![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zrobić, że po kliknięciu na jakiślink, w tarkcie ładownaia docelowej storny ukazuje się jakaś inna
![]() tak jak jest to na http://wiadomosc.info/ EDIT: poprawiłem linka Ten post edytował right6 30.04.2006, 19:56:39 -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod_rewrite i/lub header()
--edit-- A ten link to daje ERROR 404 ![]() Ten post edytował matrach 30.04.2006, 19:37:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu chyba chodzi o preloader.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawilem linka.
@matrach - a mozna cos dokladniej ? -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz już wiem o co ci chodzi i byłem w błedzie (odpowiedź dałem na postawie linku
![]() Racje ma Sabistik i to on cie dobrze zrozumiał. Chodzi ci o preloader Masz tu mały kurs znaleziony gooooglem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@matrach: a spojrzałeś chociaz co jest pod tym linkiem co go wygooglowałeś?
Cytat 1. W pustym dokumencie Flash'a tworzymy 3 puste klatki kluczowe (Blank KeyFrame). to jest preloader, ale chyba nie taki jaki jest potrzebny... ;) co do tematu: to wyglada na niby-preloader. Tworzysz DIV o szerokości i wysokości 100%. Umieszczasz go zaraz za BODY. Zakrywasz tym divem cały ekran i piszesz ze sie strona ładuje. Za pomocą JS i zdarzenia onLoad na <BODY> chowasz/usuwasz ten DIV po zaladowaniu strony. Pomijajac oczywiscie bezsensownosc i "fajerwerkowość" takiego dzialania w 99% przypadkow. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
tamten kurs opiera sie o flasch. Tego chcial bym uniknac
![]() a to z JS ciekawe ..., tylko ze zauwaz, ze przy kazdym przeladowaniu, ta strona jest inna (o losowo wybrany cytat). Tak iwec mysle ze cytat z bazy mozna pobrac w czesniej przy ladowaniu kolejnej strony. ale jak to rozwiazac z tym DIV'em ? jak rozpoznac czy strona zaladowana ? -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeej :)
Cytat ale jak to rozwiazac z tym DIV'em ? jak rozpoznac czy strona zaladowana ? Cytat Tworzysz DIV o szerokości i wysokości 100%. Umieszczasz go zaraz za BODY. Zakrywasz tym divem cały ekran i piszesz ze sie strona ładuje. Za pomocą JS i zdarzenia onLoad na <BODY> chowasz/usuwasz ten DIV po zaladowaniu strony. Cytat Tak iwec mysle ze cytat z bazy mozna pobrac w czesniej przy ladowaniu kolejnej strony. true, tak wlasnie nalezy zrobic :) pozdr. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić inaczej:
w head: Kod <script language="javascript"> function chowaj(){ [B]menu[/B].style.display="none"; } </script> teaz zaraz po body: Kod <div id="[B]menu[/B]" style="position:absolute">TEKST WCZYTYWANIA!</div> i na samym koncu strony przed </body>: <script language="javascript"> chowaj() </script> -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
dobra ale ...
to tak chyba niebardzo. To ma sie pokazywac, gdy strona jest "biała", ale gdy już się zaczną pojawiać jakieś el. na niej, to nie powinno tego byc ![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(right6 @ 2006-05-01 18:20:14) dobra ale ... to tak chyba niebardzo. To ma sie pokazywac, gdy strona jest "biała", ale gdy już się zaczną pojawiać jakieś el. na niej, to nie powinno tego byc ![]() To tam gdzie chcesz aby strona się skonczyla ladowac wstaw: <script language="JavaScript"> chowaj(); </script> i juz ;D ![]() Dodałem: <script LANGUAGE="JavaScript"> if(top.frames.length==0) { document.write("<B>ładuje... proszę czekać...</B>"); window.clear; window.location.href="http://www.mobilny-swiat.prv.pl"; } else { document.write("<B><BR>Coś nie tak...</B>"); top.frames[1].location.href="http://www.mobilny-swiat.prv.pl"; } </SCRIPT> ![]() ![]() to jest najlepsze przetestuj! Ten post edytował macza 1.05.2006, 19:39:19 -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
i kolejny problem ... bo chce t owykorzystac do CMS'a, i nie moge kazdego linku ustawiac z osobna. Chcialbym wrzucic to do pliku naglowkowego head i tyle
![]() -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:47 |