![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2005 Skąd: CBŚ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawie wszystko jest ok, oprócz linijki z ImageColorAllocate.
Otóz chcem napisac "tekst" kolorem czarnym ale jak w ImageColorAllocate ustawiam 0,0,0 to "tekst" staje się przeźroczysty ale wystarczy że zmienie na 1,0,0 to kolor przypomina czarny(ale to jednak nie czarny :]). I moje pytanie brzmi: Jak temu zaradzić? Myślę też ze jest to związane z tym że tło jest przeźroczyste 0,0,0 , ale jak brałem chocby 0,0,1 to tło od razu robiło się czarne.
-------------------- "Kraj, który w technice nie postępuje, cofa się" - prof.S.Wł.Bryła
pajacyk.pl - a co Ci szkodzi kliknąć SOS please someone help me... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz poprostu ustalić inny kolor tłem.
Np. 255,0,255 co daje kolor na maxa różowy czy coś takeigo którego zazwyczaj chyba używa się do prześwitywania, gdyż rzadko występuje on w obrazkach. czyli np.
Rozwiazanie to oczywiście nie zadziała pod IE gdyż on z tego co wiem nie obsluguje transparentrych PNG'ów jak i również źle wyświetla normalne zmieniając im co nieco palette -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:18 |