Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 434 435 436 437 438 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
usb2.0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

nie jest tak, ze jak zrobisz apke z uzyciem phonegapa powiedzmy na androida, to potem latwo bedzie ja uruchomic (przeportowac? )na iOS'ie czy Blackberry?
czy jest?
Go to the top of the page
+Quote Post
Damonsson

-----

Cytat(freemp3 @ 16.12.2013, 22:22:56 ) *
Tu raczej nie chodzi o problem powrotu do formularza, ale o konieczność wpisywania wszystkiego od początku.

Czasy dinozaurów i programistów, którzy nie umieją przekazać danych od użytkownika pomiędzy podstronami, chyba mamy już za sobą, czy zagubiłem się w epoce?
+Quote Post
freemp3

-----

W jaki sposób chcesz przekazać dane, które ktoś wpisał, a następnie kliknął w jakiś link (w tym wypadku regulamin)? W momencie wpisywania będziesz wysyłał dane na serwer i zapisywał je w sesji?
+Quote Post
bim2

-----

usb2.0, będzie bardzo łatwo jeśli użyjesz do tego jeszcze Senchy. Problem jest że silnik html androida różni się od iOSa. Robiłem projekt przewidziany na 300h na iOS/Android z użyciem Phonegapa i jquerymobile+backbone i zajął on nam 1400h. Przez problemy z obsługą scrolla na androidzie, klawiaturą na obu urządzeniach. No ogólnie jazda. Sencha ma to już przewidziane.
+Quote Post
Damonsson

-----

Cytat(freemp3 @ 20.12.2013, 08:09:23 ) *
W jaki sposób chcesz przekazać dane, które ktoś wpisał, a następnie kliknął w jakiś link (w tym wypadku regulamin)? W momencie wpisywania będziesz wysyłał dane na serwer i zapisywał je w sesji?

Udajesz głupiego dla jaj, czy to pytanie na poważnie?
+Quote Post
usb2.0

-----

dzieki za info,
bawilem sie Sencha'a ale tylko pod BB i to jakis czas temu, chyba musze odswiezyc wiadomosci
+Quote Post
!*!

-----

Cytat
Coż, wszystko ma swoje dobre i złe strony, kwestia tylko żeby odpowiednio używać. Dzięki za oświecenie

Przy target blank nie ma dobrych stron, są tylko złe. Patent ten został wymyślony w czasach, gdy przeglądarki nie wiedziały co to są zakładki i każda strona była otwierana w nowym oknie. Ty jako użytkownik musisz wiedzieć co robisz, a nie ja jako programista mam Ci to narzucać.
Każda przeglądarka i każde urządzenie ma zaimplementowany patent z kliknięciem kółka myszy który otwiera stronę z linku w nowej zakładce, nawet tablety czy laptopy, więc stosowanie tego prehistorycznego elementu jest złym amatorskim wybrykiem... jak płatki śniegu w javascript.

ps. po ostatniej dekoracji świątecznej trzymanej do sierpnia na forum, w tym roku jej nie będzie? :D

Cytat
Fakt, potrafi to wkurzyć, ale czasami też się łapę na tym, że gdzieś mi "ucieknie" strona, na której byłem i później muszę szukać a tak to od razu wiem, że opuszczam serwis, na którym jestem.

A to nie masz w przeglądarce historii stron danej karty, jak klikniesz na przycisk wstecz wyświetla się pełna lista.
+Quote Post
mic327

-----

Może ktoś wie jak w windows phone 8 utworzyć plejlistę? (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png)
Próbowałem wg. tej instrukcji ale coś mi nie wychodzi. Najlepiej jakby ją dodać z poziomu systemu.
http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/w...eate-a-playlist

Ten post edytował mic327 22.12.2013, 18:49:41
+Quote Post
freemp3

-----

Cytat(Damonsson @ 20.12.2013, 21:36:21 ) *
Udajesz głupiego dla jaj, czy to pytanie na poważnie?

No cóż, widocznie jestem idiotą, nie jestem alfą i omegą i nie wiem wszystkiego. Po to zadałem pytanie, żeby uzyskać na nie odpowiedź. Więc, jak?
+Quote Post
vectra2000

-----

Cytat(!*! @ 22.12.2013, 11:26:22 ) *
A to nie masz w przeglądarce historii stron danej karty, jak klikniesz na przycisk wstecz wyświetla się pełna lista.

a jeśli treść jest dynamiczna, tylko dla danej sesji - np wyniki wyszukiwania? użycie wstecz wymusza wtedy ponowne wyszukiwanie. Niestety 90% użytkowników Internetu nie jest świadoma mozliwości jakie daje obecna technologia.
+Quote Post
Damonsson

-----

Cytat(freemp3 @ 23.12.2013, 08:37:10 ) *
No cóż, widocznie jestem idiotą, nie jestem alfą i omegą i nie wiem wszystkiego. Po to zadałem pytanie, żeby uzyskać na nie odpowiedź. Więc, jak?

W momencie samego kliknięcia w regulamin wystarczy.

- Sesja
- Cookies
- Local Storage
- Baza Danych
- Przekazanie w POST
- Przekazanie w GET
- Zapis w pliku tekstowym
- Wysyłka pocztą poleconym

skończyły mi się pomysły.

Wyniki wyszukiwania zapisuje się zawsze w $_GET. Chyba chciałeś napisać "Niestety 90% 'programistów' nie jest świadoma mozliwości jakie daje obecna technologia"

Ten post edytował Damonsson 23.12.2013, 11:03:01
+Quote Post
Evinek

-----

Można też przecież normalnie pokazać regulamin przez wyświetlenie okienka na stronie.
Chodzi o coś w tym stylu:
(IMG:http://www.infragistics.com/uploadedImages/Content/PRODUCTS/ASPNET/Controls/Dialog_Window/aspnet-dialog-window-modal-modaless-key-features-image.jpg)

Ten post edytował Evinek 23.12.2013, 12:03:39
+Quote Post
freemp3

-----

Cytat
W momencie samego kliknięcia w regulamin wystarczy.

- Sesja
- Cookies
- Local Storage
- Baza Danych
- Przekazanie w POST
- Przekazanie w GET
- Zapis w pliku tekstowym
- Wysyłka pocztą poleconym

skończyły mi się pomysły.

Ma to sens, chociaż zapewne i te rozwiązania mają swoje wady. No cóż, nie ma idealnego sposobu.

Cytat
Można też przecież normalnie pokazać regulamin przez wyświetlenie okienka na stronie.

Chyba to jest najlepsza metoda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) żadnego problemu z targetem i uciekającymi danymi z formularza.
+Quote Post
Damonsson

-----

Z ciekawości...Jakbyś na przykład zaprojektował jakiś sklep internetowy, a dokładniej jego koszyk?

Gdzie byś zapisywał produkty z koszyka? Bo może, ja już do reszty zgłupiałem przez te święta i używam jakichś nieidealnych i pełnych wad rozwiązań? (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif)
+Quote Post
freemp3

-----

Cytat
Z ciekawości...Jakbyś na przykład zaprojektował jakiś sklep internetowy, a dokładniej jego koszyk?

Co ma koszyk do zapisywania pól formularza w przypadku, gdy ktoś kliknie w regulamin? Mi nie chodzi o to, że mechanizmy same w sobie są złe tylko podejście do problemu.

Odpowiadając na Twoje pytanie koszyk byłby zapisywany w cookies i sesji w przypadku gościa, natomiast dla użytkownika zalogowanego zamiast cookies zapis byłby w bazie danych.
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Wesołych Świąt (IMG:style_emoticons/default/santa.gif)
+Quote Post
kamil4u

-----

Również Wesołych świąt.

Niech na forum zawitają świąteczne dekoracje!
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Świeczka, jak tam święta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
Posio

-----

Przepraszam, że przerywam świąteczny spokój, ale mam sytuację kryzysową i ch*j mnie trafia. Otóż dziś rano podłączając do komputera mój dysk WD My Passport troszkę się zdziwiłem. Dysk się nie rusza... Nie trybią talerze itp. Zero ruchu. Podejrzewam, że jest to wina gniazda USB które jest wmontowane w dysk (sprawdzałem na 3 kablach więc opcja kabla odpada)! Możecie to ogarnąć ? Jaka popieprzona firma wciska gniazdo USB w płytkę zamiast złącza SATA i przejścia na USB ? Bez chwytania lutownicy do układów nie moge teraz zrobić dosłownie nic. Nawet podłączyć go do komputera tradycyjną metodą i odzyskać moje dane (800 GB filmów / zdjęć z przedziału 5 lat). Myślałem o wysłaniu dysku na gwarancję ale nie wiem co się stanie z moimi danymi ? A jest to kawał historii mojej i mojej rodziny. Jak myślicie? Co z tym fantem zrobić? Nie mam pojęcia dlaczego w dysku nie ma żadnego ruchu, dysk nie spadł, nie był zalany itp. W takich momentach zaczynam doceniać te cholernie drogie dyski SSD i przestrzeń w chmurze ....

Ten post edytował Posio 26.12.2013, 14:23:40
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(Spawnm @ 25.12.2013, 18:58:35 ) *
Świeczka, jak tam święta? :D

;)

@Posio - http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12502908
Sprawdź czy odpali pod linux np. live cd, jak masz możliwość pokaż wynik smart.
+Quote Post

586 Stron V  « < 434 435 436 437 438 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.06.2026 - 00:47