![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
@Evinek
Na taką stronkę bym się nie obraził, jest dobrze. Mógłbyś ujednolicić zaokrąglenia, bo menu i kwadraciki po prawej są pod kątem prostym, a środkowa kolumna zaokrąglona. Czy logo nie powinno być w jakimś widoczniejszym miejscu? Prawa kolumna: treść i obrazki powinny zaczynać się w jednym miejscu, tekst jest przesunięty. Zakładki u góry rozłożyłbym bardziej równomiernie na całości, puste pole z prawej nie sprzyja harmonii (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak już wykonasz pełnoprawny szablon pochwal się (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) PS Dzisiaj dowiedziałem się że są specjalne skrypty do wyznaczania gradientu. (Chciałem aby wykres z ocenami szkolnymi był od czerwonego dla 1 do zielonego dla 6 (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) http://blogs.perl.org/users/ovid/2010/12/p...n-gradient.html Przydatna rzecz coby ręcznie nie dobierać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
@Evinek
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to dziwnie dobrane kolory fiolet, szary, pomarańczowy. Jak dla mnie nie uwzględniłeś koła barw. Mógłbyś zwiększyć czcionkę i ewentualnie dodać trochę zaokrągleń. Może warto było by poprawić hierarchię wizualną. "Przygasić" boczną kolumnę i menu. No i ten obrazek w prawym dolnym rogu to chyba jednak już relikt przeszłości. PS: Poleci może ktoś jakiś zbiór maturalny i tablicę do fizyki. Liczę na >60% z podstawy. Do majmy mam vademecum operonu i tablice podkowy. Może coś podobnego? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Najpierw napiszę na temat loga. Ono jest największym problemem ponieważ nie ma szansy zrobić ładnego szablonu z takim logiem. Musi być ono duże aby było czytelne.
Dlatego wpadłem na pomysł aby logo umieścić w bocznym pasku. Gdy skończę cały szablon wtedy zaprezentuje go odpowiednim osobom i wtedy zacznę pracę nad CMS i przeniesienie tego wszystkiego na stronkę. Co do kolorów to tam nie ma fioletowego. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) U mnie na monitorze jest to różowy. Fioletowy kolor ma menu Kontakt. Menu ma być kolorowe (aktualnie również jest kolorowe, ale graficznie zrobione całe). Reszta ma być biała (+trochę odcieni szarości) + czarno + niebieska. Gdzie nad tym niebieskim ciągle się zastanawiam ponieważ jak na screenie widać jest on "brzydszy" niż niebieski, ale ten pomarańczowy to bardziej główny kolor klubu. Dzięki za rady. Dla tych co chcą zobaczyć aktualny stan strony zapraszam na: https://dl.dropboxusercontent.com/u/8786647...teka/index.html Będę czasami wrzucał aktualizacje jak by ktoś chciał sobie oglądać moje poczynania. Działa jedynie strona główna i kontakt. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ono jest największym problemem ponieważ nie ma szansy zrobić ładnego szablonu z takim logiem. Musi być ono duże aby było czytelne. Z każdego gówna da się wyjść (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) daj ogłoszenie za wpis do portfolio, zgłosi się rzesza utalentowanych grafików i agencji interaktywnych. Skoro logo obecnie jest w pasku bocznym, to jaki masz problem, aby je umieścić w takiej samej wielkości u góry i obok nawigację ustawić? Lub na środku a nawigacje z każdej strony. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Na to nie wpadłem, ale tak czy siak sądzę, że tak jak teraz nie jest źle. Może kiedy indziej pokombinuje z tą górą.
Póki co moim celem jest to aby skończyć ten szablon jak najszybciej ponieważ robię go już parę miesięcy i nigdy nie mogę skończyć. Zawsze brzydko wychodzi. @Edit: Dodałem już podstrony o nas i wolontariat. Oczywiście takie podstawowe. Ten post edytował Evinek 27.11.2013, 20:26:24 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wchodzę na stronę, żeby kupić DisplayFusion, a tam black friday i 50% zniżki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie polecam bawić się i testować na serwerze produkcyjnym. Właśnie przypadkowo usunąłem newsa przy naprawianiu błędu i możliwe, że znów od nowa będą musieli go dodać.
Chyba dobrym pomysłem będzie zrobienie dodatkowego pola "deleted" aby nie usuwać newsów tylko "chować" je. Wtedy nie będzie takich problemów. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Cytat Chyba dobrym pomysłem będzie zrobienie dodatkowego pola "deleted" aby nie usuwać newsów tylko "chować" je. Wtedy nie będzie takich problemów. Stosowane w crmach. Podobne myki czasem stosuje się przy update, gdzie update to insert, dzięki czemu łatwiej przywrócić pracownikowi starszą wersję rekordu gdzie coś tam było ale mu się usunęło albo zmienił zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
To chyba sobie takie triki zastosuje w nowym CMS'ie aby potem nie było takich akcji. Zapisze sobie to do TODO. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Moje zabawy na produkcji skończyły się wyczyszczeniem jakiegoś pola (z opisem czy czymś widocznym) dla 1.3mln rekordów (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Do końca życia trzeba zapamiętać że do takich zabaw najpierw baza dev/beta Ten post edytował buliq 29.11.2013, 08:36:57 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Coolstory, jeszcze w gimnazjum znalazłem tutaj jakieś małe zlecenia. Dla aukcje.fm naprawiałem jakies pierdoły za 50zł, jak zacząłem naprawiać wyszukiwanie polskich znaków to w całej bazie pojawiły się pytajniki. Dwa dni przywracali jakieś kopie, ale jak dawali 50zł za takie coś to się mówi trudno.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Może ktoś wie jak dodać drugi pasek zakładek w Firefoxie?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Może ktoś wie jak dodać drugi pasek zakładek w Firefoxie? https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon...kmarks-toolbar/ Nie wiem czy da się inaczej, bo tego nie używam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%)
|
Moje amatorskie "zabawy" na produkcyjnym to wykonany UPDATE na 200 tys rekordów, ustawiając tą samą wartość w kolumnie (UPDATE bez WHERE)
Od tamtej pory zmieniłem drastycznie podejście i znacznie uważniej przyglądam się ew. zmianom przed ich zastosowaniem. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%)
|
Może się da. Też nie jestem pewny. założyć konto tylko po to, żeby udzielić tak bezsensownej odpowiedzi... podziwiam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Zbliża się czas studniówek. (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) Tak więc pytanie.
Jak wyglądają u was opłaty? No i z kim oczywiście idziecie? U mnie ~400zł za osobę. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
U mnie ~400zł za osobę. U mnie było to jakieś 150 zł, ale to było ponad 10 lat temu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
mstraczkowski wystarczy zrobić backup i dane nie ucierpią nawyżej powrócisz do tego co było (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%)
|
Wiem, ale przywrócenie backupu też chwilkę zajmuje.
Kontakt z serwerowcami, zastosowanie backupu itd. Poza tym to były niechlubne czasy mojego amatorstwa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 17.06.2026 - 04:10 |