![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytalem manual ale nie doszedlem do zadnego konkretnego przykladu
ImageString wyswietla text w jakims dziwnym foncie, jak go wyswietlic np w arialu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(konys @ 2006-05-01 00:46:02) Podczepię się pod tego posta. Jak zrobić aby czcionki w ttf'ie były normalnie pokazane bez wygładzania. Jeżeli używam tej funkcji to czcionka zostaje zniekształcona ( pogrubiona? ) jak tego uniknąć? Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 3 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(konys @ 2006-04-30 22:46:02) Tyle to ja też znalazłem.. GD na serwie to: Array ( [GD Version] => bundled (2.0.28 compatible) [FreeType Support] => 1 [FreeType Linkage] => with freetype [T1Lib Support] => [GIF Read Support] => 1 [GIF Create Support] => 1 [JPG Support] => 1 [PNG Support] => 1 [WBMP Support] => 1 [XBM Support] => 1 [JIS-mapped Japanese Font Support] => ) Wywala mi blad, ze nie moze wyswitlic obrazka probowalem przyklad z manuala dajac przed ta funkcja
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(FiDO @ 2006-05-01 02:27:10) Niestety bez zmian, jednak dzięki temu znalazłem rozwiązanie tego problemu, a mianowicie, aby czcionka była bez antialisingu należy: Cytat The color index. Using the negative of a color index has the effect of turning off antialiasing. Jednak nie można używać ImageCreateTrueColor" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ponieważ nie zadziała wyłączenie.
A jeżeli chodzi o główny wątek, to zobacz mój kod powyżej czy wczyta Ci czcionkę ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Nie wczytuje :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:10 |