![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam maly problem: stworzylem baze danych MySQL na swoim komputerze i skrypt w php, ktory laczy sie z nia w nastepujacy sposob: @ $db = new mysqli('localhost', 'patrick', 'moje_haslo', 'patrick'); gdzie wiadomo : 'patrick' figuruje jako uzytkownik a haslo to moje_haslo, patrick to nazwa bazy a komputer to localhost chce przeniesc to na serwer w yoyo.pl przenioslem baze danych za pomoca phpAdmina na serwer w www.yoyo.pl i teraz mam problem nie wiem jak okreslic komputer: co wpisac zamiast localhost? od uslugodawcy z yoyo.pl otrzymalem info: * nazwa Bazy danych: patrick * Użytkownik: patrick * hasło do bazy danych: moje_haslo //nie podam Razz * Server: mysql.yoyo.pl * Port: 3306 1st pytanie: podsumowujac , jak powinno wygladac polecenie i co wpisac w znaki zapytania? ![]() ![]() ![]() @ $db = new mysqli(' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2nd pytanie: czy wystarczy, ze plik : index.php (ten, w ktorym znajduje sie owo polecenie laczenia z baza danych) wystarczy umiescic w katalogu glownym na serwerze i juz bedzie sie laczyl z baza danych? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:44 |