![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Mam prosblem bo nie wiem jak sie zabrac za cos takiego:
Chce polaczyc MySql z sesja w php. Dokladniej chce zrobic system logowania. Jesli urzytkownik bedzie juz zarejestrowany wtedy chce go zalogowac. Nie wiem jak stworzyc skrypt logowania, tak aby po zalogowaniu urzytkownik odzyskiwal wszystkie swoje ustawienia. Chyba wiecie oco mi chodzi. Moglibyscie rozpisac mi jak to powinno wygladac? Z gory dzieki. TRACK |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz tak:
formularz do logowania user wpisuje login i haslo skrypt sprawdza czy dane takie znajduja sie w tabeli w bazie (np.: .... where login = $login...) jak jest ok to tworzysz sesje i do niej mozesz wrzucic dane przypisane userowi sesion_start(); $user = "$login"; session_register(user); jak z bazy wyciagasz inne dane, np.: email itd to rbisz tak samo jak ze zmienna user i to wszystko ![]() jak chcesz wyswietlac kawalek strony tylko tym co sa zalogowani to robisz instrukcje if (session_is_register(user))... pisze to na szybko z reki... ale to o to chodzi ![]() pozdrowionka Kossa |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:15 |