![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam zarejestrowana domene w nazwa.pl i teraz krotko opisze w czym problem. Domenka ladnie smiga, gdy stala na serwerach nazwa.pl po wpisaniu adresy w przegladarce ===> babimost.net caly czas on tam widnial. Nie moglem robic subdomen itp. nawet opis w title nie dzialal. Przekierowalem domene na inny serwer. w cpanel zrobilem przekierowanie domene na glowna strone. Dzialaja mi subdomeny, wyswietla sie opis strony w title, jest pieknie ladnie ale..... jest jedno male ale. gdy wpisze adres www.babimost.net wyswietla mi sie http://www.bsto.e-serwer.net/cineck/strona/html/index.php ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- Mail: marcin@babimost.net
Site: http://www.babimost.net/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem zbyt szczegolowo o co chodzi ale moze to dnsy sa zle przypisane do domeny ?
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DNS`y sa OK, bo domena dziala, chodzi o to ze przegladarka nie "trzyma" adresu babimost.net
![]() -------------------- Mail: marcin@babimost.net
Site: http://www.babimost.net/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dziwnego że nie trzyma adresu jak zrobiłeś przekierowanie. Domeny nie są po to żeby robić z nich przekierowanie...
Musisz w nazwa.pl wpisać DNSy swojego dostawcy hostingu (wcześniej poprosić admina aby dopisał tą domenę do konfiguracji DNS, chyba, że można to zrobić samemu w cPanelu). Ten post edytował wielokropek 30.04.2006, 10:14:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(wielokropek @ 2006-04-30 11:11:25) Nic dziwnego że nie trzyma adresu jak zrobiłeś przekierowanie. Domeny nie są po to żeby robić z nich przekierowanie... Musisz w nazwa.pl wpisać DNSy swojego dostawcy hostingu (wcześniej poprosić admina aby dopisał tą domenę do konfiguracji DNS, chyba, że można to zrobić samemu w cPanelu). to moze jak cos dopisze od siebie - bo ja robilem Cinkowi ta domene ;] Dzielimy z CInkiem server w 2-óch i juz jedna domena jest zaparkowana na tym serverze, ktora wskazuje na glowny index.php. Jezeli Cineck by zaparkowal swoja domene, ona rowniez wskazywala by na ten sam index, a to sie mija z celem tej domeny, dlatego podpialem ja tylko pod server z przekierowaniem na odpowiedna sciezka na serverze. Nie jestem do konca przekonany, ze istnieje mozliwosc utrzymania stalego adresu w przegladarce. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I nie da się podpiąć drugiej domeny ze wskazaniem na podkatalog? Bo to co jest teraz jest także zabójcze dla pozycji strony w wyszukiwarkach...
Ten post edytował wielokropek 30.04.2006, 11:19:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:52 |