![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
jestem użytkownikiem joomli i znalazłem do niej ciekawy skrypt. Liga Manager Online 4 - skrypt powstał w języku niemieckim. zrobiłem lang po polsku ( jestem w trakcie kończenia) ale zamiast polskich liter pojawiaja mi się krzaczki (ale nie na wszystkich literkach) nie dziła literka ź,ą,ś a reszta działa czyli ń,ó,ę,ć próbowałem na wiele sposób np wstawiając: Kod echo '<META HTTP-EQUIV="CONTENT-TYPE" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-2">'; i nie działa czy mogę prosić o jakąc poradę?? wiem że temat literek był wielokrotnie wałkowany ale niestety nic na ten mój problem nie pomaga |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zmieniłeś kodowanie pliku czy tylko dopisałeś META'a tag'a ?
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatecznie można buforować wyjście i napiać funkcję, która pobierze tekst i prekształci polskie litery na znaki z amp-em.
-------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radze kuknac w skrypcie czy juz nei ustawia wczesniej kodowania :] TO moze oznaczac troche szukania
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 20.01.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Radze kuknac w skrypcie czy juz nei ustawia wczesniej kodowania :] TO moze oznaczac troche szukania otóż pierwsze co zrobiłem to odnalazłem wszystkie pliki w których znajdują się jakiekolwiek tagi związane z ustawieniem kodowania, czyli wszystkie iso-8859-1 zmieniłem na iso-8859-2 kod zawiera ( niektóre pliki) również taki oto tag Kod <html lang="de"> nigdy się z czymś takim nie spotkałem. ale również zmieniłem na "pl" Cytat A zmieniłeś kodowanie pliku czy tylko dopisałeś META'a tag'a ? ponieważ używam programu KED po twarciu go wyskakuje obok nazwy lmo.php(iso) lmoadmin.php(utf-8) install.php(win) więc teraz ( tzn dopiero teraz zauważyłem) że plik jest zapisany w złym kodowaniu. tam gdzie powinno być iso jest albo utf albo win. poradziłem sobie i z tym problemem(wszystkie pliki mam jako ISO Cytat A różnica pomiędzy kodowaniem windows-1250 a iso-8859-2 dotyczy tylko trzech znaków: "ą, ś, ź" i oczywiście ich duzych odpowiedników. Z pozostałymi znakami nie ma zadnego problemu. ha i teraz mam zagadkę. własnie mi tych 3 znków tylko brakuje czy ktos ma jakiś pomysł jak go rozwiącać?? dla zainteresowanych wrzucam link do skryptu: KLIKNIJ ABY POBRAĆ serdecznie z góry dziękuję |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:03 |