Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

586 Stron V  « < 533 534 535 536 537 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jeden Wielki OffTopick, jeśli masz pisać na temat, nie wchodź!
KsaR

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Evinek @ 23.08.2015, 23:23:27 ) *
I widzę, że nie tylko ja miałem wypadek samochodowy w te wakacje. No cóż. Wycena naprawy auta to 25 tysięcy. Wartość auta przed wypadkiem z 9 tysięcy. -.-

Nie wiem czy się liczy ale tydzień temu około prawie mnie jakaś ruda zabiła.
Wszyscy gadali żeby po policje dzwonić ale odpuściłem.

Jechałem rowerem szybko, przede mna jeszcze 2 osoby (odstepy z 2-3m).
Ona jedzie i hamuje to jade dalej, i deb**ka mimo znaku stopu i widziala ze jade to pojechala dalej..
To juz nie zdazylem calkowicie wyhamowac, i rower z przodu "skasowany"
A ona ma bok auta obity - i dobrze..
Bo to druga kobieta na ktora napotkalem co jezdzic nie umie..
I tylko kobiety poki co.. :-D więc..
--
Jakis dziadek krzyczal ze z roweru trzeba schodzic zawsze i ze to nasza wina.
Jakis instruktor tam byl akurat i potwierdzil ze my racje mielismy.
Bo byl znak stopu (w jej strone).
A to nie byly pasy tylko ulica :-p

Ten post edytował KsaR 23.08.2015, 22:42:37
Go to the top of the page
+Quote Post
Fred1485

-----

Hehe widać że tu same wilki morskie. Wszyscy studia już albo praca.

Ten post edytował Fred1485 24.08.2015, 06:25:52
+Quote Post
Forti

-----

Cytat(Fred1485 @ 24.08.2015, 07:25:27 ) *

Lub kilka osób jest nienormalna ( w tym ja) i robią i studia i prace.

Chociaż teraz dziekanke biorę na jeden semestr. Okazuje się że na mojej specjalizacji są ze mną 4 osoby (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Może w kolejnym turnusie będzie lepiej.
+Quote Post
solificati

-----

Cytat(Forti @ 24.08.2015, 11:15:42 ) *
Lub kilka osób jest nienormalna ( w tym ja) i robią i studia i prace.

Albo pracują na uczelni.
+Quote Post
Pyton_000

-----

Albo pracują w domach (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Cytat(Fred1485 @ 24.08.2015, 07:25:27 ) *
Sami emeryci i renciści (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Cytat(solificati @ 24.08.2015, 11:23:04 ) *
Albo pracują na uczelni.
Zdarza się i tak.
+Quote Post
Wazniak96

-----

To w te wakacje jakaś plaga. U mnie jakiś młot w ostatniej chwili sobie przypomniał o kierunku bo zjeżdżal z głównej w poboczną i nagle miał zdziwko bo z naprzeciwka leciało auto i musiał cały ruch zatrzymać nom i niewyhamowałem i przywaliłem w najnowszy model opla... Co prawda walnąłem z prędkością 5-10 km/h i babce porysowałem tylko tylni zderzak i zerwałem tą podkładkę pod ale cały przód w moim kartonowym tico rozbity. Na szczęście babka była na tyle w porządku ze sama się przyznała ze ledwo wyhamowała takim autem to tico na ślizgiej ulicy nie miało szans i obeszło się bez policji (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Jeszcze lepsze jaja wyszły z ubezpieczalnią... Babka zamówiła sobie rzeczoznawcę to wycenił szkody na 3000 zł, rzeczoznawca z ubezpieczalni wycenił na 1500 zł a naprawiła szkody za 400 zł. Ale jako że naprawdę była ok to napisała odwołanie do ubezpieczalni z żeczywistym kosztem naprawy.

Co lepsze tego samego dnia był w tym miejscu identyczny wypadek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

A o policji to już szkoda gadać. Znajomy miał taką sytuację, że koleś zajechał mu drogę i skasował przez to swoje auto o drzewa i sam się nieźle poturbował. Oczywiście facet złożył fałszywe zeznania i znajomy do całości dostał 500 zł mandatu z tekstem ze nie ma dyskutować bo całkiem prawko straci. Skąd takie chamstwo? Bo młody kierowca przecież zawsze kłamie. Mandat także wpisany w szpitalu zanim znajomy Jeszcze wgl wyszedł z szoku powypadkowym. -.-

O tym co się dzieje w miejscowościach nadmorskich to już nie wspominam bo szkoda gadać. Jazda bez kierunków i wymuszenia to klasyka bo przecież rower jest mniejszy a on przyjechał z "wielkiego" miasta. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
Boshi

-----

Przeżywacie u mnie z wyjazu osiedlowego niedawno stał znak stop- w sumie dalej stoi, droga wew. Po lewej stronie stoi znak ustąp pierwszeństwa. Ludzie oczywiście nie czają w większości, że ustap i stop jest równoznacznym znakiem i liczy się prawa strona, no nic, drogowcy pod znakim ustap pierwsz. Wymazali naszą drogę całkowicie czyli wiadomo, że to droga wew i zawsze my jako osiedlowcy jedziemy ostatni, ale gdzie tam, dalej co wyjeżdżam to ci z lewej machają ręką bym jechał, no to ja im macham i dopiero wtedy jadą (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nie wiem, ludzie kompletnie na znaki nie patrzą.
+Quote Post
memory

-----

No szkoda gadać babka wzięła na siebie winę chociaż to był twój błąd. Pewnie żal jej było, że jeździsz kartonem :] Następnie napisała odwołanie by zapłacili jej 400 zł zamiast 3000.
Na pewno nie był to sen ?

Ten post edytował memory 25.08.2015, 14:12:02
+Quote Post
Wazniak96

-----

Nie wzięła na siebie winy bo to auto przed nią odwaliło. Wina była moja bo to ja wjechałem jej w dupę. Ona po prostu przyznała się że sama ledwo wyhamowała i Też widziała że hamowanie zaczęłam jak wyjechałem z za zakrętu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

A to ze napisała odwołanie to potwierdza ze są w tym kraju jeszcze porządni ludzie.

A to ze jeździłem tico.. No cóż. Nie każdego stać na nowe auto a to ze ktoś tego nie rozumie to jest burak i tyle (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
starach

-----

Jak śledzić hashtag na twitterze? Znalazłem informację że jest dostępny RSS przy wyszukiwaniu ale to stare API już usunęli. ;(
+Quote Post
Fred1485

-----

Tak to jest jak się jedzie i się myśli jak problem z php rozwiązać a tu nagle opel wyskakuje przed maską (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) sam niestety sie zagapilem ale teraz to juz przeszłość z tirem nie wygrasz szkoda czasu.

Ten post edytował Fred1485 26.08.2015, 07:25:53
+Quote Post
buliq

-----

U mnie pod blokiem na przejściu dla pieszych w zeszłym tygodniu sąsiada potrącili, wczoraj koło 13 kobietę, dzisiaj stłuczka o 9 ... Jakieś pechowe miejsce albo wszyscy myślą o końcu wakacji (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
mic327

-----

Chciałem sobie poprawić angola, głównie słuchanie/mówienie. No i znalazłem różne lekcje na YT. I teraz się zastanawiam czy dobrym pomysłem są lekcję nie nativa. Tylko obcokrajowca. https://www.youtube.com/channel/UCicjynhfFw2LiIQFnoS1JTw (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif)
Przemawia do mnie neutralny akcent, proste słownictwo i wolne tempo mówienia.
Co o tym sądzicie?
+Quote Post
thek

Grupa: Moderatorzy

Zdefiniuj "native speaker" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Anglik z reguły mówi płynnie i wyraźnie, nawet jeśli szybciej, to zrozumiesz go dość dobrze. Posłuchaj Szkota czy Irlandczyka, że o Australijczyku nie wspomnę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A broń boże zamieszkałego na Wyspach obcokrajowca z brytyjskim paszportem w stylu kogoś z Indii czy Pakistanu. Krzyżyk na drogę w zrozumieniu angielskiego z ich akcentem oraz wymową. Każdy mieszkający choć trochę w UK Ci to powie. Poza tym język językiem, ale i tak - chcąc nie chcąc - w końcu zaczniesz obrastać slangiem. Wiesz jak potem to ciężko wyplenić? Ja po prawie 2 latach mieszkania w Glasgow zamiast mówić "Yes" używałem notorycznie "Aye", które było tam wszechobecne. Ogólnie wiele krajów związkowych czy wręcz miast w UK ma własne dialekty, które nakładają się na język. Efekt jest taki, że możesz nawet nie wiedzieć, iż nie mówisz literackim brytyjskim, ale mieszanką literackiego, dialektu jakiegoś i czasem jeszcze slangów charakterystycznych dla konkretnej grupy czy grup ludności.
+Quote Post
Pyton_000

-----

Mnie zawsze bawiło to Irlandzie "Aye" (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) I to jeszcze takie przeciągnięte
+Quote Post
Comandeer

-----

Najlepszy i tak jest londyński cockney
+Quote Post
!*!

-----

W dziale z ofertami pojawił się klient który za 9k brutto chce autorski system CMS, moduł sklepu i aplikację do rysowania w czasie rzeczywistym klient<>klient i nikt mu jeszcze w ogłoszeniu nic nie napisał? Gdzie są czołowi szydercy forum? ;)
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Przeniesli sie do tematu i tu publikują teraz posty (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
!*!

-----

(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post

586 Stron V  « < 533 534 535 536 537 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.06.2026 - 18:56