![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Gorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialbym dodac skrypt php do mojej stronki ale nie wiem gdzie mam wpisac wartosc chmod 666!!
np. Zrób plik 'licznik.txt' i nadaj mu prawa - chmod 666 Gdzie sie te prawa nadaje, gdzie sie je wpisuje?? Z gory dzieki za odpowiedz Pozdrawiam -------------------- Nie mów co wiesz, ale wiedz co mówisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje skożystać z klienta FTP... Połącz się ze swoim kontem, wybierz właściwości pliku i ustaw mu prawa takie jak potrzebne. Np w WinCommander'że robisz to przez polecenie plik>zmień atrybuty...
![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Gorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Proponuje skożystać z klienta FTP... Połącz się ze swoim kontem, wybierz właściwości pliku i ustaw mu prawa takie jak potrzebne. Np w WinCommander'że robisz to przez polecenie plik>zmień atrybuty...
![]() Ja mam server na swoim komputerze wiec nie musze sie logwac na niego. No tak ale jak zmienic ten atrybut?? Patrze na plik TXT i nie wiem gdzie sie ten atrybut zmienia. Jestem poczatujacym w php wiec prosze o wytlumaczeni krok po kroku jak mam to zrobic. (gdzie kliknac i takie tam) Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam -------------------- Nie mów co wiesz, ale wiedz co mówisz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
klient ftp? co to za rada ? chyba chodzi o php tutaj nie?
RTFM -> funckja chmod ... jedna linijka, 2 parametry .. trudne? -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Mazury Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat klient ftp? co to za rada ? chyba chodzi o php tutaj nie?
RTFM -> funckja chmod ... jedna linijka, 2 parametry .. trudne? A no taka rada że tak jest wygodniej i lepiej... Będziesz pisał specjalny skrypt żeby ustawić uprawnienia jak można ręcznie? ![]() -------------------- <<< EB >>>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja mam server na swoim komputerze wiec nie musze sie logwac na niego.
A jaki masz system? Bo widzę, że Windowsa... Jeśli tak to szkoda bić pianę... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Windows 2000 profesjonal
Server apach + php + Mysqul -------------------- Nie mów co wiesz, ale wiedz co mówisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Windows 2000 profesjonal
Server apach + php + Mysqul Na windows 2000 nie trzeba ustawiać chmod.. no chyba że masz jakiąś dziwną konfiguracje zabezpieczeń NTFS'a na katalog, w którym znajdują się skrypty (ale jeśli sam nie grzebałeś lub masz FAT 32 jako system plików na dysku, to najpewniej są ustawione uprawnienia Pełnej kontroli dla wszystkich). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:46 |