![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, chcialbym napisac skrypt w php , ktory ma dzialac nastepujaco:
podaje nazwe usera i haslo w formularzu w php, po czym skrypt ma mi sprawdzac czy dany user z podanym haslem istnieje, jesli tak to zaloguj go, formularz, logowanie itd mam raczej napisane, nie wiem tylko czy sprawdzanie ma wygladac tak : Cytat <?php $link = mysql_connect("localhost","root","michal"); mysql_select_db("mydb"); /*mysql_query("CREATE TABLE users( name VARCHAR(20), password VARCHAR(20) );");*/ //mysql_query("INSERT INTO users VALUES('michal','ott')"); //mysql_query("INSERT INTO users VALUES('janek','kowalski')"); //mysql_query("INSERT INTO users VALUES('marek','marecki')"); $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM users"); while ($wiersz = mysql_fetch_array($zapytanie)){ if (($LOGIN = $wiersz['name']) && ($PASSWD = $wiersz['password'])){ print "autoryzacja udana"; } else { print "autoryzacja nieudana,wpisz haslo i login jeszcze raz"; } } mysql_close($link); ?> czy dobrze mniej wiecej ? zmienne $LOGIN i $PASSWD beda czerpane w formularzu (mam zamieszczone w innym pliku..); dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
źle.
sprawdzanie czy koles juz się poprawnie zalogowal, ma byc na etapie zapytania:
jak to ci zwroci jakies rekordy, znaczy ze jest ok. Przejrzyj se inne skrypty na przedszkolu, bo mnóstwo tego. aaa, przenosze na przedszkole ps:prosze poprawic bbcode ps2: prosze poprawic tytul i dopisac to co masz w opisie ps3: na przyszlosc w php porownuje sie przez == a nie przez = -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:03 |