![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%)
|
To prowadź. Czekamy Wiesz, miałem na myśli gdyby to był mój portal ... a nie jest mój i bardzo się z tego ciesze. Jak ktoś lubi słuchać rozmowy to proszę: (mój ulubiony serwisik) - http://lookr.tv/player.php?id=1659 i 2 następne części (niestety nie miałem ich czasu i okazji posłuchać.) Czyli kto wymyślił nk (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
@wookieb: ja chętnie poprowadzę, nawet od zera sam napiszę. Załatw mi jedynie wehikuł czasu. Nie ma co się oszukiwać gdy nk zaczynała rynek był mniej nasycony. Działało grono i fotka ale oni za target brali raczej ludzi młodszych. Teraz wszedł facebook z silną pozycją miedzynarodową, dobrym api i aplikacjami. Modne staje się goldenLine, linkedIn, myspace a ludzie coraz bardziej otwierają się na zachód(np. twitter zamiast blip). Uruchamianie czegoś nowego ma sens(prawie zawsze jest sens) ale potrzeba dużo pieniędzy i dobrej ekipy od marketingu. To, że nk idze w złą stronę to każdy widzi. Robią jeden wielki błąd - kopiują rozwiązania konkurencji(głosowanie na zdjęcia i poglądanie kto był na profilu jak na fotce, czy komunikator, gry i aplikacje jak na facebooku np. gra farma(sic!)) i nie wprowadzają przy tym żadnych oryginalnych rozwiązań(a jeśli są to mają marginalne znaczenie).
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
~Lion_87, wtf? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Cytat a ludzie coraz bardziej otwierają się na zachód(np. twitter zamiast blip). Nie przesadzajmy, jeśli chodzi o mikroblogi, to jednak blip się rozwija. Jakaśtam polska konkurencja w postaci Flakera powstała, ale wątpię, aby osiągnął choć połowę zasięgu blipa. Cytat Robią jeden wielki błąd - kopiują rozwiązania konkurencji(głosowanie na zdjęcia i poglądanie kto był na profilu jak na fotce, czy komunikator, gry i aplikacje jak na facebooku np. gra farma(sic!)) i nie wprowadzają przy tym żadnych oryginalnych rozwiązań(a jeśli są to mają marginalne znaczenie). Nie robią błędu. Wręcz przeciwnie. To, co pozwoliło wypracować nk silną pozycję na rynku, to możliwość kontaktu (przynajmniej z założenia) z dawnymi znajomymi ze szkół. A to, co teraz dają, to sposób na przytrzymanie użytkownikó. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Załatw mi jedynie wehikuł czasu. Nie ma co się oszukiwać gdy nk zaczynała rynek był mniej nasycony. Tak płaczmy dalej zamiast po prostu wziąć się do roboty i znaleźć pomysły które warto rozwinąć, poprawić a nawet stworzyć nowe. Genialny przykład potęgi intelektu http://www.youtube.com/watch?v=Mgy1S8qymx0...player_embedded Niby mamy mnóstwo programów, instrumentów do tworzenia muzyki ale to urządzenie spowodowało opadnięcie mojej szczęki baaardzo nisko. Oni nie płakali nad tym co JUŻ JEST tylko myśleli CZEGO NIE MA. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%)
|
Co do nk to poraziła mnie cena za reklamę w postaci tła pod stronę. Cena - 186 000 zł za dzień.
Chciałbym mieć taki pasywny zysk (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Co do nk to poraziła mnie cena za reklamę w postaci tła pod stronę. Cena - 186 000 zł za dzień. W GG - z tego co pamiętam - to ceny dochodzą do 50k za jeden banner, chyba w oknie rozmowy. I popyt na to jest. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat Niby mamy mnóstwo programów, instrumentów do tworzenia muzyki ale to urządzenie spowodowało opadnięcie mojej szczęki baaardzo nisko. Oni nie płakali nad tym co JUŻ JEST tylko myśleli CZEGO NIE MA. No tak, tylko że takie urządzenie nie zastąpi Ci całego sekwencera... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Wolałbym jednak bawić się na tym czymś niż sekwencerem. Dodatkowo takim właśnie cudeńkiem bawią się już DJ-e na koncertach.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak płaczmy dalej zamiast po prostu wziąć się do roboty i znaleźć pomysły które warto rozwinąć, poprawić a nawet stworzyć nowe. Genialny przykład potęgi intelektu http://www.youtube.com/watch?v=Mgy1S8qymx0...player_embedded Niby mamy mnóstwo programów, instrumentów do tworzenia muzyki ale to urządzenie spowodowało opadnięcie mojej szczęki baaardzo nisko. Oni nie płakali nad tym co JUŻ JEST tylko myśleli CZEGO NIE MA. Ale przecież nikt tutaj nie płacze. W społecznościówkach panuje zasada pierwszego i o ile da się przechwycić użytkowników to jest to trudniejsze niż byłoby kilka lat temu. Po prostu twoja odpowiedź "To prowadź" jest nieodpowiednia. Gdybym był na miejscu Popowicza to bym inaczej nk poprowadził. Ale nie poprowadzę, bo nie byłem, nie jestem i nie będę Popowiczem, a sam mam zamiar pchać się w troszkę inną branżę. Konsola genialna (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował SHiP 16.08.2010, 12:55:47 |
|
|
|
|
|
|
Ale mój post miał na celu pokazanie, że psioczą na to forum argumentami "ja bym to zrobił lepiej". Niestety argument jest zbyt słaby dlatego prawdziwym sprawdzianem postawionej hipotezy jest poprowadzenie przez narzekających własnego forum i sprawdzimy, czy dadzą radę. Poza tym "ja bym to zrobił lepiej" oznacza również "ja ściągnę więcej użytkowników niż wy".
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Wolałbym jednak bawić się na tym czymś niż sekwencerem. No w sekwencerach akurat siedzę już jakiś czas i jakoś nie bardzo widzę, żeby się naraz zmieściły wszystkie niezbędne efekty na dany kanał. ;P Chyba że jakieś zgrupowane to coś oferuje, to wtedy inna sprawa albo mam po prostu zbyt duże wymagania. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Poczytaj dokumentację dla tego urządzenia. Podpowiem, że dodatkowe klocki na "drodze" tego dźwięku wprowadzają dodatkowe efekty. Generalnie ogromny ukłon dla konstruktora urządzenia bo jest to cholernie fajnie przemyślane.
|
|
|
|
|
|
|
Cytat Poczytaj dokumentację dla tego urządzenia. Podpowiem, że dodatkowe klocki na "drodze" tego dźwięku wprowadzają dodatkowe efekty. No to zdążyłem zauważyć. Ale zważ na to, że powierzchnia robocza jest ograniczona, o to mi chodzi. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat Generalnie ogromny ukłon dla konstruktora urządzenia bo jest to cholernie fajnie przemyślane. Pomysł ciekawy - nowe wykonanie czegoś, co już było; dla początkujących na pewno będzie bardziej przyjazne aniżeli step sequencer i inne. Ale IMHO i tak warto nauczyć się tradycyjnego GUI, gdyż częściej się przydaje (wszystkie sekwencery, software'owe też z tego korzystają) - przesiądziesz się na inne urządzenie i jesteś w domu. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%)
|
Tylko jedno na myśl mi przyszło jak zobaczyłem to urządzenie, CO TO KURFA JEST? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Niezłe (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D |
Podrzuciłem link mojemu kumplowi, też DJ-owi, o blisko brzmiącym nicku... RobiX, spodobało mu się. Nawet przestał grać w Diablo2 i zaczął oglądać inne linki i powiedział, że idzie obadać stronę główną, gy sie coś zapytałem to było tylko: "Tomas, cicho, bo lookam na inne :DDDD"
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam dziwny skok w Analytics. Mam stronę, w której skład wchodzi strona główna, forum oraz wiki, Wszystko na subdomenach. Nie wiem teraz jakim cudem, ale po zmianie troszku ustawień w analytics (że statystyki pobierane są ze strony z różnych subdomen) nagle jest 100% skok odwiedzin, unikalnych użytkowników itd.
A przecież kod z analytics miałem na każdej subdomenie jakby. :| Jak to niby działa? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy wszystkie firmy windykacyjne są tak ********?
Ten post edytował batman 19.08.2010, 10:27:49
Powód edycji: [batman]: proszę nie rzucać mięsem
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Biorę 2kg steku, przymierzam się... i rzut! Czemu to zabronione (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Bo tak.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
Hey,
ma ktoś stronę z przykładami jak robić strony wykorzystujące kolor czarny i zielony ? Bo mam wielką ochotę przerobić sobie blog tylko brak mi tego 3 koloru + szukam jakiejś inspiracji , tylko problem że nigdzie nie ma czarno-zielonych stron... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.06.2026 - 08:52 |