![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Potrzebuję skrypt, który wypisze wszystkie możliwości ciągu znaków z podanej tablicy znaków o określonej długości, np.
mamy litery i długość ciągu: $chars = array('a','b','c'); $lenght = 4; teraz z tych danych powinno kolejno powstawać: Kod a aa aaa aaaa b bb bbb bbbb c cc ccc cccc ab ac abab acac ba bc baba bcbc itd. Efekt chyba podobny do brutalnego ataku. Muszę wypisać wszystkie możliwości zanków w ciągu o podanej długości. Pisałem już wiele funkcji takich jak ta:
ale kompletnie mi nie wychodzi? Jak mam to zrobić? -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Wydaje mi sie ze mozna by to bylo ladnie rekurecja zrobic (ale nie bylo by tych "bez znakowych mozliwosci" czyli proponowal bym tak
Nie daje glowy ze to dziala ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi on nawet odpalić nie chce... poprawiałem tam co nieco i cały czas to samo:
Cytat Parse error: parse error in c:\apache\htdocs\a.php on line 13
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj, popraw sobie ten kod -- byl pisany na zywo bez sprawdzania (prawdopodobnie)
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Wszytkie mozliwoosci otrzymasz czyms takim
nie bialem czasu zrobic to na rekurecji a bylo by ladniej... |
|
|
![]()
|
|
Dobra, poskładałem sobie takie coś:
I mi errora 500 wywala, co mam zrobić? P.S. Często tak mam ;p -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Musisz miec cos zle skonfigurowane w serwerze
![]() Nagraj sobie gotowa paczke WAMP (w google wamp +server) i masz paczke z php mysql i apache dzialajaco odrazu. |
|
|
![]()
|
|
ale jak funkcje wywale to plik dziala... coś czuje że on sam sobie patrzy czy się nie zapętli i nie wyświetli takiego niebezpiecznego pliku - moje zdanie
![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
nie, to musi byc cos zle z serwerem ustawione
![]() http://www.codestyle.org/sitemanager/apache/errors-500.shtml |
|
|
![]()
|
|
Cytat(hwao @ 2006-04-26 17:37:47) nie, to musi byc cos zle z serwerem ustawione ![]() Tylko dla linków typu obszernego listowania czegokolwiek mam error 550... może mam za słabe php? (4.3.1) -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Dziwne, nie powinno tak sie takie cos pojawiac (nawet mimo wersji php, chyba ze byl jakis bug).
Co rozumiesz przez obszerne? Jak chcesz, to mozesz sie odezwac na prv (gg/jabber/tlen) latwiej bedzie sie dogadac, moze sie uda ustalic co jest nie tak. |
|
|
![]()
|
|
W logach mam takiego errora:
Cytat [notice] child pid nr_pida exit signal segmentation fault (11)
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:01 |