![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym stworzyć rozwijane menu wraz z podnenu wykonane w php. W ten sposób że będzie możliwość włączania lub wyłącznia odpowiednich odnośników od stron w zależności czy dana strona jest dopuszczona do publikacji czy też nie. Oczywiście stronę mam opartą na Mysql. Narazie menu wykonałem w Java lech chciałbym to jakoś zautomatyzować. Oczywiście w java ładnie to wszystko wygląda i zastanawiam się czy nie dało by się to jakoś połączyć (skrypyu java z php)?
Bardzo prosił bym o podpowiedź jak się wogóle do tego zabrać. Czy może ktoś widził gdzieś jakiś podobny skrypt w php? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to tworzysz w tabeli mysql doadatkową kolumnę np. allow
Gdy będziesz dodawał do tej tabeli dodatkowe linki, zrobisz sobie inputa typu radio (Dopuszone TAK : NIE). Potem w querry dodajesz te pola. W czasie pobierania odnośników z mysql, patrzysz czy np. $row['allow'] == 0 albo == 1 . W ten sposób już wiesz czy chcesz dopuścić link czy nie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym sobie jakoś radziłem (mam to już przygotowane). Większy mam problem z formatowaniem menu. Nie wiem jak stworzyć rozwijanie menu i jeżeli dopuszczm czy nie żeby nie wyświetlał mi pustych miejsc.
Menu jest standartowe podobne jak na stronie głównej www.php.pl tylko w układzie pionowym. Oczywiście można by to zrobić w ten sposób że wszystko jest wideczne menu i pod menu wtedy nie było by problemu, ale wtedy nie ma to jakiegoś wyglądu no i dochodzi do tego problem że dużo jest podstron i wtedy przy miejszych rozdzielczościach nie wczodzi na stronę (trzeba przesuwać paskiem strony) dlatego upierał bym się przy rozwijanym menu. Ten post edytował konrad44 2.05.2006, 10:13:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A i takie pytanie, robisz to w javie czy javacript?
![]() na javie się w ogóle nie znam, ale jeśli w javascript to będę Ci w stanie pomóc. jakbyś pokazał kod bądź stronę byłoby to wiele przydatne.. ![]() nie wiem w jaki sposób tworzysz menu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dokładnie o co ci chodzi ale zobacz tutaj czy o takie menu chodzi jak jest po lewej stronie... Jeżeli tak to ci pomogę
-------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
o wiele łatwiej i lepiej można coś takiego zrobić w dhtml i w javascripcie... poza tym konrad44 pisał, że chodzi mu o rozwijane menu takie jak w php.pl
Chyba o to Ci chodziło? http://www.volny.cz/opjet/xhtml-menu/example2-xhtml.html a tu masz niezbędne pliki: http://www.volny.cz/opjet/xhtml-menu/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:37 |