Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 150 151 152 153 154 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
piotrooo89

Newsman

Grupa: Moderatorzy

fakt, na polibudzie najtrudniejsze sa 2 pierwsze lata. mnie czeka teraz egzamin teoretyczny z algebry ponieważ mam 5 z kolosa to jestem zwolniony z praktycznego. no ja wstep do programowania z ćwiczeń mam 3.5 a z laborków 5 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) zawaliłem sobie jednego kolosa i mi zaważył na ocenie no ale najważniejsze zaliczenie jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
wiewiorek

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Część recenzentow podziela moje zdanie o avatarze nosporze:
http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...e_nie_w_3D.html
"Niestety, ale zdecydowanie za mało jest scen i sekwencji, które wykorzystywałyby efekt głębi i "wychodzenia" z ekranu. Jeżeli ktoś obejrzy ten film w wersji 2D, to moim zdaniem naprawdę wiele nie straci. Film może zachwycić raczej tylko tych, którzy jeszcze nie widzieli żadnego filmu 3D w kinie."
+Quote Post
thek

To prawda. Najgorsze 2 pierwsze lata. Ale specjalizacje nietypowe też potrafią dać w kość. Nieraz ciężko znaleźć materiały dydaktyczne lub do seminarium. Sam miałem problem by znaleźć choćby informacje na temat praktycznych zastosowań pewnych sieci neuronowych. Większość to rozwiązania azjatyckie w maszynkach do gotowania ryżu lub coś w ten deseń (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Miałem do czynienia bo wiem głównie ze sztuczną inteligencją na specjalizacji: algorytmy genetyczne, sieci neuronowe, systemy eksperckie, logika rozmyta i rozmyto-neuronowa. Dla wielu to czarna magia, a ja tego typu systemy poznawałem od podszewki. No ale dzięki temu jestem w stanie sobie napisać w dowolnym języku jaki znam coś takiego. Bo to głównie duża ilość matmy i odrobina pomysłowości przy wyborze odpowiedniego podejścia, metody. Swoją drogą to PHP zacząłem się uczyć przy okazji jednego z projektów. Po prostu mieliśmy jakąś formę prezentacji mu zrobić pozwalającą na rozpowszechnianie go i wymianę informacji od użytkowników włącznie z dzieleniem się wynikami działań. Naturalnym więc dla mnie wyborem był Internet. No i tak się wciągnąłem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Następny projekt był już świadomym wyborem. Miałem napisać stronę swojej katedry. Dziś stwierdzam, że wygląd miała ohydny, ale PA miała dobrze napisane (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Co do Avatara. Jeszcze nie widziałem, ale filmów 3D już kilka widziałem w życiu(Beowulf 3D, U23D, HP i Zakon Feniksa 3D oraz jeszcze kilka innych), więc myślę, że po obejrzeniu będę miał porównanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował thek 11.01.2010, 11:56:50
+Quote Post
nospor

Cytat
Część recenzentow podziela moje zdanie o avatarze nosporze:
Akurat Twoj recenzent oczekiwał wyskakujących piłeczek, wiec nic dziwnego ze podziela twoje zdanie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Jednocześnie przeczy sam sobie, pisząc ze nie ma 3D a potem pisząc ze jest ale sie juz przyzwyczaił i juz nie robi to na nim wrazenia.
Cytat
Na początku trójwymiarowy obraz faktycznie robi duże wrażenie, ale potem - gdy widz przyzwyczaja się już do obrazu 3D - Avatar nagle traci tę swoją całą trójwymiarową rewolucyjność.
Czyli mozna wnioskowac, ze dla tego recenzenta lepiej by bylo by film nie byl w calosci w 3d ale mial co 30 minut wyskakujące pilki i by sie bardzo jarał bo by nie zdązyl sie jeszcze przyzwyczaic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ja na szczęscie nie "przyzwyczaiłem sie" do obrazu 3D w AVATARze i przez cały film było mi z nim dobrze i go dostrzegałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

edit: chce podkreślić jeszcze raz:
jak ktos oczekuje od filmu 3D wyskakujących z ekranu piłeczek to niech nie idzie na avatara bo sie poprostu zawiedzie.
Film zawiera parę razy efekt "wyskakujących piłeczek" i dla mnie tych parę razy wystarczyło. Nie o to tu chodziło. Tu chodziło o realne 3D i osobiście dla mnie takie było, czułem jakbym widział całą akcję będąc tam a nie siedział przed ekranem.
+Quote Post
piotrooo89

Newsman

ja dziś idę z dziewczyna po robicie zobaczymy co to jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Lion_87

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Ale ja nie mam dziewczyny... (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif)
+Quote Post
bim2

-----

(IMG:http://i49.tinypic.com/otp5pt.jpg)
Oddaje istotę IE 6
+Quote Post
Ociu

Co do filmów, oglądał ktoś film Ciacho ?
+Quote Post
nospor

Cytat
Co do filmów, oglądał ktoś film Ciacho
Ja sluchałem piosenki mającej promować ten film.... jesli film jest taki sam jak ta piosenka to porażka niesamowita
+Quote Post
Spawnm

Widziałem reklamę i urywki filmu -> to mi wystarczyło aby nie iść do kina (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
Moli

-----

@Ociu - Słyszałem od osoby która opisuje filmy w popularnym magazynie że dziadostwo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja obejrzę (ale raczej jak już wyjdzie na dvd), lubię gre Karolaka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do obecnych filmów w kinach, to podobno Sherlock Holmes warty obejrzenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
bim2

-----

A mnie ta głupota nawet śmieszyła. Film właśnie nastawiony na bawienie debilizmem, ale aktorzy zagrali świetnie swoje role. Zwłaszcza Małaszyński!
+Quote Post
vokiel

-----

Cytat(bim2 @ 12.01.2010, 17:52:08 ) *
A mnie ta głupota nawet śmieszyła. Film właśnie nastawiony na bawienie debilizmem, ale aktorzy zagrali świetnie swoje role. Zwłaszcza Małaszyński!
Czyli wg starej zasady: "Tak głupie, że aż śmieszne".

Może w tym roku będzie coś do obejrzenia: 10 filmów które warto obejrzeć w 2010 roku! (P.S. Prince of Persia - polecam wersję 'real' chłopaków z Rosji(?) (Dvinsk-Clan): Out of time part1, Out of time part2
+Quote Post
bim2

-----

Tak, głupie że aż śmieszne. Film strasznie absurdalny.

Najgorsze, że wszystkie typowe dowcipy takie wyeksponowane są wzięte z internetu, przez co dla mnie w ogóle nie były one śmieszne. :/
+Quote Post
erix

A'propos Avatara - warto w końcu iść na to 3D, czy konwencjonalny będzie wystarczający? ;p

Tylko proszę okiem jakiegoś fana Matriksa, czy w ogóle gatunku sci-fi. ;]

Bo tak patrze na rezerwacje w pobliskim kinie i na 3D lecą jak jasny gwint, na 2D coś niecoś miejsc jest. Czytałem posty wyżej, ale jakoś mi nie wyklarowały. ;d
+Quote Post
nospor

@erix
Jesli oczekujesz od filmu 3D tylko i wyłącznie wyskakujących z ekranu piłeczek to nie idź na avatara 3D
Jeśli zaś efekt ten nie jest dla Ciebie tak istotny to idź - nie zawiedziesz się. Moja żona nie lubi takich filmów. Poszła do kina ze mną tylko dlatego że ją o to ładnie poprosiłem. Po obejrzeniu tego filmu było poprostu zachwycona i nieomieszkała swtwierdzić że efekt 3D był niesamowity.

ps: żeby nie było: moja żonka już chodziła na inne filmy 3D gdzie były wyskakujące piłeczki z ekranu więc miała porównanie
+Quote Post
Moli

-----

Cytat
A mnie ta głupota nawet śmieszyła

Cytat
przez co dla mnie w ogóle nie były one śmieszne.

To jak w końcu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
sztosz

-----

Cytat(erix @ 13.01.2010, 00:29:25 ) *
A'propos Avatara - warto w końcu iść na to 3D, czy konwencjonalny będzie wystarczający? ;p

Tylko proszę okiem jakiegoś fana Matriksa, czy w ogóle gatunku sci-fi. ;]

Heh, to znaczy chcesz moją opinię? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Żaden film nie jest wart żeby iść na niego w pseudo 3D które oferuje Imax, Dolby czy inne okularowe oszustwo. Bo 3D nie zachwyca a potrafi zirytować. Film dobry do zabrania nań dziewczyny, porównania z Pocachontas są trafne. CGI naprawdę świetne, mnie raziło tylko jedno, efekt rozświetlania się podłoża kiedy stawiali stopy na roślinności nocą. Taki jakiś sztuczny. Nie poszedł bym na Avatara jeszcze raz, a na 3D nie pójdę więcej na pewno. Wcześniej pisałem a propos brudnych okularów ich niewygody i braku możliwości założenia moich "minusów". 3d nie warte jest niewygody. Sam zaś Avatar to dobry film na raz, a potem jeszcze raz za rok dwa na DVD\BluRay\Mkv (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale nie doszukuj się tam niczego poza schematami widzianymi milion razy na srebrnym ekranie. Jest miłość, jest chciwość, jest zdrada i odkupienie, są źli i dobrzy, ale są też dobrzy pośród tych złych, jest Sigourney Weaver, ale tym razem nie ucieka przed obcymi. A wszystko właśnie na tyle schematyczne że zachwytu brak, ale przez 3 godziny nie męczy za bardzo co jest sukcesem samym w sobie.
+Quote Post
nospor

Cytat
i braku możliwości założenia moich "minusów"
ja mam minusy i jakoś nie miałem zadnego problemu. Znajomi z okularami też nie mieli takiego problemu.

co do brudnych okularow to faktycznie też mialem. Nie wiem jednak czy to ich urok czy jak, ale gdy zaczalem ogladac film to juz nie widzialem ze są brudne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
bim2

-----

Cytat(Moli @ 13.01.2010, 10:08:15 ) *

Przeczytaj dokładnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) bo wyciągasz zdania z kontekstu. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Film mnie śmieszył głupotą, niekoniecznie wyeksponowane żarty (typowo wkomponowana sytuacja, gag w całość, tak że się wyróżnia). (IMG:style_emoticons/default/guitar.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 150 151 152 153 154 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.06.2026 - 17:05