![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm!
Jak w temacie czyli mam problem z przypisaniem ID mam tak
no i chodzi o to że nie mam pojęcia jak zrobić żeby przypisywało mi się ID do linku... chodzi o zmienną że mam np w pierwszej lini bazy 1 | Temat | Tresc i chce uzyskać link z tamatu ze zmienna id tudzież 1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pętlę while zrób tak:
PS Takie coś:
Możesz zastąpić:
Ten post edytował TomASS 27.04.2006, 14:32:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Takie coś:
<?php $rekordow = mysql_affected_rows(); ?> @TomASS nie do konca SELECT FOUND_ROWS() podaje liczbe wszystkich rekordów w tabeli, nie zależnie od limita. Twoje rozwiązanie zwroci ilosc rekordów pobranych, ale zauwaz, ze tu rekordy pobierane są z limitem. W wyniku czego oba te sposoby zwracają inną liczbę rekordów @e.Bobi mnie zkolei zastanawia, czemu powtarzasz zapytanie, gdy $s>$stron ? To jest dosc nie optymalne podejscie. Przed wykonaniem zapytania, powinienes znac juz limit. Wpisz sobie do wyszukiwarki haslo "stronicowanie" i podejrzyj jak to robili. POzatym w dziale "Algorytmy, klasy, funkcje" jest kilka klas do stronicowania. MOgą też pomoc edit: choc w zasadzie... rozumiem, ze te drugie zapytanie wykonujesz, gdy rzucilo cie na strone, której juz nie ma i dopiero wtedy lecisz nowym zapytaniem? jesli tak to zapewne rzadko tak sie bedzie zdarzalo i pewnie przejdzie taka metoda ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor: Masz rację
![]() Cytat POzatym w dziale "Algorytmy, klasy, funkcje" jest kilka klas do stronicowania. MOgą też pomoc Np. klasa nospora ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dziękuje za pomoc ale nadal jest coś że id się nie "pokazuje"
tabela wygląda tak id | rok | miesiac | dzien | datu | godzina | autor | foto | temat | tresc no i mam tak:
no i id jak sie nie importowało tak sie nie importuje i nie przypisuje ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:14 |