![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam uno problemo z zabezpieczeniem formularza. Moze najpierw troche kodu: W pliku formularza mam cos takiego (narazie tylko dla imienia i nazwiska):
A w pliku sprawdzania formularza:
Mam juz wersje ktora dziala ale niestety sprawdza mi kazde pole osobno i wywala blad w pierwszym napotkanym zle wpisanym polu a chcialbym zeby sprawdzilo mi caly formularz i wtedy wywalilo zle komunikaty co jest zle (pod formularzem wyskakuje info dzieki $_SESSION) a dobre pola pozostawi uzupelnione. Tak jak np przy zakladaniu konta email na interii. Teraz kasuje mi wszystkie pola i musze za kazdym razem wypelniac je na nowo nawet jak jedno zle wpisalem:( ![]() Moze ktos zna jakies rozwiazanie ktore by mi pomoglo. Myslalem zeby wykorzestac cookie ale wyczytalem gdzies, ze to nie jest zbyt bezpieczne rozwiazanie. Prosze o jakas podpowiedz jaka funkcje zastosowac czy cus w tym stylu. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Jabym zrobił to tak:
Funkcja ta sprawdza dane, i dodaje do tablicy błędy. Teraz czas na funkcję, która pokazuje błędy:
Te 2 funkcje możesz 'wklepać' do swojego skryptu ![]() Pozdrawiam, NeRoK |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Dzieki za info NeRoK ale niestety nie dziala mi to niestety (czyt. nie wiem gdzie co wstawic) ale wykombinowalem cos takiego, ze w pliku formularza pisze:
i analogicznie do innych pol, a w pliku sprawdzania:
Teraz jest juz prawie ok ale fajnie by bylo gdyby zle wpisane pola nie uzupelnialy sie bo teraz wpisuje mi wszystko co zle i dobre. Jesli ktos moze pomoc to prosze bardzo o podpowiedz a ja dalej probuje cos tu pokombinowac:) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:31 |