![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
nie jest tak, ze jak zrobisz apke z uzyciem phonegapa powiedzmy na androida, to potem latwo bedzie ja uruchomic (przeportowac? )na iOS'ie czy Blackberry?
czy jest? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Tu raczej nie chodzi o problem powrotu do formularza, ale o konieczność wpisywania wszystkiego od początku. Czasy dinozaurów i programistów, którzy nie umieją przekazać danych od użytkownika pomiędzy podstronami, chyba mamy już za sobą, czy zagubiłem się w epoce? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
W jaki sposób chcesz przekazać dane, które ktoś wpisał, a następnie kliknął w jakiś link (w tym wypadku regulamin)? W momencie wpisywania będziesz wysyłał dane na serwer i zapisywał je w sesji?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
usb2.0, będzie bardzo łatwo jeśli użyjesz do tego jeszcze Senchy. Problem jest że silnik html androida różni się od iOSa. Robiłem projekt przewidziany na 300h na iOS/Android z użyciem Phonegapa i jquerymobile+backbone i zajął on nam 1400h. Przez problemy z obsługą scrolla na androidzie, klawiaturą na obu urządzeniach. No ogólnie jazda. Sencha ma to już przewidziane.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
dzieki za info,
bawilem sie Sencha'a ale tylko pod BB i to jakis czas temu, chyba musze odswiezyc wiadomosci |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Coż, wszystko ma swoje dobre i złe strony, kwestia tylko żeby odpowiednio używać. Dzięki za oświecenie Przy target blank nie ma dobrych stron, są tylko złe. Patent ten został wymyślony w czasach, gdy przeglądarki nie wiedziały co to są zakładki i każda strona była otwierana w nowym oknie. Ty jako użytkownik musisz wiedzieć co robisz, a nie ja jako programista mam Ci to narzucać. Każda przeglądarka i każde urządzenie ma zaimplementowany patent z kliknięciem kółka myszy który otwiera stronę z linku w nowej zakładce, nawet tablety czy laptopy, więc stosowanie tego prehistorycznego elementu jest złym amatorskim wybrykiem... jak płatki śniegu w javascript. ps. po ostatniej dekoracji świątecznej trzymanej do sierpnia na forum, w tym roku jej nie będzie? :D Cytat Fakt, potrafi to wkurzyć, ale czasami też się łapę na tym, że gdzieś mi "ucieknie" strona, na której byłem i później muszę szukać a tak to od razu wiem, że opuszczam serwis, na którym jestem. A to nie masz w przeglądarce historii stron danej karty, jak klikniesz na przycisk wstecz wyświetla się pełna lista. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Może ktoś wie jak w windows phone 8 utworzyć plejlistę? (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png)
Próbowałem wg. tej instrukcji ale coś mi nie wychodzi. Najlepiej jakby ją dodać z poziomu systemu. http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/w...eate-a-playlist Ten post edytował mic327 22.12.2013, 18:49:41 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
A to nie masz w przeglądarce historii stron danej karty, jak klikniesz na przycisk wstecz wyświetla się pełna lista. a jeśli treść jest dynamiczna, tylko dla danej sesji - np wyniki wyszukiwania? użycie wstecz wymusza wtedy ponowne wyszukiwanie. Niestety 90% użytkowników Internetu nie jest świadoma mozliwości jakie daje obecna technologia. |
|
|
|
|
|
|
|
No cóż, widocznie jestem idiotą, nie jestem alfą i omegą i nie wiem wszystkiego. Po to zadałem pytanie, żeby uzyskać na nie odpowiedź. Więc, jak? W momencie samego kliknięcia w regulamin wystarczy. - Sesja - Cookies - Local Storage - Baza Danych - Przekazanie w POST - Przekazanie w GET - Zapis w pliku tekstowym - Wysyłka pocztą poleconym skończyły mi się pomysły. Wyniki wyszukiwania zapisuje się zawsze w $_GET. Chyba chciałeś napisać "Niestety 90% 'programistów' nie jest świadoma mozliwości jakie daje obecna technologia" Ten post edytował Damonsson 23.12.2013, 11:03:01 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Można też przecież normalnie pokazać regulamin przez wyświetlenie okienka na stronie.
Chodzi o coś w tym stylu: (IMG:http://www.infragistics.com/uploadedImages/Content/PRODUCTS/ASPNET/Controls/Dialog_Window/aspnet-dialog-window-modal-modaless-key-features-image.jpg) Ten post edytował Evinek 23.12.2013, 12:03:39 |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat W momencie samego kliknięcia w regulamin wystarczy. - Sesja - Cookies - Local Storage - Baza Danych - Przekazanie w POST - Przekazanie w GET - Zapis w pliku tekstowym - Wysyłka pocztą poleconym skończyły mi się pomysły. Ma to sens, chociaż zapewne i te rozwiązania mają swoje wady. No cóż, nie ma idealnego sposobu. Cytat Można też przecież normalnie pokazać regulamin przez wyświetlenie okienka na stronie. Chyba to jest najlepsza metoda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) żadnego problemu z targetem i uciekającymi danymi z formularza. |
|
|
|
|
|
|
|
Z ciekawości...Jakbyś na przykład zaprojektował jakiś sklep internetowy, a dokładniej jego koszyk?
Gdzie byś zapisywał produkty z koszyka? Bo może, ja już do reszty zgłupiałem przez te święta i używam jakichś nieidealnych i pełnych wad rozwiązań? (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Z ciekawości...Jakbyś na przykład zaprojektował jakiś sklep internetowy, a dokładniej jego koszyk? Co ma koszyk do zapisywania pól formularza w przypadku, gdy ktoś kliknie w regulamin? Mi nie chodzi o to, że mechanizmy same w sobie są złe tylko podejście do problemu. Odpowiadając na Twoje pytanie koszyk byłby zapisywany w cookies i sesji w przypadku gościa, natomiast dla użytkownika zalogowanego zamiast cookies zapis byłby w bazie danych. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Wesołych Świąt (IMG:style_emoticons/default/santa.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%)
|
Również Wesołych świąt.
Niech na forum zawitają świąteczne dekoracje! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Świeczka, jak tam święta? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przepraszam, że przerywam świąteczny spokój, ale mam sytuację kryzysową i ch*j mnie trafia. Otóż dziś rano podłączając do komputera mój dysk WD My Passport troszkę się zdziwiłem. Dysk się nie rusza... Nie trybią talerze itp. Zero ruchu. Podejrzewam, że jest to wina gniazda USB które jest wmontowane w dysk (sprawdzałem na 3 kablach więc opcja kabla odpada)! Możecie to ogarnąć ? Jaka popieprzona firma wciska gniazdo USB w płytkę zamiast złącza SATA i przejścia na USB ? Bez chwytania lutownicy do układów nie moge teraz zrobić dosłownie nic. Nawet podłączyć go do komputera tradycyjną metodą i odzyskać moje dane (800 GB filmów / zdjęć z przedziału 5 lat). Myślałem o wysłaniu dysku na gwarancję ale nie wiem co się stanie z moimi danymi ? A jest to kawał historii mojej i mojej rodziny. Jak myślicie? Co z tym fantem zrobić? Nie mam pojęcia dlaczego w dysku nie ma żadnego ruchu, dysk nie spadł, nie był zalany itp. W takich momentach zaczynam doceniać te cholernie drogie dyski SSD i przestrzeń w chmurze ....
Ten post edytował Posio 26.12.2013, 14:23:40 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Świeczka, jak tam święta? :D ;) @Posio - http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12502908 Sprawdź czy odpali pod linux np. live cd, jak masz możliwość pokaż wynik smart. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.06.2026 - 00:47 |