Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 145 146 147 148 149 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
batman

Grupa: Moderatorzy

Ludzie, którzy piją, są dla mnie niczym...

... niczym bracia.

(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Hehe, widze że wbiłem kij w mrowisko. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
Mówisz, że nienaturalne granie kogoś, a nie myślisz, że alkohol sprawia, że ludziom puszczają hamulce i staję się tym, kim potrzebowali być, że zawsze chcieli wytańczyć się, wyskakać chociaż zawsze się wstydzili, że chcieli podejść do fajnej dziewczyny, a zawsze się wstydzili.

I właśnie o to chodzi, żeby wytrenować psychikę w taki sposób, aby przełamać się w takich sytuacjach bez żadnego dopingu. Czy kolarze są bardziej cenieni za to, że o własnych siłach osiągają podium, czy po dopingu? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
Zapytałem tylko, czy Twoje zdanie opiera się na przeprowadzonych przez Ciebie testach, na zasadzie: wypiłem - nie podobało mi się, powtórzyłem próbę - zdanie podtrzymuję. Wtedy jest jak najbardziej ok, masz jak najbardziej prawo do wyrażania takich opinii.

Nie podobało mi się.

Cytat
Można spędzić czas w towarzystwie przy drinku, który wcale nie jest sztucznym dopingiem. Nie jest w ogóle dopingiem.

Patrz: wyżej. Poza tym - AFAIR - stymuluje działanie obszarów mózgu odpowiedzialnych za samopoczucie i rozluźnienie, nadal twierdzisz, że nie jest dopingiem? Zapomniałeś - poza tym - o fakcie, iż każdy ma inne warunki fizyczne.

Cytat
Skoro alkohol zdejmuje maski, to może ktoś boi się wypić więcej, żeby nie pokazać jaki jest na prawdę... Sporo osób tak myśli.

Argumentację przedstawiłem nieco wcześniej.

Cytat
Twoje opinie nt alkoholu też można podciągnąć pod powyższe.

I teraz źle zrozumiałeś moje słowa. To nie była opinia o alkoholu, tylko osobach, które nie są w stanie uszanować odmiennego zdania na temat abstynencji i na siłę próbują osobnika zreformować.
+Quote Post
Moli

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@erix - Bo źle robisz się tłumacząc, tylko winny się tłumaczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Po prostu pijesz bo nie lubisz, ktoś inny pije bo ma taką ochotę i już (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Znowu wyjdzie jakaś głupia dyskusja jak o halołin ostatnio, tylko dlatego że erix nie pije (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

A tak z ciekawości, wiem że sam rozpoczynam dyskusje ale mnie to ciekawi strasznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W sylwestra też nic ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
pablo89pl

-----

Swoją drogą IRC phpowy nie dziala czy mi sie wydaje...

Connection to irc://irc.php.pl/ (irc://irc.php.pl/) timed out. [Help] Reconnecting in 2 minutes. [Cancel]
+Quote Post
ARJ

-----

przeczytaj: Temat: problem z dostaniem si na kana irc phppl
+Quote Post
thek

Ja tam jestem szczery, więc nie martwię się tym co mógłbym po pijaku gadać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Miałem już zresztą takie sytuacje, gdy na urwanym filmie dzwoniłem do kogoś. Kiedyś tak zrobiłem dzwoniąc do dziewczyny. Zarzeka się, że byłem bardzo miły i wiele mówiłem o miłości wobec niej. Ja tego, że dzwoniłem wcale nie pamiętam, ale dziewczyna ma świadków w postaci moich znajomych, że już "na amen" leżałem i ledwo telefon mogłem utrzymać w ręku. Ot... Byłem tylko ciut bardziej wylewny niż zazwyczaj i plątał mi się język, ale na kablu wisiałem z nią ponoć ponad kwadrans.
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Ja ostatnio (rok/dwa) coraz więcej imprez spędzam bez alkoholu. Czasem tylko kupię sobie jakieś rzadkie piwko dla smaku.
Przede wszystkim wesela sobie upatrzyłem, że spędzam bezalkoholowo.

Nie jestem hipokrytą i nie powiem, że w przeszłości (licealnej przede wszystkim) nie zdarzało się ...
Ale uważam teraz, że wolę pojechać samochodem. Wrócić autem. Mam komfort dobrej zabawy, dobrego samopoczucia i pełnej kontroli.

Ten post edytował mike 29.12.2009, 18:14:17
+Quote Post
skowron-line

-----

@thek nie wiem czy to powód do dumy, upijanie się i gadanie ludziom głupoty. No i
Cytat
ale na kablu wisiałem z nią ponoć ponad kwadrans.

to szczyt rozpusty.

@mike starzejesz się.
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(skowron-line @ 29.12.2009, 18:27:14 ) *
@mike starzejesz się.
Kurde. Dobrze, że żona w ciąży.
Może syn się urodzi i kupię sobie (wróć! jemu) kolejkę. Poczuję się młodszy.
+Quote Post
erix

Cytat
@erix - Bo źle robisz się tłumacząc, tylko winny się tłumaczy

A jestem czemuś winny? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
A tak z ciekawości, wiem że sam rozpoczynam dyskusje ale mnie to ciekawi strasznie W sylwestra też nic ?

Pozwól, że zacytuję:
Cytat
Ale uważam teraz, że wolę pojechać samochodem. Wrócić autem. Mam komfort dobrej zabawy, dobrego samopoczucia i pełnej kontroli.
+Quote Post
vokiel

-----

Cytat(mike @ 29.12.2009, 18:13:21 ) *
Przede wszystkim wesela sobie upatrzyłem, że spędzam bezalkoholowo.
A to jest dobre (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A ile się można dowiedzieć różnych ciekawych historii...
Ja wesela różnie, zwykle nie są pod nosem, trzeba dojechać, wrócić (chyba, że sala z wynajętym hotelem dla gości). Trzeba ustalać zawczasu kto kierowca.
Od jakiegoś czasu wyjścia do klubów, dyskotek praktykuję na trzeźwo. Dużo się kręci buractwa, cwaniactwa. 2 m-ce na siłce i już wielkie kozaki. Ochrona jeszcze nie jest wystarczająco sprawna, żeby czuć się bezpiecznie. Zatem w przypadku składania zeznań wolę być trzeźwy, wtedy chociaż mogą je przyjąć, no i łatwiej wyprowadzić sprawę, że to pijany ciebie zaczepił, a nie odwrotnie.

Cytat(erix @ 29.12.2009, 18:30:37 ) *
A jestem czemuś winny? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ty? Nie. Wytłumaczyłeś, że to Ci nie odpowiada:
Cytat(erix @ 29.12.2009, 15:20:28 ) *
Nie podobało mi się.
Czemu miałbyś być winny tego, że coś Ci się nie podoba?
"Jeden woli ciepłą wódkę inny spocone blondynki" Jeszcze inny pewnie obydwie opcje, a ktoś czwarty żadnej. Kwestia gustu.

Co prawda istnieje problem z takimi gustami w Polsce. Są dziedziny (religia, picie, piłka nożna, małyszomania etc) w których możesz mieć własny gust, byleby był taki sam jak większości. Na szczęście jest coraz więcej ludzi, którzy potrafią zauważyć różnorodność innych.

Jak to mawiali: "Tolerancja to takie nieprzyjemne uczucie, że ktoś inny też może mieć rację"

Ten post edytował vokiel 29.12.2009, 20:23:57
+Quote Post
mrok

-----

Cytat
Może syn się urodzi i kupię sobie (wróć! jemu) kolejkę

Przypomniał mi się dowcip:

-Czym się różnią kobiece piersi od kolejki do zabawy?
-(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
-Niczym, obie są dla dzieci, a bawią się tatusiowie
+Quote Post
thek

Z gadaniem po pijaku żaden powód do dumy. Wspomniałem, że się zdarzało i tyle. Od jakoś jednak ponad roku tylko raz się mocniej wypiło. Na imprezie integracyjnej w pracy, bo nikt nie wylewał za kołnierz. Ale poza tym to raczej góra kilka piwek (Dębowe, Żywiec, Tyskie, choć preferuję raczej strongi), co akurat po mnie jest niewidoczne.

A co do telefonu, to jeszcze nie wiesz co to jest rozpusta (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Będąc za granicą "na telefonie" z dziewczyną w jakąś noc wisiałem około 10h non stop (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Spawnm

I tutaj Thek pokazał że jest coś między nic/abstynencja a piciem bo utraty świadomości , czyli piwko z znajomym czy winko do obiadu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
erix

Cytat
"Jeden woli ciepłą wódkę inny spocone blondynki" Jeszcze inny pewnie obydwie opcje, a ktoś czwarty żadnej. Kwestia gustu.

Mhmm, to do kolekcji tego typu powiedzonek dołącz: Jeden woli ogórki, drugi ogrodnika córki. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
Ty? Nie. Wytłumaczyłeś, że to Ci nie odpowiada:

To było pytanie retoryczne do ~moli.

Cytat
Co prawda istnieje problem z takimi gustami w Polsce. Są dziedziny (religia, picie, piłka nożna, małyszomania etc) w których możesz mieć własny gust, byleby był taki sam jak większości.

No i to można by było uznać za konkluzję.

Cytat
Będąc za granicą "na telefonie" z dziewczyną w jakąś noc wisiałem około 10h non stop

Wygrałeś. (IMG:style_emoticons/default/baaasmiley.gif)
+Quote Post
thek

Zapomniałem dodać... 10 godzin na trzeźwo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
vokiel

-----

Jak u Was wyświetla się godzina na forum? (W stopce, szare tło, po prawej, nad logiem NQ.pl).
Bo u mnie jest 2 godz do przodu. W ustawieniach forum mam GMT +1 Warszawa ...
Prywatne wiadomości też dostaję z godziną o 2 większą niż aktualna.

Jak z tym u Was?
+Quote Post
darko

-----

Od wczoraj mam to samo, w ogóle około południa wczoraj nie mogłem się zalogować, pusta strona, potem info, że serwer jest niedostępny, ktoś coś wie na ten temat? Działała tylko phpedia i albo wortal albo planeta, któreś z tych dwóch, nie pamiętam teraz które. Po godz. 13 wszystko już było ok, tylko faktycznie ten zegar...
+Quote Post
erix

Potwierdzam, czas jest 2h do przodu.
+Quote Post
Crozin

-----

W profilu mam GMT+1, ale... Aktualny czas: 30.12.2009 - 00:30 (29.12.09, 21:33)
+Quote Post

586 Stron V  « < 145 146 147 148 149 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.06.2026 - 14:30