Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z domeną :-/
cineck
post 29.04.2006, 20:10:06
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam smile.gif
Mam zarejestrowana domene w nazwa.pl i teraz krotko opisze w czym problem. Domenka ladnie smiga, gdy stala na serwerach nazwa.pl po wpisaniu adresy w przegladarce ===> babimost.net caly czas on tam widnial. Nie moglem robic subdomen itp. nawet opis w title nie dzialal. Przekierowalem domene na inny serwer. w cpanel zrobilem przekierowanie domene na glowna strone. Dzialaja mi subdomeny, wyswietla sie opis strony w title, jest pieknie ladnie ale..... jest jedno male ale. gdy wpisze adres www.babimost.net wyswietla mi sie http://www.bsto.e-serwer.net/cineck/strona/html/index.php dry.gif podobnie gdy wpisze www.galeria.babimost.net, wywala mi caly adres... czy jest na to jakis sposob aby caly czas widoczny byl adres babimost.net questionmark.gifquestionmark.gif

Pozdrawiam winksmiley.jpg

--------------------
Mail: marcin@babimost.net
Site: http://www.babimost.net/
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
trucksweb
post 29.04.2006, 23:21:44
Post #2

-----

nie wiem zbyt szczegolowo o co chodzi ale moze to dnsy sa zle przypisane do domeny ?

--------------------
Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki?
- 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem.
+Quote Post
cineck
post 30.04.2006, 09:43:33
Post #3

-----

DNS`y sa OK, bo domena dziala, chodzi o to ze przegladarka nie "trzyma" adresu babimost.net smile.gif

--------------------
Mail: marcin@babimost.net
Site: http://www.babimost.net/
+Quote Post
wielokropek
post 30.04.2006, 10:11:25
Post #4

-----

Nic dziwnego że nie trzyma adresu jak zrobiłeś przekierowanie. Domeny nie są po to żeby robić z nich przekierowanie...

Musisz w nazwa.pl wpisać DNSy swojego dostawcy hostingu (wcześniej poprosić admina aby dopisał tą domenę do konfiguracji DNS, chyba, że można to zrobić samemu w cPanelu).

Ten post edytował wielokropek 30.04.2006, 10:14:03
+Quote Post
pagolik
post 30.04.2006, 11:01:40
Post #5

-----

Cytat(wielokropek @ 2006-04-30 11:11:25)
Nic dziwnego że nie trzyma adresu jak zrobiłeś przekierowanie. Domeny nie są po to żeby robić z nich przekierowanie...

Musisz w nazwa.pl wpisać DNSy swojego dostawcy hostingu (wcześniej poprosić admina aby dopisał tą domenę do konfiguracji DNS, chyba, że można to zrobić samemu w cPanelu).

to moze jak cos dopisze od siebie - bo ja robilem Cinkowi ta domene ;]

Dzielimy z CInkiem server w 2-óch i juz jedna domena jest zaparkowana na tym serverze, ktora wskazuje na glowny index.php. Jezeli Cineck by zaparkowal swoja domene, ona rowniez wskazywala by na ten sam index, a to sie mija z celem tej domeny, dlatego podpialem ja tylko pod server z przekierowaniem na odpowiedna sciezka na serverze. Nie jestem do konca przekonany, ze istnieje mozliwosc utrzymania stalego adresu w przegladarce.
+Quote Post
wielokropek
post 30.04.2006, 11:18:39
Post #6

-----

I nie da się podpiąć drugiej domeny ze wskazaniem na podkatalog? Bo to co jest teraz jest także zabójcze dla pozycji strony w wyszukiwarkach...

Ten post edytował wielokropek 30.04.2006, 11:19:41
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:52