Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 183 184 185 186 187 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
darophp

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(wookieb @ 15.08.2010, 22:48:33 ) *
To prowadź. Czekamy

Wiesz, miałem na myśli gdyby to był mój portal ... a nie jest mój i bardzo się z tego ciesze.
Jak ktoś lubi słuchać rozmowy to proszę: (mój ulubiony serwisik)
- http://lookr.tv/player.php?id=1659 i 2 następne części (niestety nie miałem ich czasu i okazji posłuchać.)
Czyli kto wymyślił nk (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
SHiP

-----

@wookieb: ja chętnie poprowadzę, nawet od zera sam napiszę. Załatw mi jedynie wehikuł czasu. Nie ma co się oszukiwać gdy nk zaczynała rynek był mniej nasycony. Działało grono i fotka ale oni za target brali raczej ludzi młodszych. Teraz wszedł facebook z silną pozycją miedzynarodową, dobrym api i aplikacjami. Modne staje się goldenLine, linkedIn, myspace a ludzie coraz bardziej otwierają się na zachód(np. twitter zamiast blip). Uruchamianie czegoś nowego ma sens(prawie zawsze jest sens) ale potrzeba dużo pieniędzy i dobrej ekipy od marketingu. To, że nk idze w złą stronę to każdy widzi. Robią jeden wielki błąd - kopiują rozwiązania konkurencji(głosowanie na zdjęcia i poglądanie kto był na profilu jak na fotce, czy komunikator, gry i aplikacje jak na facebooku np. gra farma(sic!)) i nie wprowadzają przy tym żadnych oryginalnych rozwiązań(a jeśli są to mają marginalne znaczenie).
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

~Lion_87, wtf? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Cytat
a ludzie coraz bardziej otwierają się na zachód(np. twitter zamiast blip).

Nie przesadzajmy, jeśli chodzi o mikroblogi, to jednak blip się rozwija. Jakaśtam polska konkurencja w postaci Flakera powstała, ale wątpię, aby osiągnął choć połowę zasięgu blipa.

Cytat
Robią jeden wielki błąd - kopiują rozwiązania konkurencji(głosowanie na zdjęcia i poglądanie kto był na profilu jak na fotce, czy komunikator, gry i aplikacje jak na facebooku np. gra farma(sic!)) i nie wprowadzają przy tym żadnych oryginalnych rozwiązań(a jeśli są to mają marginalne znaczenie).

Nie robią błędu. Wręcz przeciwnie. To, co pozwoliło wypracować nk silną pozycję na rynku, to możliwość kontaktu (przynajmniej z założenia) z dawnymi znajomymi ze szkół.

A to, co teraz dają, to sposób na przytrzymanie użytkownikó.
+Quote Post
wookieb

Cytat(SHiP @ 16.08.2010, 12:26:32 ) *
Załatw mi jedynie wehikuł czasu. Nie ma co się oszukiwać gdy nk zaczynała rynek był mniej nasycony.

Tak płaczmy dalej zamiast po prostu wziąć się do roboty i znaleźć pomysły które warto rozwinąć, poprawić a nawet stworzyć nowe.
Genialny przykład potęgi intelektu http://www.youtube.com/watch?v=Mgy1S8qymx0...player_embedded
Niby mamy mnóstwo programów, instrumentów do tworzenia muzyki ale to urządzenie spowodowało opadnięcie mojej szczęki baaardzo nisko. Oni nie płakali nad tym co JUŻ JEST tylko myśleli CZEGO NIE MA.
+Quote Post
#luq

-----

Co do nk to poraziła mnie cena za reklamę w postaci tła pod stronę. Cena - 186 000 zł za dzień.
Chciałbym mieć taki pasywny zysk (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Wicepsik

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Cytat(#luq @ 16.08.2010, 12:46:38 ) *
Cena - 186 000 zł za dzień.

To i tak mało w porównaniu ile osób zobaczy reklamę.. jakieś 10gr od jednego użytkownika
+Quote Post
erix

Cytat
Co do nk to poraziła mnie cena za reklamę w postaci tła pod stronę. Cena - 186 000 zł za dzień.

W GG - z tego co pamiętam - to ceny dochodzą do 50k za jeden banner, chyba w oknie rozmowy. I popyt na to jest. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Cytat
Niby mamy mnóstwo programów, instrumentów do tworzenia muzyki ale to urządzenie spowodowało opadnięcie mojej szczęki baaardzo nisko. Oni nie płakali nad tym co JUŻ JEST tylko myśleli CZEGO NIE MA.

No tak, tylko że takie urządzenie nie zastąpi Ci całego sekwencera... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
wookieb

Wolałbym jednak bawić się na tym czymś niż sekwencerem. Dodatkowo takim właśnie cudeńkiem bawią się już DJ-e na koncertach.
+Quote Post
SHiP

-----

Cytat(wookieb @ 16.08.2010, 11:46:34 ) *
Tak płaczmy dalej zamiast po prostu wziąć się do roboty i znaleźć pomysły które warto rozwinąć, poprawić a nawet stworzyć nowe.
Genialny przykład potęgi intelektu http://www.youtube.com/watch?v=Mgy1S8qymx0...player_embedded

Ale przecież nikt tutaj nie płacze. W społecznościówkach panuje zasada pierwszego i o ile da się przechwycić użytkowników to jest to trudniejsze niż byłoby kilka lat temu. Po prostu twoja odpowiedź "To prowadź" jest nieodpowiednia. Gdybym był na miejscu Popowicza to bym inaczej nk poprowadził. Ale nie poprowadzę, bo nie byłem, nie jestem i nie będę Popowiczem, a sam mam zamiar pchać się w troszkę inną branżę.

Konsola genialna (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował SHiP 16.08.2010, 12:55:47
+Quote Post
wookieb

Ale mój post miał na celu pokazanie, że psioczą na to forum argumentami "ja bym to zrobił lepiej". Niestety argument jest zbyt słaby dlatego prawdziwym sprawdzianem postawionej hipotezy jest poprowadzenie przez narzekających własnego forum i sprawdzimy, czy dadzą radę. Poza tym "ja bym to zrobił lepiej" oznacza również "ja ściągnę więcej użytkowników niż wy".
+Quote Post
erix

Cytat
Wolałbym jednak bawić się na tym czymś niż sekwencerem.

No w sekwencerach akurat siedzę już jakiś czas i jakoś nie bardzo widzę, żeby się naraz zmieściły wszystkie niezbędne efekty na dany kanał. ;P

Chyba że jakieś zgrupowane to coś oferuje, to wtedy inna sprawa albo mam po prostu zbyt duże wymagania. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
wookieb

Poczytaj dokumentację dla tego urządzenia. Podpowiem, że dodatkowe klocki na "drodze" tego dźwięku wprowadzają dodatkowe efekty. Generalnie ogromny ukłon dla konstruktora urządzenia bo jest to cholernie fajnie przemyślane.
+Quote Post
erix

Cytat
Poczytaj dokumentację dla tego urządzenia. Podpowiem, że dodatkowe klocki na "drodze" tego dźwięku wprowadzają dodatkowe efekty.

No to zdążyłem zauważyć. Ale zważ na to, że powierzchnia robocza jest ograniczona, o to mi chodzi. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
Generalnie ogromny ukłon dla konstruktora urządzenia bo jest to cholernie fajnie przemyślane.

Pomysł ciekawy - nowe wykonanie czegoś, co już było; dla początkujących na pewno będzie bardziej przyjazne aniżeli step sequencer i inne.

Ale IMHO i tak warto nauczyć się tradycyjnego GUI, gdyż częściej się przydaje (wszystkie sekwencery, software'owe też z tego korzystają) - przesiądziesz się na inne urządzenie i jesteś w domu. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
cojack

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Tylko jedno na myśl mi przyszło jak zobaczyłem to urządzenie, CO TO KURFA JEST? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Niezłe (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
thek

Podrzuciłem link mojemu kumplowi, też DJ-owi, o blisko brzmiącym nicku... RobiX, spodobało mu się. Nawet przestał grać w Diablo2 i zaczął oglądać inne linki i powiedział, że idzie obadać stronę główną, gy sie coś zapytałem to było tylko: "Tomas, cicho, bo lookam na inne :DDDD"
+Quote Post
bim2

-----

Mam dziwny skok w Analytics. Mam stronę, w której skład wchodzi strona główna, forum oraz wiki, Wszystko na subdomenach. Nie wiem teraz jakim cudem, ale po zmianie troszku ustawień w analytics (że statystyki pobierane są ze strony z różnych subdomen) nagle jest 100% skok odwiedzin, unikalnych użytkowników itd.

A przecież kod z analytics miałem na każdej subdomenie jakby. :| Jak to niby działa?
+Quote Post
nmts

-----

Czy wszystkie firmy windykacyjne są tak ********?

Ten post edytował batman 19.08.2010, 10:27:49
Powód edycji: [batman]: proszę nie rzucać mięsem
+Quote Post
thomson89

-----

Biorę 2kg steku, przymierzam się... i rzut! Czemu to zabronione (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
+Quote Post
erix

Bo tak.
+Quote Post
Spawnm

Hey,
ma ktoś stronę z przykładami jak robić strony wykorzystujące kolor czarny i zielony ?
Bo mam wielką ochotę przerobić sobie blog tylko brak mi tego 3 koloru + szukam jakiejś inspiracji , tylko problem że nigdzie nie ma czarno-zielonych stron...
+Quote Post

586 Stron V  « < 183 184 185 186 187 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.06.2026 - 08:52