![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Do tworzenia miniatur na stronie urzywam tego skryptu: Kod <?php // The file $filename = 'pliki/zdjecia/'.$kat.'/'.$id.'.jpg'; // Set a maximum height and width $width = 100; $height = 100; // Content type header('Content-type: image/jpeg'); // Get new dimensions list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename); if ($width && ($width_orig < $height_orig)) { $width = ($height / $height_orig) * $width_orig; } else { $height = ($width / $width_orig) * $height_orig; } // Resample $image_p = imagecreatetruecolor($width, $height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width_orig, $height_orig); // Output imagejpeg($image_p, null, 100); ?> Skrypt w pliku 1.php gdzie jest tylko on działa jednak po wrzuceniu an strone nie pokazuje sie obrazek tylko wywala takie coś: Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at d:\usr\apache\httpd\html\a\tapeta.php:7) in d:\usr\apache\httpd\html\a\tapeta.php on line 98 ˙Ř˙ŕÉywşuŐŇÜĹ^Ű\EćXJżb1tiUĄRyâ0XÚÄaĽ SQĽ(Şľ(ĹÉÍş5$ŠŐQ2´ăŚ˙+d´mĂ;9lŰ=;ädŕőŻÓŮźEâ9 ľéöń5ŢŁyhŹ^ÖÖ#$ĺXŁÚ(K-,¤šuâYáž§;ĆńçŇŇé˘ÖV÷ôIhŰM;ODq0~ŇŁćşvßis_źUßUe˝ľ+üBń6ŁK{ŤÜÁ4Z|Â}6ęÖÉ.RÚ #IDŚ0˛¤rÇx÷c43ÄĂăŢÍŹ_Î%˝ytŰ#ćĎ<ÖihƲ¨@ťB$üČŔAM§éďž:ş˝ľÂÚ{ ĺ-¨[ó\°3ÜÝ: ĺÁr_tj -řŰKżé|9¤ÂÎ ýnč9-sőĚPŰB¤ŢS<ŞĹ\na,ßaŁĽHÂŰ~ÍÇľ8ŮśţÓM'5ČűŐ'U7NŁI9ť?zúEZÚ´Ów},ÖiiĽ_xę}Q`Xź7¤>ČńŹPJTË&÷źc,AŤG$Ľř˙ÍŞk:vV˛JŐ ą{IdňĎyk9ŕ śŇ: ¨ËŔëó˙gÎÇÚ Skrypt pobiera zmienne z adresu. Z góry będe wdzięczny za pomoc bo już nie wiem co zrobić ![]() Ten post edytował nospor 1.05.2006, 18:25:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Forum "algorytmy,...." nie sluzy na takie topici. przenosze.
Odnosnie bledu header bylo milion razy, prosze uzyc wyszukiwarki ps: i prosze poprawic bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Próbowałem według FAQ czy czegoś podobnego żadna z metod nie działa a jedna rozwaliła całą strone
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at d:\usr\apache\httpd\html\a\tapeta.php:7) in d:\usr\apache\httpd\html\a\tapeta.php on line 98 pokaż plik tapeta.php cały. Jeżeli to jest ten, co pokazałeś, znaczy dałeś enter lub spacje przed <? -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
Dam tylko php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzę, że nie rozumiesz na czym polega tworzenie obrazków w php.
Zdecyduj się, czy plik tapeta ma być obrazkiem, czy stroną? Jeżeli stroną, to musisz obrazek tworzyć w innym pliku, który tworzy tylko grafikę. ten temat był już miliardy razy na tym forum, poszukaj ! -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiesz plik tapeta.jpg generuje znak wodny na obrazku który zostaje wyświetlony na stronie. A miniaturki mają tworzyć się z obrazków które są na serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
plik tapeta jpg może malować sobie nawet Monalizę, cóż to za różnica.
Napisz, co masz tu źle:
Przeczytaj manual... -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy oznacza to iż już coś wysłałem ? I niemoge tego zrobić ponownie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dobra to puźniej nad tym pokombinuje
|
|
|
![]()
|
|
Swoją drogą, to ja nie wiem, gdzie się rodzą tacy włamywacze jak Ty
![]() Cytat(Guest @ 2006-05-02 17:18:01) Czy oznacza to iż już coś wysłałem ? I niemoge tego zrobić ponownie? a wpisz
Ja nie wiem, czy Ty nie rozumiesz język polski? Cytat Pamiętaj, że header() może być wywoływana jedynie do momentu nim zostanie wysłana jakakolwiek treść, tzn. znaczniki HTML, puste linie lub wynik pracy php. Jest to bardzo częsty błąd, gdzie skrypty z funkcjami include(), require() itp. mają spacje albo puste linie przed wywołaniem funkcji header(). Problem ten pojawia się również w skryptach opartych na pojedynczym pliku php/HTML. "puźniej" - popraw to proszę. Ten post edytował Spirit86 2.05.2006, 19:53:44 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzieki wszystkim za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |