![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie: chciałbym sobie zrobić system langów, jednak nie wiem co będzie szybsze w przypadku jego definiowania, zmienne czy stałe? Przykład:
oraz:
Przykład pierwszy jest bardziej praktyczny [tak mi się wydaje]. Wiem, że rola prędkości tutaj to tysięczne części sekundy, ale gdyby takich wpisów było pare tysięcy? Drugie pytanie: czy mogę stworzyć tablicę dla define? Np.:
Czy po takiej operacji będzie można korzystać z _SUBMIT i _ACCEPT oraz czy będzie to szybsze? Trzecie pytanie: co jest szybsze: 1.
2.
empty ładniej wygląda, ale wydaje mi się, że funkcja jest wolniejsza. Jakie są fakty? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(LamaMASTER @ 2006-04-30 13:37:17) Przykład:
oraz:
Przykład pierwszy jest bardziej praktyczny. Ad.1 A w czym on jest bardziej praktyczny? 0 (zero) elastyczności. Jak zdefiniujesz różne języki dla stałej? Odpowiem, dla twojego przykłady/wymagań, potrzebujesz zmiennych. Ad.3 To chyba są na tyle niewielkie/nikłe różnice, że nie trzeba ich brać pod uwagę. Ale jeżeli ciebie to bardzo nurtuje, to zmierz To sobie (microtime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Systemy portalowe jak np. PostNuke używają w langach define. A co do zmiany langów - mam np. plik eng.php i pol.php, w każdym są zdefiniowane te same stałe, a robię tylko tak:
Stałe są praktyczniejsze dla tego, że w przypadku braku zdefiniowanej stałej widzę _SUBMIT, a gdy zmienna nie jest zdefiniowana to nic mi się nie wyświetli. Microtimem nie chcę mierzyć, bo za każdym razem wyjdzie coś innego. Chcę wiedzieć jaka jest średnia i fakty. No i co do tej funkcji empty jeszcze nie słyszałem odpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:23 |