![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś pomoze mi zintegrować FCKeditor lub Tiny z moją małą stronką. Chodzi o to że znajomy zrobił mi stronkę z plikami "plik.txt" które zawierają tekst który wyświetla sie na stronach i chciałbym te pliki edytować w FCKeditor lub Tiny z przeglądarki tylko za bardzo nie wiem czym się to je a znajomy za cholere nie ma czasu. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam micro-cms... jest łatwy w instalacji, a zamiast plików txt możesz zastąpić je php i bodajże do treści dodajesz <?php editBox('nazwa_podstrony'); ?> i to praktycznie wszystko, pojawiaja Ci się przyciski do edycji i po sprawie.
Proszę to odnośnik do demo tego micro-cms'a, naprawde świetny i warty polecenia, poproś kogoś może Ci pomoże, ja chętnie bym pomógł ale niezbyt mam czasu, właśnie kładę się spać, a jak wstanę to mam zamiar nauczyć się prezentacji z polskiego ustnego na maturę ![]() Pozdrawiam. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
Co do FCKeditor to chodziło mi o to jak go zintegrować aby pobierał odpowiedni plik .txt, lub .php i po edycji go zapisywał bo teraz widzę tylko "send data" czy coś takiego a pliku który edytuję nie rusza, czyli nie zapisuje go ponownie. Muszę chyba sprawdzić ten micro-cms może on jest łatwiejszy. Jeśli miałbyś chwilkę to prosił bym Cię abyś napisał mi w skócie jak zrobić aby FCKeditor pobierał plik .php, lub .txt a poźniej do zapisywał po edycji. Pozdrawiam i dziękuję |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tak FCKEDITOR aby go uruchomić i dodac formularz:
teraz wytlumacze: *1 nazwa pola do niego sie odwolujesz np.: $_POST['nazwa']; *2 sciezka do plikow fckeditora *3 tu wstawiasz tekst ktory ma byc zaladownay razem z uruchomieniem fck np.: oFCKeditor.Value = '<? echo $zmienna; ?>'; oFCKeditor.Value = '<? include('plik.txt'); ?>'; A teraz plik akcja.php:
Ten post edytował macza 1.05.2006, 10:34:13 -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 06:26 |