![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Piotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
A więc mam taki button:
Kod <INPUT TYPE='button' VALUE='pobierz' onClick=" parent.location.href='http://jakis_tam_adres/~konto/download/plik.txt' "> jak wymusić na przeglądarce by zaczeła sciągać ten plik a nie otwierała go w przeglądarce ? I jeszce takie pytanie... Jak ze względów bezpieczeństwa najlepiej jest zaplanować moduł sciągania ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście dla bezpieczeństwa lepiej sprawdzić jaki kto chce plik pobrać. Żeby zaraz nie bylo że ktoś Ci ściągnie plik config.php czy coś Ten post edytował Kuziu 2.05.2006, 13:08:34 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
-Gość_Piotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie czaje za bardzo o co chodzi
![]() ![]() ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie idzie =
![]() Błąd wywala czy co sie dzieje ? Jak mam Ci pomóc jak nie napisałeś co jest nie tak. -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
no więc jak tak mam zapisane download.html i download.php to nawet otwiera się okno ściągania ładnie ale już pierwsze zaniepokojenie budzi fakt, że nie rozróżnia typu ściąganych plików (przy mp3 powiedzmy nie ma ikonki mp3 jak również jak bierzesz zapisz to nie dodaje uatomatycznie rozszerzenia mp3) ale to w sumie jeszce nic. Sciągnołem sobie jeden plik(który wcześniej zamiast ściągać otwierał się w przeglądarce) LOSOWANIE.BAS. Jest to makro Excela. No i plik się sciąga ale jak go otwieram to nie ma w nim treści makra tylko
Kod <br /> <b>Warning</b>: filesize() [<a href='function.filesize'>function.filesize</a>]: stat failed for Losowanie.bas in <b>/home/scrooge/public_html/download.php</b> on line <b>9</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/scrooge/public_html/download.php:9) in <b>/home/scrooge/public_html/download.php</b> on line <b>9</b><br /> <br /> <b>Warning</b>: readfile(Losowanie.bas) [<a href='function.readfile'>function.readfile</a>]: failed to open stream: No such file or directory in <b>/home/scrooge/public_html/download.php</b> on line <b>10</b><br /> Widzę coś mój ukochany komunikat, że nagłówek już wysłano i już mnie nosi ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
co do header to mzoe zainteresuj sie ob_start(); i ob_end_flush();
jak podajesz filename=".basename($file).";" to plik ktory chesz sciaganc lezy obok download.php ? bo jak patrze to jest przekaywana sama anzwa lpiku bez kataogu w ktorym lezy ... i wg. ostatniego komunikatu to wlasnie tego pliu brakuje ... |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
próbowałem i próbowałem
![]()
ale wyskakuje: Kod Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE in /home/scrooge/public_html/download.php on line 7
|
|
|
![]()
|
|
może prze $url też daj kropke ?
Parse error to zazwyczaj albo KROPKA albo ŚREDNIK albo NAWIAS takie coś powinieneś już sam sprawdzić dodatkowo masz podane w której linii -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra.... już się wycwaniłem i wrzuciłem ten plik do katalogu w którym są pliki do sciągniecia i działa
![]() A teraz zostając jeszce w "klmiatach" plików mam kolejny problem tym razem z uploadem dość specyficzny ![]() ![]() ![]() Kody formularza i php są u mnie następujące:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:39 |