![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam generator miniatur.
Z nieokreślonych przyczyn wygenerowany obrazek nie jest normalnie widoczny. Gdy nie dam:
Pojawią się znane każdmu krzaczki. Ale nawet z gdy dodam typ obrazek nie pokazuje się poprawnie. Przykład tutaj. Na ekrenie pokazuje się url, zaś dopiero w kodzie strony są krzaczki. Zawrówno bez nagłówka jak i z nim po zapisanu "strony" na dysku z właściwym rozszerzeniem obrazek normalnie działa. Co robię źle? Ten post edytował Kas 30.04.2006, 09:42:48 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi przyjacielu, wygląda na to, że ten skrypt jest OK ale najprawdopodobniej ścieżki do plików są coś nie tak, bo z tego co widziałem w przykładzie to plik w ogóle jest nie odnajdywany.... sprawdź na początku ścieżki, bo może to być przyczyna, najlepiej na koncu skryptu dodaj
i powinno Ci wyświetlić ścieżkę do plików. Są to tylko moje przypuszczenia (sugestie), więc sprawdź i napisz co zdziałałeś. Pozdrawiam. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi Przyjacielu, za kogo mnie uważasz?
Rozszerzenie jest wykrywane poprawnie. Nazwa jest pobierana z bazy. Ścieżka jest poprawna. Obrazek istnieje. Hash jest poprawny. I cache zawiera infomację o tym obrazku. Zmienna $quelle istnieje (a chyba nie powinna). Warunek jest spełniony. Nagłówki są wysyłane. I to przez thumb.php. Nie wrzucałem tego do wcześniejszego posta żeby nie zaśmiecać i nie ma tego w "przykładzie" bo nad nim właśnie pracuję. ![]() Ten post edytował Kas 30.04.2006, 10:02:26 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
startujesz potem jeszcze raz, a gdzie do tego ob-ka end_flush albo end_clean?? -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]()
|
|
Na samym końcu.
Więc powinno działać. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń ten fragment kodu i daj na końcu ob_end_flush(); i jak nie będzie pusto to o to chodzi -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
druga sprawa - nie rozpoznawaj plikow po rozszerzeniu tylko sprawdz typ mime albo uzyj getimagesize()!
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Wykomentowałem ten kod. Efekt identyczny jak wcześniej. Swoją drogą nie zauważyłem tego zdublowanego ob_start(), ale jego usunięcie nic nie zmienia.
![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
co wyświetla jak dasz ob_end_flush a usuniesz tamten kod co podałem??
-------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]() ![]()
|
|
Dokładnie to samo co wcześniej. Po prostu adres i krzaczki obrazka w kodzie strony.
Cytat druga sprawa - nie rozpoznawaj plikow po rozszerzeniu tylko sprawdz typ mime albo uzyj getimagesize()! Dzięki. Tak zrobię. ![]() Dodam, że obrazek po zapisniu na dysku działa poprawnie. Ale nie w każdym programie. Np. Irfan View go otwiera, a Corel Photo-Paint i Paint już nie. Ten post edytował Kas 30.04.2006, 10:45:09 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To kwestia ustawień buforowania serwera. Na jednym zadziała, na innym nie.
Dodaj przed wywołaniem headera: while (@ob_end_clean()); (wiem, że temat stary, ale właśnie miałem ten problem u siebie, i zapodaję rozwiązanie dla potomności). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:18 |