![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 4 tabele:
rbx_users z danymi uzytkownika rbx_topics z wątkami forum rbx_forums z forami rbx_subforums z subforami Chcę je złaczyć z sobą tak aby wydobyć informacje o imieniu osoby poprzez złączenie po jej ID o tytule subforum oraz forum poprzez złączenia odpoweidnich id z zapisanymi w wątku ID. Niestety złączenie to nie działa mi porpawnie. Poniższe złączenie
wyrzuca mi NULL-e Kod topic_id forum_id subforum_id author_id topic_kind_id last_post_id active title app_order posts description user_id username name sftitle ftitle 32 83 53 33 0 0 1 wątek testowy należący do subfor 2 0 wątek należący do subforu testowego 33 Gremster Grzegorz Szymanski subforum testowe forum testowe 34 83 0 2 0 0 1 wt należący do f 3 0 tutaj wstaw opis NULL NULL NULL NULL NULL mimo, że osoba o id 2, która powinna się złączyć istnieje w bazie i powinan pojawić sie zamiast NULLi istnieje - czy ktos ma jakiś pomysł dlaczego tak może być? Gdy wykonam takie zapytanie, złączenie jest ok
Ten post edytował Aztech 25.04.2006, 15:23:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:47 |