![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od niedawna zacząłem swoją przygodę z php i na początek piszę sobie różne klasy. Teraz stworzyłem taką do obsługi wyjątków i błędów.
Kod class ex_exception extends exception { public function __construct($message = null, $code = 0) { parent::__construct($message, $code); } public function __toString() { return $this -> code.'#'.$this -> message.'#'.$this -> file.'#'.$this -> line; } public static function error_handler( $errno, $errstr, $errfile, $errline, $errcontext ) { echo $errno.' '.$errstr.' '.$errfile.' '.$errline.' '.$errcontext; } } set_error_handler('ex_exception::error_handler'); Dla przetestowania ostatniej napisałem fikcyjną funkcję i pokazał mi się zwykły error. Dodam, że gdy funkcja error_handler jest osobno również nie działa ![]() Dobra przeczytałem dokumentację i dowiedziałem się, że od nowego php ta funkcja została zmieniona i nie obsługuje zwykłych errorków. Thx za pomoc :/. Ten post edytował kubekt 26.04.2006, 22:43:23 -------------------- system operacyjny: Windows XP Professional PL
konfiguracja serwera: Apache 2.2.0 l php 5.1.1 l MySQL 5.0.18 pracuję nad: lib 10% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:54 |