![]() |
![]() |
-Gość_Piotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chodzi mi głównie o to, że widuje na stronach w php pomysł prosty. Jest jedna strona index.php i linki na tej stronie są powiedzmy takie
index.php?action=Show&module=Article . Czyli wszystko w jednym pliku poniekąd. I teraz pytanie mam o koncepcje takiego rozwiązania ? Po kliknięcu linku rozumiem, że mamy zmienną $action=Show i $module=Article I jak teraz ma wyglądać koncepcyjnie rozwiązajnie czegoś takiego ? :/ Bo wiadomo, że nagłowek, stopka i menu pozostają niezmienionena stronie. Można więc spokojnie załatwić je Includem. A co do tej części która się zmienia to co jakiegoś switcha? ze niby jak module=article to include('article.php') a module=linki to include('linki.hp') Przeczytałem już mnóstwo kursów php ale tam tylko składnia i składnia ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie jest to świetny pomysł...
ale ja robię to tak...:
Ten post edytował Master Miko 27.04.2006, 10:48:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale ja robię to tak...: I jeśli masz 20 akcji to kod jest baaardzo rozbudowany ![]() Możesz użyć inlcude(), tylko z rozwagą. (Więcej na ten temat znajdziesz tutaj):
Ten post edytował TomASS 27.04.2006, 14:05:58 -------------------- |
|
|
-Gość_Piotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki!!!!
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |