryczny(weeia) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
To uczucie kiedy prowadzący ćwiczenia, najpierw się pyta czy to są ostatnie zajęcia przed przerwą świąteczną, a potem po odpowiedzi mówi, że musi nam dopierdolić materiału. Cytat oryginalny. (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
to jest instytut mechatroniki(imsi) na wydział elektryczny(weeia) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mechatronika i robotyka czy coś takiego. A później matematyka (tu napisałem też robotyka ;]). Mój błąd. thx |
|
|
|
|
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=Lhh4iRJWSCI#t=106 Co tutaj się dzieje (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Zacytuje śmieszków z uczelni "Programowanie w HHH TTT MMM LLL - LOOOL", "PHP TO NIE PROGRAMOWANIE", "HEHEH, PHP to nie język programowania". Każdy z nich ma problemy z napisaniem sortowania bąbelkowego ;D Piss yoł, pozdrawiam hejterów ;D |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 15.06.2026 - 21:23 |