![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przykładowo jest sobie plik.php i w nim: Kod <? $kupa = 'kupę'; ?> Jaś sobie napierdział i zrobił <?=$kupa?>. Co teraz będzie z biednym Jasiem? <? include('stopka.php'); ?> Dodając w index.php
jak każdy wie wynik będzie taki: Jaś sobie napierdział i zrobił kupę. Co teraz będzie z biednym Jasiem? [zawartość pliku stopka.php] Teraz mam taki problem, przypuśćmy mam:
Co teraz zrobić ze zmienną $string, żeby efekt był taki sam jak przy wczytaniu pliku? Jest gdzieś może kod źródłowy funkcji include żeby podpatrzeć jak ona to robi? Ten post edytował LamaMASTER 1.05.2006, 16:09:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eval()
I popraw te cudzysłowy bo przy evalowaniu wywali błeda Ten post edytował matrach 1.05.2006, 16:06:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eval znam, ale i tak wywali błęda. Wiesz czemu? Bo co będzie jeżeli $string będzie wyglądać tak:
Eval parsuje tylko czysty kod php, np. jak mam samo eval('echo $kupa');, ale nie razem z tagami, tekstem i tagami php... gdyby to było tak proste to nie pisałbym tego tematu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(LamaMASTER @ 2006-05-01 17:08:58) Eval parsuje tylko czysty kod php, np. jak mam samo eval('echo $kupa');, ale nie razem z tagami, tekstem i tagami php... gdyby to było tak proste to nie pisałbym tego tematu ![]() Wystarczy pomyśleć....
Gdyby tak nie można było zrobić nie pisałbym poprzedniej odpowiedzi..... Ten post edytował matrach 1.05.2006, 16:13:15 |
|
|
![]()
|
|
No i co? Wyskakują nadal parse errory. Uwierz mi - próbowałem takich kombinacji z evalem tysiące. Nawet robiłem pętlę, która używała eval na wszystkim między <? i ?> a resztę pozostawiała bez zmian, ale to nie ma sensu. Popatrz jaki jest wynik tego co podałeś:
i dlaczego tu nie ma być błędów? Pierwszy znak kończy kod php, ale to i tak nie działa w tej funkcji |
|
|
![]()
|
|
To zobacz co ci da to:
A w dodatku ponady przez ciebie kod działa Jeśli ci to nie działa eval to zmień wersje php ------------------- I poczytaj komenty do evala ten i ten poniżej Ten post edytował matrach 1.05.2006, 16:37:54 |
|
|
![]()
|
|
Bardzo bym się cieszył, gdyby to działało, ale ciągle mam:
Parse error: parse error, unexpected ')' in [..] eval()'d code on line numer linii, w której jest ten eval edit Heh to był błąd mojego $string co sobie zrobiłem ![]() Dzięki, teraz działa ![]() Ostatnie pytanie: Czemu wywala mi parse error jeżeli między pytajnikami stawiam funkcję z nawiasami? Np przy echo nie wywala, ale przy include('plik.php'); już jest byk Ten post edytował LamaMASTER 1.05.2006, 16:55:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:29 |