Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 144 145 146 147 148 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
erix

Grupa: Moderatorzy

~kwiateusz, a o wyjątkach od reguł słyszałeś? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post
Lion_87

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

...ale ja nie pije (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif)
+Quote Post
erix

~Lion_87, oni nie uwierzą. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
na trzeźwo tu długo nie wytrzyma

Ekhm, a tak BTW: jak definiujesz długo? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
thek

A co za różnica jak zdefiniujemy "długo"? I tak podejdzie pod "będą pic" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post
kwiateusz

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

to serio abstynentem jestes? kurde to juz 4 osoba która znam, to zaczyna być zaraźliwe
+Quote Post
Spawnm

Boje się ;(
+Quote Post
erix

~kwiateusz, ~spawnm, muszę Was zasmucić. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
Spawnm

jak obchodziłeś 18stkę ? Przy piccolo i coli ?
(takie głupie pytanko)
+Quote Post
erix

Ekhm, nie rozumiem trochę celu pytania - czy fakt, że ktoś ukończył 18 lat, to jest postawiony przy tym znak równości, że obowiązkowo ma się odurzyć?

Ciebie to kręci, mnie nie. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) I całkiem nieźle mi z tym jest; można się bawić w pełni świadomie.
+Quote Post
Jabol

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja też umiem bawić się bez alkoholu... ale lepiej być pewnym.
+Quote Post
vokiel

-----

Trzeba umieć bawić się bez alkoholu: gdy go zabraknie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) , gdy jest się kierowcą etc...
Trzeba umieć bawić się z alkoholem, wiedzieć na ile można sobie pozwolić, jakie są własne granice tolerancji etc..

@erix rozumiem, że próbowałeś, ale Cie to po prostu nie kręci?
+Quote Post
mrok

-----

@erix z informacji podanych tutaj http://eriz.pcinside.pl/ wynik ze studia dopiero rozpoczynasz (o ile), wiec wszystko przed Tobą (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

nie poddawaj się (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) jeszcze jest dla Ciebie nadzieja (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
erix

~vokiel - a co ma kręcić w zaburzaniu zmysłów, sztucznym stymulowaniu własnej osobowości, nienaturalne granie kogoś, kim się na co dzień nie jest, w dodatku poza kontrolą? Czy ktoś, kto chce po prostu spędzić czas w towarzystwie musi korzystać ze sztucznego dopingu? Nie. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) I naprawdę zaskakują mnie powyższe reakcje, że się nie da. W sumie, to jest taka obiegowa opinia, że ktoś niepijący, to jest jakiś odrzutek, którego trzeba na siłę zreformować, że jest jeszcze dla mnie nadzieja.

Takie wypowiedzi są - moim zdaniem - co najmniej niesmaczne, gdyż:
  1. stanowią brak poszanowania dla czyjegoś systemu wartości oraz opinii
  2. nakręcają innych w celu atakowania tej osoby
  3. można odebrać siłową próbę włączenia kogoś do mas

Cytat
nie poddawaj się

Właśnie - robiąc na przekór Twojej rzekomej nadziei. Zbliża się koniec semestru i jest całkiem nieźle z mojego punktu widzenia. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Teraz z doświadczenia - osoby, które myślą podobnie, dochodzą do wniosków podobnych do moich dopiero wtedy, gdy są w stanie dostrzec zalety odmiennej postawy. Chociażby tego, że zawsze jest tzw. kierowca, czy to, że można bez problemu zapamiętać nr czyjejś komórki. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Osobną kwestią jest jeszcze sprawa możliwości fizycznych danego osobnika (czyt: słaby łeb). Ale to pikuś w porównaniu do całości. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
thek

Erix...Jeśli coś postanowiłeś to się trzymaj tego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja będę trzymał kciuki za to byś w postanowieniu wytrwał. Sambez alkoholu mogę sie bawić i wiem, że nie jest on potrzebny.
+Quote Post
mrok

-----

~erixa kto pisze ze alkohol to or razu picie do nieprzytomności (i innych skutków ubocznych).
Skosztowanie dobrego wina lub drinka nie powoduje od razu "zaburzaniu zmysłów, sztucznym stymulowaniu własnej osobowości, nienaturalne granie kogoś, kim się na co dzień nie jest, w dodatku poza kontrolą" i nie czyni nikogo pijakiem. Ale rób jak uważasz, do niczego nie nakłaniam, a to "nie poddawaj sie" pisałem żartem.

~thek czy Ty w prawej ręce nie trzymasz butelki absoluta? (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif)
+Quote Post
Ociu

Cytat(erix @ 29.12.2009, 04:10:40 ) *
a co ma kręcić w zaburzaniu zmysłów, sztucznym stymulowaniu własnej osobowości, nienaturalne granie kogoś, kim się na co dzień nie jest, w dodatku poza kontrolą? Czy ktoś, kto chce po prostu spędzić czas w towarzystwie musi korzystać ze sztucznego dopingu?

Widzę, że kolega nie zna pojęcia kosztować. Picie to nie tylko chlanie wódy do nieprzytomności. Mówiłem, że wino do obiadu jest złe dopóki nie spróbowałem.
Mówisz, że nienaturalne granie kogoś, a nie myślisz, że alkohol sprawia, że ludziom puszczają hamulce i staję się tym, kim potrzebowali być, że zawsze chcieli wytańczyć się, wyskakać chociaż zawsze się wstydzili, że chcieli podejść do fajnej dziewczyny, a zawsze się wstydzili. Właśnie to jest najciekawsze, że alkohol nie sprawia, że ludzie są tym kim nie są, tylko tym kim tak na prawdę są. Ponieważ ukazuje się prawdziwa natura człowieka. Jeżeli ktoś mi powie, że podszedł do swojej ukochanej dziewczyny, w którą się dość długo wpatrywał, ale nigdy nie znał, z marszu, będzie mi ciężko w to uwierzyć.
Czas w towarzystwie nie trzeba od razu spędzać przy piwie, dość często widzę, że ludzie popijają herbatę czy kawę. Sam to też reflektuje. Wszystko jest dla ludzi w odpowiednich ilościach, a mała ilość alkoholu nie szkodzi w dużych ilościach :-)
+Quote Post
thek

Wszystko niemal w odpowiednich dawkach nie uczyni człowiekowi szkody. To przy przesadzaniu są problemy. Jeśli ktoś nie potrafi się bawić bez alkoholu - ma problem. Ja rozumiem, że jeśli jest gorąco to zimne piwko jest ok, że na Sylwestra lampka szampana (w Polsce raczej wina musującego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) to tradycja, o Juwenaliach nie mówię ("Juwe, juwe, juwenalia, kto nie pije ten kanalia!"), ale flaszka przy byle okazji to trochę przesada (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

@mrok: Nie... "Pan Tadeusz" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
vokiel

-----

Skoro thek tak krótko, to ja przynudzę (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

@erix
Chyba trochę nie zrozumiałeś przekazu w mojej wypowiedzi.
Po pierwsze, uważam, że alkohol, jak wiele innych rzeczy nie jest dla każdego (mam na myśli np picie na imprezach, nie lampkę wina do obiadu, czy 50tkę z pieprzem na ból żołądka). Znam ludzi którzy nieźle fiksują po trzech kielonkach i po prostu nie piją, żeby nie zrobić komuś, czy sobie krzywdy. Niektórych to po prostu nie kręci, nie bawi, nie widzą sensu. I jeśli wiedzą, że to nie dla nich, bo sprawdzili, to jak najbardziej mi to nie przeszkadza, jest ok, nikogo nie namawiam, nikogo nie zmuszam. Dobrze mieć swoje zdanie, stanowisko i umieć je obronić.

Zapytałem tylko, czy Twoje zdanie opiera się na przeprowadzonych przez Ciebie testach, na zasadzie: wypiłem - nie podobało mi się, powtórzyłem próbę - zdanie podtrzymuję. Wtedy jest jak najbardziej ok, masz jak najbardziej prawo do wyrażania takich opinii.

Cytat(erix @ 29.12.2009, 02:10:40 ) *
~vokiel - a co ma kręcić w zaburzaniu zmysłów, sztucznym stymulowaniu własnej osobowości, nienaturalne granie kogoś, kim się na co dzień nie jest, w dodatku poza kontrolą?
Co kogo... Ja np czasami lubię ten stan. Lubię rozluźnienie, zmianę percepcji zmysłów, lepszy nastrój, humorek (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nie uznaję upijania się do nieprzytomności, do poziomu utraty kontroli nad sobą.
Wbrew Twojej opinii alkohol akurat zdejmuje codzienne maski, to po nim ludzie stają się sobą, takimi jakimi są na prawdę.
Niektórym pomaga przełamać nieśmiałość, pozwala się odstresować, rozluźnić. Daje szansę na dobrą zabawę, na szybkie oderwanie się od codziennych problemów. Alkohol jest dla ludzi. Trzeba umieć z niego korzystać.

Czy ktoś, kto chce po prostu spędzić czas w towarzystwie musi korzystać ze sztucznego dopingu? Nie. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Można spędzić czas w towarzystwie przy drinku, który wcale nie jest sztucznym dopingiem. Nie jest w ogóle dopingiem.

I naprawdę zaskakują mnie powyższe reakcje, że się nie da. W sumie, to jest taka obiegowa opinia, że ktoś niepijący, to jest jakiś odrzutek, którego trzeba na siłę zreformować, że jest jeszcze dla mnie nadzieja.
No ja akurat pisałem, że się da (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Rzeczywiście w Polsce niepijący nie ma łatwo, wiem, bo przez ponad pół roku nie mogłem pić alkoholu. Akurat studia, w dodatku 2 kierunki, imprez masa, a ja mogłem co najwyżej białego Leszka.
Kiedyś Józef Wissarionowicz mawiał: "Nigdy nie ufaj człowiekowi, który nie pije...", może temu ludzie tak dziwnie podchodzą do abstynentów. Skoro alkohol zdejmuje maski, to może ktoś boi się wypić więcej, żeby nie pokazać jaki jest na prawdę... Sporo osób tak myśli. Sam się kiedyś przekonałem, że osoba, które na co dzień była jak do rany przyłóż po wypiciu potrafiła pokazać całkiem inne oblicze.

Takie wypowiedzi są - moim zdaniem - co najmniej niesmaczne, gdyż:
  1. stanowią brak poszanowania dla czyjegoś systemu wartości oraz opinii
  2. nakręcają innych w celu atakowania tej osoby
  3. można odebrać siłową próbę włączenia kogoś do mas
Twoje opinie nt alkoholu też można podciągnąć pod powyższe. To, że ktoś lubi sobie wypić z przyjaciółmi nie jest równoważne z tym, że gra kogoś nienaturalnie, poza kontrolą, że jest to dla niego sztuczny doping.
+Quote Post
webdice

Developer

Ja pije tylko w imieniny.
+Quote Post
Blame

-----

Wzruszyliście mnie...
@up swoje czy każdego? bo codziennie są jakieś (IMG:style_emoticons/default/czarodziej.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 144 145 146 147 148 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.06.2026 - 14:29