![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
to niestety znowu ja ![]()
przy takim ukladzie nie mozna uploadowac zadnego pliku natomiast przy zmianie z
na
pliki jpg sa uploadowane, bylbym wdzieczny za rade, pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zwraca typ mime Zrów sobie tak: in_array() Ten post edytował matrach 28.04.2006, 10:47:43 |
|
|
![]()
|
||
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno się ufać typowi mime podawanemu w tablicy $_FILES.
Jest to typ wysylany przez przeglądarkę, a one z kolei określają ten typ ... na podstawie rozszerzenia! Powinno się stosować ype() lub dla plików graficznych ![]() |
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za pomoc, zastosowalem sie do rady @matrachi pojawil sie kolejny problem ktorego nie moge rozwiazac
w tym pliku:
nie wiem jak poprawic ten fragment tzn zamiast else if.... wstawic zaprzeczenie, czyli jesli $file_type nie zawiera sie w $mimes to zwraca wiadomosc bledu (pewnie jest to bardzo proste ale ja jestem dopiero raczkujacy w temacie
z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za info, myslalem ze ! spelnia taka role tylko w != takim ukladzie i nie wiedzialem jak to wrzucic do kodu, zaraz sprawdze taka opcje, wczoraj probowalem to pozmieniac samemu w nastepujacy sposob:
i efekt jest taki ze skrypt zezwala na wyslanie gifow a niestety nie pozwala jpg podejrzewam ze blad kryje sie w
bo po zmianie kolejnosci mozna wgrac jpg a nie mozna gifa edit niestety po wprowadzeniu poprawek nadal to samo - mozna gify uploadowac a jpg niestety nie Ten post edytował piciuuuu 29.04.2006, 13:18:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popularny problem.
badzIEwIE przesyła pliki .jpg z typem image/pjpeg zresztą zapomniałeś o image/jpeg |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2006-04-29 11:51:10) Popularny problem. badzIEwIE przesyła pliki .jpg z typem image/pjpeg zresztą zapomniałeś o image/jpeg image/pjpeg pomoglo (a bylem przekonany ze to nie to bo dzialam nie na IE tylko linuchowskiej operze), dzieki za wsparcie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to problem z moim serwerem / www.free.cal.pl/b.php / probne konto 7dniowe.
Wyskoczylo Cytat Warning: mysql_query(): Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NIE) in /home/free/domains/free.cal.pl/public_html/b.php on line 66 Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/free/domains/free.cal.pl/public_html/b.php on line 66 Adres pliku http://www.free.cal.pl//upload_files/small_salony.jpg Plik zaladowalo, ale ma prawa dostepu 600 ![]() co to moze byc ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:53 |