![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: Kosmos Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam klopot z mysql ,
dodaje rekor do bazy np o nazwie test i jak bede chcial go dodać raz jeszcze do znowu mi go jak zrobiz zeby nie dodawal mi ego samego rekordu 2 razy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
a) sprawdzicz, czy taki rekord istnieje
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: Kosmos Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu tak nie moze być , nie dodaje mi nowych rekordów któych nie ma w badzie
[php:1:0520f3a542]<?php $db = mysql_connect("localhost", "jb", "jb1001") ; mysql_select_db("ttt", $db); $res = mysql_query ("SELECT * FROM historia WHERE name='$szukane_wyraze'"); $ress = mysql_num_rows($res); if ($ress > 0) { // Tutaj nic sie nie dzieje bo dany rekor juz istnieje }else{ // ti tak dod który doda rekord którego nie ma } ?>[/php:1:0520f3a542] widzi ktos jakis blad |
|
|
![]()
|
|
ok dziala tak powinno być !
[php:1:d86b655753]<?php if ($szukane_wyraze){ $res_ = mysql_query ("SELECT * FROM historia WHERE name = '$szukane_wyraze'"); $who = mysql_num_rows($res_); echo "$who"; if ($who > "0") { echo "jest"; }else{ $l = "index.php?akcja=szukaj&szukane_wyraze=$szukane_wyraze&nrs=0&ile=25&gdzie=$gdzie&t=$ress3"; $db_name = "ttt"; $table_name = "historia"; $connection = @mysql_connect("localhost", "jb", "jb1001") or die("Couldn't connect."); $db = mysql_select_db($db_name, $connection) or die("Couldn't select database."); $sql = "INSERT INTO $table_name ( ses, link, name, trav) VALUES ("$PHPSESSID","$l","$szukane_wyraze","$ress3")"; $result = mysql_query($sql,$connection) or die("Couldn't execute query."); } } ?>[/php:1:d86b655753] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:57 |