Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 177 178 179 180 181 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
TenTypMes

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

LoL? (IMG:style_emoticons/default/offtopic.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
thek

Grupa: Moderatorzy

O ja nie mogę... W temacie z założenia będącym offtopem wskazywać mi, że go robię (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co następne? W dziale o JavaScript wytknąć mi, że pomagam userowi podpowiadając pomocne funkcje tego języka? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
nospor

@thek to nowy, wybacz mu. Jeszcze się wyrobi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

No ale za tę zniewagę i tak powinien postawić nam tu wszystkim po piwku (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

panowie: do wyboru
opel astra II kombi (2003)
opel vectra C kombi (2004)

Oba benzyna, silnik 1.8

Co wybrać? rożnica w cenie 6 tys (vectra oczywiscie drozsza).

I drugie pytanie: czy ja takim kombiakiem wogóle na parkingach będę wyrabiał?
+Quote Post
vokiel

-----

Astra może być krótsza, chociaż niekoniecznie, mogą być na tej samej podłodze robione. Vectra jest młodsza o rok, ale droższa.

Różnica 6k, sporo. Może poszukaj innej Vectry, bo za 6k to można nawet drugi samochód kupić (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) , albo mieć na paliwo i ubezpieczenie na rok.

Nie wiem czym jeździłeś dotychczas, ale te opelki nie są takie długie. Wiadomo, jakimś Clio, czy Pandą będzie łatwiej, ale... Tak czy inaczej to nie Passat, czy Cadillac (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
nospor

do tej pory miałem astre I

no ale ogólnie to ponoć vectra lepsza?
+Quote Post
strife

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Oglądałem IT Crowd, jestem już na drugim sezonie i powiem Wam, że całkiem śmieszne. Najlepiej to Roy odbiera telefony (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
+Quote Post
erix

Nie wiem, co scenarzysta brał, ale też to chcę. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
phpion

Cytat(nospor @ 10.08.2010, 08:59:10 ) *
panowie: do wyboru
opel astra II kombi (2003)
opel vectra C kombi (2004)

Zależy czego potrzebujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli liczy się przestrzeń (wewnątrz + załadunkowa) to na pewno Vectra. Nie napisałeś jak wygląda kwestia wyposażenia; myślę, że będzie porównywalne z ewentualną przewagą na korzyść Vectry. Astra to jednak autko kompaktowe więc będzie poręczniejsze. Przy takich samych silnikach Astra będzie również miała lepszą dynamikę oraz mniejsze spalanie. Ja podczas rozglądania się za samochodem brałem również pod uwagę późniejszą odsprzedaż. Wydaje mi się, że przy Vectrze mniej stracisz na wartości (chociażby z tego powodu, że Astra II to generacja niżej niż Vectra C), ale z drugiej strony Astrę powinno być łatwiej sprzedać. Wszystko ma swoje + i - (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Daj potem znać na co się zdecydowałeś i jak się sprawuje. Aha, jeszcze kwestia utrzymania (serwis + ubezpieczenie): tutaj korzystniej wypadnie Astra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował phpion 10.08.2010, 10:45:51
+Quote Post
nospor

ech...no i mam dylemata :/
Dam znać co wybrałem. Z jednej strony fajnie by mieć tę vectrę, z drugiej boję się że nie zaparkuję w 70% miejscach gdzie bym zaparkował astrą (pół metra różnicy).
Z jednej drogi, z drugiej tanszy
masa tych z jednej i z drugiej..... fajnie było być dzieckiem, wtedy to ojciec się martwił co wybrać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
strife

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(nospor @ 10.08.2010, 12:06:19 ) *
ech...no i mam dylemata :/
Dam znać co wybrałem. Z jednej strony fajnie by mieć tę vectrę, z drugiej boję się że nie zaparkuję w 70% miejscach gdzie bym zaparkował astrą (pół metra różnicy).
Z jednej drogi, z drugiej tanszy
masa tych z jednej i z drugiej..... fajnie było być dzieckiem, wtedy to ojciec się martwił co wybrać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Zawsze możesz jeszcze rzucić monetą, orzeł - astra, reszka - vectra, moneta stanie na kancie - maybach (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
phpion

@nospor:
Nie znam Twoich faktycznych potrzeb, ale ja bym wybrał Astrę. Jeśli z tyłu będą jeździć dzieci ~10 lat to przestrzeń Vectry nie będzie wykorzystana. Vectra ma o 50l większy bagażnik, ale zadaj sobie pytanie jak często będziesz go wypakowywał na maksa. Fakt, sporadycznie się przydaje (np. wyjazd na wakacje) ale w większości przypadków będzie pustawy.
+Quote Post
Pawel_W

-----

Cytat(strife @ 10.08.2010, 11:20:55 ) *
Oglądałem IT Crowd, jestem już na drugim sezonie i powiem Wam, że całkiem śmieszne. Najlepiej to Roy odbiera telefony (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)

albo motyw z wygaszaczem wychodzącym poza ekran (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)

FIRE!
+Quote Post
nospor

Cytat
Fakt, sporadycznie się przydaje (np. wyjazd na wakacje)
No my wlasnie z myslą o wakacjach chcemy kombi kupić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ale że co? To w astre kombi na wakacje się nie zmieszcze? zakładam że ma on conajmniej o połowę wiekszy bagaznik niż zwykly opel astra I. Skoro w stary się mieszcze na styk, to w kombi astra II raczej luzu mieć powinienem.
+Quote Post
erix

Ta, albo z samobójstwem prezesa. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
SHiP

-----

Ja najbardziej lubię momenty z Jen i jej niekompetencją (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

http://www.youtube.com/watch?v=wrQUWUfmR_I - How to break the internet
http://www.youtube.com/watch?v=iDbyYGrswtg - The Internet
+Quote Post
phpion

Cytat(nospor @ 10.08.2010, 13:41:51 ) *
Ale że co? To w astre kombi na wakacje się nie zmieszcze? zakładam że ma on conajmniej o połowę wiekszy bagaznik niż zwykly opel astra I. Skoro w stary się mieszcze na styk, to w kombi astra II raczej luzu mieć powinienem.

Nie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tego nie powiedziałem. Chodziło mi o to: im więcej, tym lepiej (Vectra ma o 50l większy bagażnik). Kombi ma tą zaletę, że w sumie można odsunąć roletę i wypakować bagażnik po dach więc nie sądzę by kombi było dla Was ciasne (aczkolwiek nie wiem co ze sobą wozicie hehehe). Swego czasu moi rodzice mieli Focusa I kombi. Z tego co pamiętam to miał ciut większy kufer od Astry (coś nieco ponad 500l) i miejsca nigdy nie brakowało.
+Quote Post
vokiel

-----

Moim zdaniem kryterium wyboru pomiędzy tymi dwoma nie powinno być 50l bagażnika (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Raczej należałoby się przyjrzeć na spalanie, koszty ubezpieczenia, często pojawiające się wady (prawie każdy model ma coś co się często psuje), niezawodność, wygodę, komfort jazdy, koszty części zamiennych.

I jeśli żona chce mieć duży wkład - to oczywiście kolor lakieru (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
nospor

Cytat
wygodę, komfort jazdy
Jeżdzę astrą I classic - każdy z tych dwóch jest lepszy pod tym względem od mego starego. A ze ja wymygan w tym względzie specjlanych nie mam to i na to patrzeć nie będę.

W zasadzie od początku miał być opel astra II. Ale szwagier zaczął podpuszczać, potem zobaczyłem taką vectrę i już mam dylemat.
+Quote Post
thomson89

-----

Im większy będziesz miał bagażnik, tym więcej zabierzesz. Jadąc na wakacje zawsze dopakujesz do końca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
erix

Ale jest jeszcze kwestia spalania... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 177 178 179 180 181 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.06.2026 - 08:08