![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę dalej moj pierwszy powazniejszy projekt a mianowicie dziennik internetowy, jednak napotykam na problem gdzie musze dodawac recznie przedmiot w kilku skryptach a mianowicie. Moze troszke informacji.
pobieram sobie informacje z bazy danych, to oczywiscie nie statnowi problemu, jednak chciałbym miec panel administracyjny gdzie będe dodawał, usuwał konretne przedmioty. Dane mi sie wyswietlaja w taki sposób
No i tak dla każdego przedmiotu. Potem mam edycje danych tzn.
I znowu tak dla kazdego przedmiotu. Ale dopisywanie jest bardzo nie wygodne, szczegolnie dla osob ktore nie maja pojecia o php, a chce to zrobic tak aby laik mogl dodawac przedmioty itd. A nie moze recznei wstukiwac rzeczy do kodu. I tutaj mam problem z strategią budowy aplikacji. Bo nie wiem jak doprowadzic do tego zeby ten kod pobieral liste przedmiotow np. z jakiegos pliku txt. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi. Jestem bardzo początkujący jesli chodzi o php ![]() Ten post edytował Kreton 24.04.2006, 17:40:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj w ten sposob:
To jest do edycji przedmiotow, do usuniecia mozesz cos takiego zastosowac: Funkcja 'usuwanie':
Plik 'usun.php':
Mam nadzieje, ze pomoze ![]() Ten post edytował jezoo 25.04.2006, 10:34:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki wielkie dzięki, przeanalizowałem to i uważam ze jest to fajne rozwiązanie. Potem je zastosuje bo musze uczyć sie na ruski
![]() Chciałbym sie tylko dowiedzieć, co to za funkcja stripslashes(); oraz czym dokladnie rózni sie funkcja mysql_query() od mysql_fetch_array() Zagadką jest tez dla mnie warunek ponieważ nie widze tak zadnek klamry {}. W jakiej sytuacji moge takie coś uzywac ? Ten post edytował Kreton 25.04.2006, 16:41:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie chcesz wiedzieć co to MANUAL php?
Manual nie gryzie i jest w większości po polsku... stripslashes() dodaje \ przed niektórymi znakami, choć do mysql'a lepsze jest mysql_escape_string() Mysql_query() Wykonuje zapytanie SQL,a mysql_fetch_array : Kod Zwraca tablicę zawierającą pobrany wiersz, lub FALSE jeżeli nie ma więcej wierszy w wynik. Struktury kontrolne jeśli nie ma nawiasów if odnosi się do następnego wyrażenia czyli daje to samo co:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:02 |