![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Moje mają miesiąc. Napisałem wczoraj do producenta i czekam na odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Byłby ktoś chętny pomóc mi lekko z SEO? Chodzi jedynie o tagi h1-h3 oraz o title.
Aktualny pomysł: Cytat Strona główna h1 - INFORMACJE Z DZIELNICY (tytuł podstrony, inne to np. kontakt, newslettery itp.) h2 - nazwy newsów h3 - nazwy widgetów title - informacje z dzielnicy - klub osiedlowy "apteka" (to co w h1 + to po myślniku?) News h1 - nazwa newsu - pomijam nazwę podstrony, a daję tylko nazwę newsa h3 - widgety title - nazwa newsa - klub osiedlowy "apteka" Zastanawiam się czy jest dobrze. W stopce mam takie informacje: Cytat CENTRUM AKTYWNEGO MIESZKAŃCA Klub Osiedlowy Apteka Klub Młodzieżowy „Kreatywni" I to tak na prawdę też jest ważne. I to można było by dać w h1. Rady? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
@Evinek, wyjdź! (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
"jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Oj tam, oj tam.
Po prostu tu piszą tylko mądrzy ludzie. Tylko nie banujcie mnie bo umrę. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kiedyś budując szablon na allegro można było użyć tagu <obrazek> i wyświetlało głównej zdjęcie? Usunęli już ten gadżet? Ktoś coś wie?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Może ktoś się orientuje czy warto kupić tablice do fizyki wydawnictwa Podkowa? Potrzebuje też jakiegoś zbioru zadań coś w stylu Vademecum Operonu.
Może któraś pozycja z tych http://fizyczny.net/viewtopic.php?t=28122 Zdaje podstawę. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował mic327 5.12.2013, 21:39:14 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
Sypnął śnieg, powiało i już tv sat nie działa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Sypnął śnieg, powiało i już tv sat nie działa (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Mi się bardziej podoba ten psikus z huraganem... ale że to grudzień, a nie kwiecień to nie kumam żartu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Mogą ponoć odwołać zajęcia w woj. pomorskim. I właśnie taką mam nadzieje. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
Mogą ponoć odwołać zajęcia w woj. pomorskim. I właśnie taką mam nadzieje. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) żeby potem odrabiać? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
żeby potem odrabiać? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) I to pewnie w sobotę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
I pewnie wszyscy przyjdą (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoko.
Już dwa razy w tym roku szkolnym miałem zajęcia w soboty. Raz mieliśmy "zwiedzanie miasta" + kino. Czyli chodziliśmy gdzie chcemy, a potem do kina i do domciu. A drugi raz lekcje normalnie, ale skrócone. Dziś dyrektor dostał telefon i od 7 lekcji były skrócone lekcje + moja ostatnia lekcja została odwołana. I tak uciekliśmy po 7 lekcji. ;p |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
I pewnie wszyscy przyjdą (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Równie dobrze mogli sobie zrobić "wolne" i dzisiaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
W kodzie przejętym od innego programisty:
"... To już ósma zmiana w logice. Boże daj mi siłę abym nie zajebał wszystkich wokół. ..." |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Nawet osiem małych zmian nie jest tak bolesnych jak jedna dotycząca podstawy całego systemu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%)
|
W kodzie przejętym od innego programisty: "... To już ósma zmiana w logice. Boże daj mi siłę abym nie zajebał wszystkich wokół. ..." Nawet osiem małych zmian nie jest tak bolesnych jak jedna dotycząca podstawy całego systemu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Niegdy nie ogarne tych kwików programistów bo trzeba coś zmienić jakby to nie była nasza robota i norma. Zmienia się kod swój czy zastany od drobnych zmian po rdzeń systemu, zmienia sie kod spageti napisany jako wielki skrypt tranzakcji jak i kod ktory jest wysokiej jakosci i pokryty testami. Ja sie tam nigdy tym nie podniecam i nie kwikam tylko mowie właścicielowi produktu jak jest. Masz takie możłiwości , takie alternatywy, to tyle i tyle czasu, a to tyle. Jak niewielka zmiana to moge to jebnąć w 1, 2 dni i zrobić rzeźnie, co będzie owocowało większym długiem technologicznym , moge też to zrobić w 5-8 dni zachowujac standardy, jakosc i robiąc testy. Przy zmianie rdzenia jakiejs biznesowej aplikacji wystarczy ze nawine o ryzyku i że wszystko może pierdolnąć jak bede mial to zrobic w 1-2 dni to już nikt nie chce zmieniać, ale jak chca to zrobie o ryzyku poinformowalem to że jedna zmiana powoduje teraz ze nalezy poprawic polowe systemu to wiedza. Jak chca zebym to robil bede to robil co mi tam przeciez, ważne żeby hajsy na koncie sie zgadzaly. Oczywiscie biznes czesto wybiera rzeznie i robienie czegos na juz i maja gdzies jakosc, elastycznosc, testy i to jest normalne. Rozumiem was tez po czesci kiedys sobie wyobrazalem ze sie tym podniecam, ale porzucilem ta praktyke i teraz to juz licze tylko hajsy czy sie zgadzaja. Bo wiecie hajs musi sie zgadzać. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
@emp - kwestia podejścia do pracy, a poza tym, wyobraź sobie, że nie dla wszystkich "hajs" jest najważniejszy.
Powód edycji: [Spawnm]: +1
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
podsumowując przy dużych projektach refaktoryzacja jest nie tyle wskazana a wymagana, żeby to jakoś sensownie funkcjonowało, bo robienie na szybko, po czasie znacznie utrudnia prace, wydłuża czas analizy kodu itd... Czasem warto o tym pomyśleć, bo jak klient jest zadowolony to płaci...
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak się ciekawie co to za trend zakładać konto i spamić w różnych tematach niby na temat? Ktoś pisał, że po jakimś czasie taki delikwent wsadzi reklamę, ale tego nie wiem.
Ogólnie widać takie rzeczy od 2-3 miesięcy. I jedynie na tym forum to widziałem. Ktoś coś wie? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.06.2026 - 01:50 |