![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem skrypt, który za pomocą funkcji fopen() odczytuje bazę danych w xml'u spod adresu http://..../baza.xml. Problem w tym, że żeby odczytać tę bazę na tej stronie wymagana jest autoryzacja (hasło i login oczywiście mam), a ja nie bardzo wiem, jak skrypt ma się tam sam zalogować, a potem odczytać dane...
próbowałem przez wykorzystanie header(), ale nie da rady, bo od razu przekierowuje na tamtą stronę i nie odczytuje...; podobno muszę posłużyć się $_GET... i podono fukcję fopen() muszę zastąpić czymś innym... bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszyskie odpowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cURL albo fsockopen
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie da rady
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm...
jeżeli fsockopen+fwrite+fread i/lub fgets nie da rady to jestem chińską księżniczką ![]() -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Morian @ 2006-04-29 14:07:46) napisałem skrypt, który za pomocą funkcji fopen() odczytuje bazę danych w xml'u spod adresu http://..../baza.xml. Problem w tym, że żeby odczytać tę bazę na tej stronie wymagana jest autoryzacja (hasło i login oczywiście mam), a ja nie bardzo wiem, jak skrypt ma się tam sam zalogować, a potem odczytać dane... próbowałem przez wykorzystanie header(), ale nie da rady, bo od razu przekierowuje na tamtą stronę i nie odczytuje...; podobno muszę posłużyć się $_GET... i podono fukcję fopen() muszę zastąpić czymś innym... bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszyskie odpowiedzi. ten sam efekt chcę uzyskać w temacie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=46112 - loguje się na pocztę i czyta messy -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
próbuję za pomocą fsockopen, ale nie wychodzi... oto kod:
Kod <? include("config.inc.php"); $pass=$cfg['auth_user']; $user=$cfg['auth_pass']; $fp=fsockopen("www.strona.pl", 80, $errno, $errstr); if (!$fp) { echo "$errstr ($errno) \n"; echo $fp; } else { fputs($fp, "GET /bazy/baza.xml HTTP/1.1\r\n"); fputs($fp, "Host: www.strona.pl\r\n"); fputs($fp, "Authorization: Basic ".base64_encode("$pass:$user")."\r\n"); fputs($fp, "Connection: close\r\n\r\n"); } while ( $data = fread($fp,4096) ) { if (!xml_parse($xml_parser, $data, feof($fp))) { echo(sprintf("XML error: %s at line %d\n", xml_error_string(xml_get_error_code($xml_parser)), xml_get_current_line_number($xml_parser))); break; } } ?> może wiesz, gdzie tkwi błąd panie Hacker? z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze [ php ]
Po drugie najpierw odczytaj cały plik a potem go parsuj
Po trzecie może byś podał co wyświetla Ci skrypt co?? Ten post edytował Hacker 30.04.2006, 17:16:11 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
1. tam oczywiście jest [php]
2. teraz już jest połączenie i odczytuje część danych, ale po odczytaniu pojawia się następujący komunikat: "XML error: not well-formed (invalid token) at line 1". prawdopodobnie w pewnym momencie zrywa połączenie, ponieważ trzeba ustawić czas... próbowałem ustawić, ale nadal pojawia się komunikat "XML error: not well-formed (invalid token) at line 1" i odczytuje tyle samo danych... a oto kod: [CODE][COLOR=red] <?php ... $fp=fsockopen("www.strona.pl", 80, $errno, $errstr, 80); if (!$fp) { echo "$errstr ($errno) \n"; echo $fp; } else { $out="GET /bazy/lm.xml HTTP/1.1\r\n"; $out.="Host: www.strona.pl\r\n"; $out.="Authorization: Basic ".base64_encode("$pass:$user")."\r\n"; $out.="Connection: close\r\n\r\n"; fputs($fp,$out); } $xml_parser = xml_parser_create(); xml_parser_set_option($xml_parser, XML_OPTION_CASE_FOLDING, 0); xml_set_element_handler($xml_parser, "startElement", "endElement"); xml_set_character_data_handler($xml_parser, "characterData"); //stream_set_timeout($fp, 100); while ( $data = fread($fp,4096) )//reading file { echo ($data); stream_set_timeout($fp, 1000); if (!xml_parse($xml_parser, $data, feof($fp))) { echo(sprintf("XML error: %s at line %d\n", xml_error_string(xml_get_error_code($xml_parser)), xml_get_current_line_number($xml_parser))); break; } }//while ... ?> |
|
|
![]()
|
|
z [ php ] chodziło mi o odpowiedni bbcode
podaj adres tej stronki, z której chcesz ściągnąć tego xml-a
większego timeouta daj Ten post edytował Hacker 30.04.2006, 18:06:40 -------------------- (\.../)This is Bunny
|
|
![]()
|
|
sorry, ale nie mogę podać ci adresu tej stronki;
teraz odczytuje wszystkie dane, ale wygląda na to, że parser nie wywołuje "startElement", "endElement" i "characterData"... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:35 |