![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie naśmiewaj się, bo jeszcze jakiś magister przesoli ci frytki w McDonaldzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Od przesolenia bardziej bałbym się żeby do sosu nie dodał nic od siebie (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Do zobaczenia po wakacjach. Zaczekam aż inteligętniejsza część użytkowników wróci z urlopów (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Interesuje się ktoś Raspberry Pi? Ciekawi mnie czy dałoby się wykorzystać ją do budowy nawigacji w aucie. (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif)
Widziałem takie projekty na youtube. Ale ja w dłuuuuugiej (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) perspektywie czasowej jeśli będzie to możliwe będe ją budował trochę inaczej. Rozglądałem się na allegro i chyba najbardziej opłacałoby się kupić uszkodzonego netbooka, zabrać ekrań i wykorzystać go jako ekran nawigacji. Wgrać na platformę system, a potem jakąś nawigację. Co o tym myślicie? Realne? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Interesuje się ktoś Raspberry Pi? Nie tyle Raspberry Pi co elektroniką, ale tak. Generalnie polecam Raspberry Pi głownie, gdy potrzeba ładnie prezentować dane( właśnie wyświetlacze itd.), dla samych obliczeń, tworzenie jakiś sterowników są inne, lepsze sprzęty. Możesz coś więcej napisać o projekcie? Nie taniej, łatwiej kupić gotową nawigację GPS? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tu nie chodzi o łatwiej, lepiej, tylko o satysfakcję wykonanego projektu. Co z tego że koszt budowy własnego rozwiązania będzie zzzz x droższy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%)
|
Od przesolenia bardziej bałbym się żeby do sosu nie dodał nic od siebie (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) "Marysia była lekko w szoku, dumna w pełni" |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
https://www.youtube.com/watch?v=b-Cr0EWwaTk
Co ja znajduje... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
Interesuje się ktoś Raspberry Pi? Ciekawi mnie czy dałoby się wykorzystać ją do budowy nawigacji w aucie. (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) si http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2847566.html |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pyton_000 Uprzedziłeś mnie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
kamil4u Póki co dopiero wdrażam się w temat. Na razie bez szczegółów. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) sazian Zajebiste wykonanie. Jak zrobiłeś radio? Jak myślisz dałoby się połączyć ekran z takim zwykłym radiem http://www.sony.pl/support/pl/product/dsx-a30 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
a czy napisałem że ja to robiłem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat kamil4u Póki co dopiero wdrażam się w temat. Na razie bez szczegółów. biggrin.gif Jeżeli nie miałeś wcześniej styczności z elektroniką i programowaniem mikrokontrolerów to będziesz miał bardzo ciężko. Cytat sazian Zajebiste wykonanie. Jak zrobiłeś radio? Jak myślisz dałoby się połączyć ekran z takim zwykłym radiem http://www.sony.pl/support/pl/product/dsx-a30 To chyba nie jest jego wykonanie. Chyba, jak jego to gratuluję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A co do podłączania różnych rzeczy to można podłączyć wszystko ze wszystkim tylko czasami jest bardzo trudno ze względu na: - własny standard komunikacji producenta - brak dokumentacji technicznej urządzenia dla użytkowników - mało źródeł w internecie( bardzo często popularne modele jakiegoś wyświetlacza, telefonu, radia, itd. ) są już opracowane przez hobbystów Co masz na myśli połączyć? Jakbyś to widział? Podaj jakiś przykład. |
|
|
|
|
|
|
|
Tak jak pisałem jest to projekt dłuuuugo terminowy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) i raczej dosyć poboczny. Także nie mam dużo ciśnienia na szybkie i efektowne wyniki. Z elektroniką nie miałem wiele wspólnego. Ale chcąc nie chcąc będę miał.(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Chodzi mi głównie o to, żeby to radio generowało dźwięk, a nie Raspberry. Wyświetlanie nazwy stacji, piosenki etc. Ewentualnie sterowanie radiem. |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Chodzi mi głównie o to, żeby to radio generowało dźwięk, a nie Raspberry. Dźwięk generują głośniki, bez różnicy co jest pod nie podłączone. Cytat Wyświetlanie nazwy stacji, piosenki etc. Ewentualnie sterowanie radiem. No ale przecież to radio może być osobno i Raspberry może być osobno. Bardziej pytam pod kątem co ma być częścią wspólną? Poza tym na Raspberry stoi linux, więc napisanie czegokolwiek wyższego poziomu jest dużo prostsze, niż w czystym mikrokontrolerze. |
|
|
|
|
|
|
|
A tak przy okazji, słyszeliście że Windows rozdaje płyki?
http://dev.windows.com/en-us/featured/Wind...Program-for-IoT Zamówiłem miesiąc temu, ani nie przyszło jeszcze, ani nie dostałem wiadomości, ze wyslali, a podobno miała takowa być |
|
|
|
|
|
|
|
Też zamówiłem, też nie przyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
A ja się do BizSparka zapisałem i mi nie odpisali (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 16.06.2026 - 09:12 |