![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Może mi ktoś powiedzieć jak za pomocą GeSHi mogę pokolorować coś co jest pomiędzy znacznikami [kod=php][/kod]? tak aby po wykryciu tego zaczeło kolorować a za znakiem równa się był określony język kolorowania... prosze pomóżcie mi bo ja już nie wiem jak to zrobić.... albo może chociaż jakiś inny sposób na kolorowanie kodów z różnych języków... PLEAS HELP ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w dokumentacji geshi wszystko jest bardzo ładnie opisane...
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z Przedszkola na Gotowe skrypty php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wie ktoś czy jest może jakaś polska wersja tej dokumentacji?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
pisalem cos takiego, tylko juz nie wiem sam gdzie to wdrozylem.
Tu nic Ci nie pomoze dokumentacja, poprostu musisz sam napisac wyrazenie regularne co wylapie wszytko miedzy tymi tagami + to co jest = (jaki jezyk) potem w funkcji (najlepiej callback) analizujesz dane i zwracasz co trzeba (wczesniej zostaje to przepuszczone przez paser GeSHi) i tyle. |
|
|
![]()
|
|
aha
![]() słuchaj a jakbyś znalazł podzieliłbyś się? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:40 |