![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 206 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem sobie w PHPmyadminie zrzut całej bazy danych do SQL.
i napisłem sobie skrypcik
tak, ze wklejam sobie do textarea kod SQL i ma się wykonać jednak się nei wykonuje a mysql_error zwraca Kod Something is wrong in your syntax obok '\'\', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2; ' w linii 3 to jest kod SQL wyswietlony przez w/w skrypt czyli $sql1
jednak jak wklejam z PHPmyadmina nie ma escapowania znaków. i cuż porazdzić ![]() kod SQL jest niemały. -------------------- To ja invx sie nazywam ... przepraszam i dziekuje ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm :) znów ty:)
ten kod nie ma prawa zadziałać z dwóch powodów: 1. przed próbą zapisu musisz dać stripslashes" title="Zobacz w manualu php" target="_manual 2. jedno wywołanie mysql_query" title="Zobacz w manualu php" target="_manual nie wykona więcej niż jednego zapytania. Masz ich kilka (kilkadziesiąt), oddzielone ; rozwiązanie: wczytujesz dane z formularza, dzielisz na pojedyńcze zapytania, uzywając np. explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Daje ci to tablicę z !teoretycznie! każdym elementem będącym oddzielnym zapytaniem. Iterujesz przez tablicę wykonując oddzielnie każde zapytanie. Dlaczego teoretycznie? Bo jak będziesz miał w treści zapytania średnik, to padaka... Może pomoć explode nie na ; a na ;\n pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(siemakuba @ 2006-04-29 22:36:15) Dlaczego teoretycznie? Bo jak będziesz miał w treści zapytania średnik, to padaka... Może pomoć explode nie na ; a na ;\n pozdr. hmmm... split, preg_match_all -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:10 |